Gott samvete? 1 kommentar


Såg fuskbyggarna på TV 4 nyligen och förundras över att det finns människor som helt enkelt inte har någon skam i kroppen. De luras inte bara utan utsätter ju faktiskt folk för fara. Men de här ”byggarna” är ju inte ensamma, det finns en hel del folk som luras för att tjäna pengar.

Undrar  vad som skulle hända om en sådan person beslutar sig för att vara sann mot sig själv?

Är du sann mot dig själv? Vilka fördelar kan du se med att vara sann mot dig själv?

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Gott samvete?

  • conny

    En fuskare är väl lika sann mot sig själv som någon annan!? Har han ingen skam i kroppen, så är ju det hans sanna jag och han lider inte av det. Jag förundras inte det minsta av att det finns människor utan skam i kroppen. Det ser man ju prov på så gott som dagligen. Inget nytt alltså, men när tv-kamerorna kommer då får det en otrolig genomslagskraft. Om världen bestod av fler ärliga människor än oärliga, så skulle den se helt annorlunda ut. Det är den bistra verkligheten. Sen har vi den lagliga oärligheten, den är värst för den består för det mesta av människor som är proffs på att lura dig.
    Jag är sann mot mig själv, men ibland får man hålla inne med en ärlig åsikt om alternativet är att skada eller såra någon annan.