Jämför Sverige och Spanien.


Hallå alla Härliga!

Inför vår flytt till Gran Canaria så lär vi oss nya saker om ön och landet varje dag. Vi är helt införstådda med att allt inte är lika smidigt som i Sverige. Vi har förstått att det är mer byråkrati och att det är mycket blanketter, kopior, signaturer etc. Men det känns faktiskt spännande för jag tycker att det är så kul att lära sig nya saker, träffa nya människor och upptäcka nya kulturer.

Vi vet ännu inte vad min man ska pyssla med där nere men det löser sig. Jag däremot kommer fortsätta med min coachning, bloggen, skriva artiklar och mina e-kurser. Så i princip fortsätter jag som vanligt. Den enda skillnaden är att jag kommer lägga ner mitt svenska företag och starta ett Spanskt företag istället.

Förutom att saker kanske är smidigare här i Sverige så underlättar det ju markant att man kan språket. Varken jag eller min man kan Spanska (än så länge) så det kommer verkligen bli spännande. Jag tänker främst på det här med mitt företag. Det kan vara nog så krångligt på Svenska så vad ska det då inte bli på Spanska.

Ska jag till exempel fixa försäkringar till företaget så är det så enkelt här i Sverige för då kan jag jämföra olika försäkringar för företag på Insplanet. Det finns kanske något liknande i Spanien men det blir ju rena Grekiska eftersom jag inte kan Spanska. Inte företagsspanska i alla fall. Jag kan beställa kyckling på Spanska men det har jag ingen nytta av när jag ska ordna försäkringar, eller hur?

Ja, det är verkligen ett spännande äventyr vi gett oss in på och jag längtar verkligen efter den dagen i augusti då jag står på Arlanda med packad väska. Det känns som om det är så långt kvar dit bara.

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *