Drömmen om ett företag


Jag träffar många som vill starta eget företag och jag träffar också många som inte vågar starta eget företag. Och jag får väldigt ofta frågor kring hur det är att starta och driva företag så jag tänkte skriva lite om hur det har varit för mig. Jag har aldrig haft någon dröm om att ha företag och jag har ingen företagarhistoria i min släkt så det var inget självklart val. Men när jag utbildade mig till stresskonsult så fick vi även lära oss hur vi skulle jobba som egna företagare och hur vi skulle marknadsföra oss. Och anledningen till det var helt enkelt den att det finns inga jobb som stresskonsult utan man får jobba som egen och redan innan jag gått klart min utbildning så hade jag skaffat mig en F-skattesedel för att kunna hålla min första föreläsning om stress.

Det var inte så svårt för mig att starta eget eftersom det inte krävdes något kapital då jag inte behövde göra några inköp. Det enda jag behövde hade jag redan, en dator, telefon, papper och pennor. J Jag skaffade mig även en hemsida men det var ingen större kostnad så det var ju försumbart. Med tiden så har jag utvecklat ett väldigt stort nätverk online på Facebook, Google+, LinkedIn, Twitter, bloggen och Instagram och det är så jag till största delen marknadsför mig och delar med mig av mina kunskaper. Eftersom jag skapat all min nätnärvaro helt själv och helt utan kunskaper så har det tagit väldigt mycket av min tid och jag är väldigt tacksam över att jag har lätt för att lära mig och att jag har så bra datakunskaper i botten. Idag så finns det ju så suveräna och kunniga företag på nätet som man kan anlita för att få den hjälp man behöver för att skapa en nätnärvaro som passar de behov som man har. Jag såg bland annat ett företag som heter Webpower som kan hjälpa en med allt man behöver för att marknadsföra sig via nätet och hade jag startat mitt företag idag så hade jag säkert anlitat dem eller ett liknande företag. Framför allt för att spara en massa tid och tandagnisslan.

Eftersom jag är beteendevetare också så föreläser jag om andra saker än stress vilket är tur för det är väldigt få företag som är intresserade av att anlita mig för att prata om stress. De menar att de redan har de kunskaper som de behöver. Däremot så vill de gärna att jag håller inspirationsföreläsningar för att peppa och inspirera personalen. Så mitt företagande har förändrats med åren och det är ju så det är, man utvecklas och förändras som person och då följer även omgivningen med. Mitt mål är att bli en utav Sveriges mest efterfrågade föreläsare, ett mål som jag fått lägga på hyllan några gånger då livet liksom kommit i vägen men nu känner jag att jag är på väg och en stor anledning till det är min senaste föreläsning som heter: ”Föreläsningen som ingen jävel vill se”.

Det jag gillar bäst med att vara företagare är att jag kan styra över min tid till väldigt stor del. Nu är det ju ingen självklarhet som företagare för har man till exempel en butik så har man ju sina fasta öppettider vilket jag fick erfara när jag var delägare i en blomsteraffär en gång i tiden.

Har du funderat på att starta eget? Vad skulle det vara för företag i så fall?

 

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *