Få fler bloggläsare del två! Bloggmaraton, Inlägg 44 av 48! 1 kommentar


Bloggmaratonet fortsätter här med del två på ett önskemål från Bambi som önskar tips på hur man får fler bloggläsare! Så här får ni tips som jag glömde skriva i del ett om att få fler bloggläsare!
Tips för fler bloggläsare!

Egna länkar: Glöm inte bort dina gamla inlägg utan länka till dom när du skriver om ämnet igen. Ni ser ovan att jag har länkat till mitt tidigare inlägg om att få fler bloggläsare. Sökmotorerna tycker om sådant och allt som de tycker om gör att du hamnar högre upp vid sökningar.

Ord: Viktiga ord för min blogg är t ex: stresshantering, positivt tänkande, livsglädje, föreläsning för det är ord som beskriver det jag skriver om och när folk söker på de orden så vill jag att de ska komma till min blogg.  Så välj ut de ord som är viktiga för din blogg och skriv dom ofta gärna i kursiv stil, understrukna eller i fetstil. Se gärna till att de finns med i rubriken som är en central plats för sökmotorerna.

Aktivera läsare: Att ha tävlingar, frågestunder, frågor till läsarna, livechat, videobloggning, utmaningar är  bra saker att ha på bloggen för då kommunicerar du med dina läsare och får dom att komma tillbaka och även att rekommendera din blogg till sina läsare.


Uppdatera ofta: Ofta är ju ett relativt begrepp och du väljer själv vad du lägger in i det men om du vänjer dina läsare att du uppdaterar din blogg tre ggr/dag så bör du fortsätta göra det. Dina läsare litar på  att dina inlägg kommer. Får du förhinder så förstår dom självklart det också. Eftersom internet och bloggar är ett så snabbt media så tröttnar läsarna ganska fort om det blir för få uppdateringar. Dom vill ju ha det du skriver, dom vill läsa om just det som du kan ge dom och då vill dom också ha uppdateringar regelbundet. Regelbundet innebär med lika långt mellanrum, det kan vara 3 timmar mellan varje inlägg eller en vecka. Var konsekvent!

Jag hade säkert mer men det var vad som för tillfället poppa upp!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Få fler bloggläsare del två! Bloggmaraton, Inlägg 44 av 48!