Min hjärna är min lyckopryl! 4 kommentarer


Bilden ovan är tagen ur Eskilstuna Kurirens helgbilaga, Evelina, och är en artikel om lycka till vilken jag intervjuades för ett par veckor sedan. Det allra bästa är bildtexten: ”Musik och flygande glitter ger lyckad rockstjärnestatus åt Cecilia Kärvegård när hon föreläser.”
Nedan kan ni läsa hela intervjun med mig:

”Leendet sitter så fast att det gör ont”
Cecilia Kärvegård  jobbar som livsstilsdesigner där hon ger andra verktyg att finna lyckan i livet igen.
Hur ser du på lycka?
– Lyckan kan se olika ut för olika personer. Det är lätt att mäta i pengar – vann jag tusen kronor skulle jag bli jätteglad men vann jag en miljon skulle jag bli ännu gladare. Lyckan kan finnas både i det stora och i det lilla.
Kan man köpa sig lycka?
 
– Nej. Du kan uppleva en lyckokänsla av att shoppa men den varar inte länge, det är inte sann lycka. Jag tror dock inte man blir mindre lycklig av pengar. Har du så det räcker till boende, mat och kanske får lite över varje månad så behöver du inte oroa dig. Måste du däremot oroa dig varje månad är det svårt att uppnå ett tillstånd av lycka. Men jag tror inte att du behöver tio miljoner på banken för att vara lycklig.
Har något hänt i ditt liv som gjort att du ser annorlunda på lycka i dag? 
– Jag har förlorat ganska många nära människor vilket gjort att jag värdesätter livet på ett annat sätt. Jag har inte så stora krav på lyckan utan känner stor tacksamhet över att leva och vara frisk. Att höra en fluga surra mitt i vintern, eller att se den första fjärilen på våren är lycka för mig. Jag tror att går man genom livet utan att vara med om några jobbiga saker är det lättare att ta saker för givet och då blir kraven större på hur lyckan ska vara.
När känner du dig som lyckligast? 
– När barnen skrattar, när vi gör saker tillsammans i familjen, när man är i ett flow på alla plan. När relationer, arbetet, familjen – allt funkar!
Hur känns lycka? 
– Det spritter och pirrar i hela kroppen. Svårt att vara stilla. Leendet sitter så fast att det gör ont. Det är en frihetskänsla som gör kroppen lätt och man flyter fram.
Hur doftar lycka? 
– Fräscht. Nybärgat hö, blommande jasmin, sommarregn och grillat kött.
Har du någon lyckopryl som alltid är med? 
– Min hjärna. Den skapar tankar som skapar känslor som skapar lycka.
Din lyckogaranti är…
– Musik. Hoppig, poppig och glad musik. Just nu lyssnar jag på Hoffmaestro som har mycket positiv energi i sina låtar. Med musik kan du framkalla vilken känslostämning som helst.
Då var jag riktigt lycklig?
– När jag gifte mig, när jag födde barnen, när jag reser.
Cecilia Kärvegård
Är
42 år.
Bor
i hus vid Hjälmare kanal på Arbogasidan.
Med
maken Peter, sin dotter Nathalie, 22 år, gemensamma dottern Anastacia, 7 år, och bonusbarnen Pontus, 17, och Rasmus 14 år. Och de tre katterna förstås.
Gör
Jobbar som livsstilsdesigner och stresskonsult – dvs att hon utformar verktyg för människor i olika situationer som kan hjälpa dem att designa om sina liv. Föreläser och bloggar.
Jenny Plantin
Redaktör Evelina
Eskilstuna-Kuriren
Box 120
631 02 Eskilstuna
016-15 61 01, 070-262 70 35
Har du någon lyckopryl?

Du kanske också gillar:

 • Fick du dubbla budskap?Fick du dubbla budskap? (14)
  Häromdagen så såg jag ett avsnitt av "Mannen som talar med hundar" med Cesar Milan […]
 • Sann lyckaSann lycka (4)
  Sitter nu på tåget på väg ner till Malmö där jag ska föreläsa i morgon. Jag älskar att […]
 • Har du makt över ditt liv?Har du makt över ditt liv? (1)
  För 19 år sedan var jag inne på affären och handlade och när jag stod i kön vid kassan […]
 • Du har förmågan att…Du har förmågan att… (10)
  Du har förmågan att bryta negativa tankebanor och har du verktygen så blir det mycket […]
 • En dag i bilderEn dag i bilder (4)
  Jag hade tänkt att jag skulle ägna den här lördagen åt bloggvärlden. Jag har inte […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Min hjärna är min lyckopryl!

 • conny

  Det finns mycket jag blir lycklig över. T ex. att dra iväg på bilsemester, stanna vid en fin rastplats, eller vid nån sjö och ta fram thermosen och mackor, sen fortsätta mot nya vyer. Jag tycker själva resandet bakom ratten är avslappnande och rogivande. Synd att Sverige är så litet, det känns som jag har kört på alla vägar haha…

  God fortsättning Cecilia!

 • Den nakna coachen

  Grattis till reportaget om Lycka!
  Min lyckopryl är att sätta nya mål! När jag har något att sträva mot så känns livet meningsfullt och det ger mig en känsla av Lycka!

  Kram
  Linda

 • Snickaregården

  Härligt!
  Ska genast börja att tänka på min hjärna som min lyckopryl 🙂
  Ha en fortsatt glad påsk!

  Kram Maria