Intervju med Inger Eriksson om att nå framgång med ditt Varumärke! 9 kommentarer


Inger Eriksson, Coach och varumärkesexpert berättar i den här intervjun hur du får framgång med ditt Varumärke!

Fakta om Inger:

Jag är personal och beteendevetare från Stockholms universitet. 2007 registrerade jag företag och tänkte kort och gott paketera min kunskap och sälja den. Då var det rekrytering och krissamtal. På våren 2007 klev jag in på coachutbildningen och från den dagen förändrade jag mitt liv.
Jag är certifierad coach, ledamot i ICF Sverige, driver Framgångsbyrån STHLM. Jag föreläser, utbildar samt coachar enskilda och grupper. Jag är helt lyrisk över att föreläsa och utbilda, det är larvigt vad kittlande det är!!

Det här med varumärkesprofilering har intresserat mig mycket för egen del då jag upplevde en oförståelse kring coaching. Jag förstod att jag behöver beskriva kundnyttan samt bli tydlig. Sedan såg jag samma behov hos andra coacher och började föreläsa om det. Nu har jag en heldags workshop ihop med Marie Söderberg där vi kopplar ihop varumärke med blogg och social media, lysande idé! Mitt unika fokus i varumärkesprofilering är att jag utgår ifrån tankar om personlig utveckling. Du skapar dig och ditt liv, du väljer hur du vill uppfattas.

Att nå framgång med ditt varumärke!

Frågan är också om man ska skilja på personligt varumärke och det på företaget. Ja det behöver man fråga sig. Jag vill för egen del att det lirar. Kolla gärna mina sidor så ser ni. Följer man mig i språkval och vad jag engagerar mig i för frågor, hur jag förhåller mig till arbete och vardag ser man också att det hänger ihop.

1. Vad är ett varumärke?

Mitt varumärke är det som talar om vad jag jobbar med och vad jag inte jobbar med. Vad står jag, mitt företag för och vad förknippas jag/det med.
Det innehåller känslomässiga associationer, för mig själv och min omvärld. Det är de faktorer som skiljer mig från mängden.

2. Hur kan jag nå framgång i min varumärkesprofilering via sociala medier?

Framgången ligger i att ha tänkt igenom vad du står för. Vet du hur du vill uppfattas? Det är det du behöver sända ut. Lika viktigt, vad vill du inte förknippas med. Sociala media är bilder och ”prat”. Din egna bilder och filmer eller sådant du väljer att dela. Vilka diskussioner hoppar du in i? Vilket språk använder du? Attityd,

Social media är ett utmärkt och effektivt forum att sprida ditt varumärke genom. Oavsett om du har ett företag eller bara vill profilera dig själv. Ju fler sidor du har eller ju mer aktiv du är inom olika media, Facebook, twitter och till det har du en blogg och en hemsida, desto viktigare blir en tydlig profil. Alltifrån färgval till formspråk, låt det vara genomgående överallt. Förutom att ha dina grundvärderingar klarar för dig, såsom jag beskriver ovan, kan jag rekommendera ett bildspråk. Bilder uppfattas bättre av hjärnan än ord. Är du sportig kan du förmedla det genom allt ifrån dina egna resultat, utmaningar och träningstips. Till att länka till andra och dela andra sportiga profiler. Ett enkelt sätt är att välja färger, färger, stil eller former som förknippas med dig. Live your brand!

3. Måste det vara dyrt med varumärkesprofilering?

Nej. Inte alls. Värderingar är gratis. Resten är roliga idéer. Ta hjälp av några goda vänner, av den sorten som inte bara stryker dig medhårs utan vill se din framgång och tillväxt. Brainstorma med dem kring vad du står för, hur du uppfattas, vad är din färg, ditt formspråk, din stil etc. Har du kommit en bit på vägen, har hemsida, Facebook, jobbat ett tag med kunder, fråga dem hur du uppfattas.

4. Hur viktigt är det personliga varumärket för en småföretagare?

Det är väldigt viktigt. Viktigast är Alltid att ha kunder. Men ser man varumärkesprofilering som en process tar man det ett steg i taget. Om vi tar din och min bransch som exempel, personligutveckling och coaching, så ser vi att vi behöver sticka ut och visa vilka vi är. Du har ju gjort ett riktigt bra jobb med ditt personliga varumärke. Medvetna val samt frågat dina läsare om råd och tyckanden, jättesmart!

Vilka är dina 3 bästa tips för att nå framgång med varumärkesprofilering?

1. Ett praktiskt, visitkorten, välj hellre helt vita neutrala, ett typsnitt som är ”du” och toppa med en färg som är ”du”. Vistaprint i all ära, men det finns ingen särskiljning i ett lila kort med en lotusblomma som man får både från ekonomen, massören och terapeuten.

2. Styr upp dina sociala mediakanaler, allt du deltar i se till att det har samklang.

3. Dela med dig av dina åsikter, tankar och värderingar. Profilera dig!
4. Personligt varumärke är inte kosmetika. Det måste bygga på en sann förankrad grund. Om jag blir intresserad av det varumärke du förmedlar behöver det stämma överens med verkligheten. Välj dina värderingar, egenskaper och hur du vill uppfattas och lev sedan upp till dem!

För att kolla av mitt varumärkesbyggande bjuder jag in er till Workshopen: Optimera ditt Varumärke! den 14 juni!

Här hittar du Inger Eriksson:

Framgångsbyrån: Hemsida

Framgångsbyrån: Blogg

Facebook

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 tankar om “Intervju med Inger Eriksson om att nå framgång med ditt Varumärke!

 • Conny

  Ja Cecilia, noterar du inte ynkligheten i Ingers kommentar nu då vet jag inte vad som ska till. Hon lägger fokus på mig när hon i stället borde utbilda sig i de psykologiska grunderna.
  Läs mitt senaste inlägg Inger och sluta var som en liten barnunge.

  Väx upp Inger!

 • Framgångsbyran

  Woho! Glädjerus bland oss delare och entreprenörer. Vi vet vad det här handlar om, vi vet att inspirera, inspireras och puffa för varandra! Personligt varumärke är allt det vi utstrålar och sprider omkring oss, i skrift, tal, känslor, relationer och värderingar. Det är även det som avgör vart vi drar våra gränser och vilka vi väljer att umgås med.
  Ni ÄR mitt fantastiska nätverkar som jag är tacksam för varje dag!
  All lycka till er!
  //Inger

 • Eva-Christin Arkenlund

  Jag är smittad!!! Vilket härligt virus du bjuder på Inger:-)) Glädjeviruset!!

  Kramar
  Eva-Christin Arkenlund

 • Conny

  När man hänvisar till en blogg borde man också upplysa om att det är en blogg där inte alla tillåts kommentera, och att det är en blogg där inte minsta kritik tillåts!

  Här har du tyvärr missat det väsentliga!

 • Framgångsbyran

  Tack Cecilia för den fina intervjun! Att du etiketterar mig expert gör mig verkligen lite generad. Men jisses, hur var det med den där Rockstjärnestatusen!! 🙂 Jag njuter!