Du har förmågan att… 10 kommentarer


Du har förmågan att bryta negativa tankebanor och har du verktygen så blir det mycket lättare så idag bjuder jag på en övning som hjälper dig att skifta fokus. Men först ska jag dela med mig av bilderna som jag lovade häromdagen när jag berättade om det Tulpanarrangemang jag skulle göra. Så här kommer bilder på ett arrangemang där jag har tagit 5 Turkiska Thé-glas som vaser och ställt på en bricka i Svenskt Mässing.

Tulpanarrangemang Tulpanarrangemang2

Att bryta negativa tankebanor är en vanesak och kan kännas lite ovant i början. Då kan det vara bra att fokusera lite på de positiva tankar som du faktiskt redan har.

Övning: Vad har jag tänkt idag?
En rolig kvällsövning där du sätter dig med papper och penna och skriver ner alla positiva tankar som du kan komma på att du tänkt under dagen som varit. Sådana positiva tankar som kommit helt spontant utan medveten ansträngning från din sida.

Du har förmågan att tänka positivt!

Jag är just nu en av fem bloggar som kan bli framröstad som ”Veckans Blogg”, tack alla ni som röstar och rösta gärna igen. En röst var 24:e timme. Så rösta så många gånger ni kan och hinner! :)
Klicka här för att komma till Besökstoppen och för att kunna rösta!!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 tankar om “Du har förmågan att…

 • wiper

  Vilket fint och annorlunda blomsterarrangemang. Klart jag skall gå in och rösta på dig. Du har en blogg som ger mycket och är intressant, sen är du så färgstark själv. Jag har inte så svårt för att vara positiv i dag för det var en skön och givande dag i går. Jag tar ändå till mig övningen eftersom det går så upp och ner för mig.

  Jag har ju även avslappningsövningar men dom hjälper mer för nacken och att jag går ner i varv

  Ha en skön början på veckan
  kram

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Tack! Jag tycker det är kul att hålla på med blommor. 🙂
   Stort tack för att du röstar på mig, just nu behöver jag alla röster jag kan få så jag kan klättra upp på första platsen. 🙂
   Den där övningen har man nytta av även positiva dagar för det stärker det positiva ännu mer till nästa dag.

   Avslappningsövningar ökar halten av Serotonin vilket gör att man känner sig lyckligare. 🙂

   Önskar dig en suverän dag!

   You Rock!!!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Tack för din röst, Nett! Ja, jag har tyvärr halkat ner men det är ju några dagar kvar till torsdag när det avgörs så jag hoppas att jag med er hjälp ska kunna klättra upp till vinnarpallen.

   Njut den här härliga dagen!

   You Rock!!!

 • Magriffe

  När jag har mörkare perioder brukar jag trä ett gummiband runt handleden. Typ en hårsnodd. Varje gång jag segar ner mig i negativt tänk, snärtar jag mig själv med gummisnodden. Som att ”snap out of it”
  Ofta är det svårast att just bryta tanken, men krävs egentligen ganska lite för att skifta fokus. Den där hårsnodden har hjälpt mig måååånga gånger.
  Happy monday! Och tack för matig läsning!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Det där är ett suveränt verktyg för att bryta negativa tankar och jag brukar alltid ha gummisnoddar med mig som jag delar ut på mina föreläsningar. Det som händer är smärtan från snärten distraherar hjärnan som då släpper den negativa tanken och sen kan man stoppa dit en mer positiv tanke. 🙂

   Tack för din fina feedback!

   Njut den här dagen!

   You Rock!!!

 • Geddfish

  God morgon!
  Nu har jag röstat på dig, det var väl en positiv tanke!
  Jodå, jag är en positiv tänkare, men ibland vill någon klanka ned på det och det kan göra mig lite ”ledsen”, men då inser jag att den människan mår nog inte riktigt bra.
  Idag, tänker jag, ska det bli en riktigt fin måndag! Så kram till dig! Gerd

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Hej Gerd och stort tack för din röst!

   När människor mår dåligt så kan det vara provocerande när någon är glad och tänker positivt. Men faktum är att ingen annan människa blir gladare om du tänker mer negativt. Du har ju inte stulit positiva tankar och glädje från någon annan. 🙂

   Njut den här dagen!

   You Rock!!!

 • Sandora

  Jag har blviit rätt bra på det där faktiskt, även om jag vissa dagar medvetet låter mina negativa tankar ta över. Däremot kan jag bli väldigt störd på när människor inte tror på att sånt fungerar.

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Vore intressant att veta varför du medvetet låter dina negativa tankar ta över vissa dagar. 🙂

   Ja, det är måna som inte tror på tankens kraft och att vi kan styra våra tankar.

   Önskar dig en suverän dag!

   You Rock!!!