Man ska va´ lagom! 4 kommentarer


Statistik visar att 46% av svenskarna över 12 år uppger att de använder Facebook regelbundet. Jag är själv en av dom och har lite mer än 4 000 vänner på Facebook. Jag har även varit med och bidragit till Nina Jansdotters bok; Framgång med Facebook så man kan nog kalla mig en flitig användare av Facebook.

Nina Jansdotter

Anledningen till min fascination av Facebook är att jag gillar att studera fenomen som engagerar väldigt många människor och Facebook är ett bra exempel på ett sådant fenomen. Med ett så stort antal vänner som jag har på Facebook så ser jag också väldigt många olika ”beteenden” på Facebook och med det menar jag vilken typ av uppdateringar som folk gillar och ogillar, t ex.

När det gäller mitt eget facebookande så bestämde jag tidigt att när man går in på min wall så ska man bli glad och inspirerad och det har hela tiden varit det mål jag strävar efter. Ibland får jag kritik som säger att: alla dagar kan inte vara toppendagar! Nej, det håller jag med om men har jag en riktigt dålig dag så kan jag ändå välja att kommunicera det på ett sätt som inte får omgivningen också att ”må dåligt”.

Vanligt på Facebook är att folk blir irriterade på ”skitspridare”, sådana människor som är sura och griniga på allt och alla. Ingen vill logga in på Facebook och bli bemött av någon ilsken sate som spyr galla över allt och alla.

Det har också spridit sig ett fenomen att man delar med sig av gulliga bilder och visa citat, inspirerande bilder och hurtfriska tillrop om att ”livet är underbart” och ”fånga dagen”!

Då vore väl allt gott men även dessa citat och bilder som folk/sidor skapar och som sedan genom delningar sprids på Facebook har fått en hel del kritik. Precis som dom människor som delar med sig av bilder på nya bilen, resor i solen och ett fantastiskt glatt och lyckligt liv har fått kritik och anses sprida en falsk bild av verkligheten på Facebook. Ingen kan vara så där lycklig och ha det så där bra!

Så en slutsats som kan dras av det här är att lagom är bäst. Du får inte ha det för bra och du får inte vara för grinig fördå sticker du ut från normen och det gillas inte. Och är det så att du faktiskt har varit på en lång utomlandssemester så är det bäst för dig om du haft översvämning i källaren när du kommer hem för att få en jämvikt.

Följ oss på Facebook HÄR!

 

 

Du kanske också gillar:

 • Heja mig!Heja mig! (1)
  För några dagar sedan så skrev jag ett inlägg som hette: "Släpp inte taget om det som […]
 • Hur står du ut?Hur står du ut? (5)
  Den frågan har jag fått väldigt många gånger det senaste året. I början blev min […]
 • Spännande!Spännande! (1)
  Nu har jag kommit in i en period då allting faller på plats och jag träffar rätt […]
 • Bajsmannen, del 2!Bajsmannen, del 2! (7)
  I natt har bajsmannen alias Alex Othmani gjort nya bilder på vänner till mig och sedan […]
 • Bajsmannen, Del 13! Det eskalerar drastiskt!Bajsmannen, Del 13! Det eskalerar drastiskt! (5)
  Har du missat de trakasserier som pågår så kan du läsa det här: Del 1, Del 2, Del […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Man ska va´ lagom!