Så vad vill jag då? 4 kommentarer


StrandenJag har haft fullt upp här hemma med våra besökare från Holland. Det är så kul att visa ”Sverige” för dem och ni skulle ha sett Marie-Louises ansiktsuttryck när hon fick smaka Kalles kaviar. Hahaha, hon spottade och fräste. 🙂 I går var vi på stranden och det var så skönt och barnen älskade det. Idag tänkte jag här på bloggen ge er ett suveränt tips för att förbättra humöret. 🙂

 

En vanlig orsak till att man är på dåligt humör, känner sig smådeppig, är irriterad och helt enkelt tycker att livet suger är att fokus ofta ligger på det oönskade. Det är så vanligt att fokusera på det som inte är bra, på det man saknar, på det man inte vill ha, på det man inte kan göra etc. Och då är det väldigt svårt att känna sig positiv. Om man till exempel har en relation som inte är bra så fokuserar man på den andra personens negativa sidor och allt irriterande som den personen gör och säger. Och då blir man bara mer negativt inställd till den personen plus att man blir på sämre humör.

FrågeteckenHur gör man då?
När du kommer på dig själv med att fokusera på något i ditt liv som du inte önskar så har du nu hittat en möjlighet att upptäcka vad du önskar istället. Ställ dig då frågan: så vad vill jag då? Skriv ner allt oönskat i nuvarande situation och när du skrivit ner allt du kommer på så skriver du för varje oönskad sak ner det du önskar istället.
På det sättet ändrar du ditt fokus från det oönskade till det önskade. Och du förbättrar även ditt humör.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Så vad vill jag då?

 • Bling

  Kaviar är gott, men det är lätt att glömma bort att det är en väldigt speciell smak 😀
  Viktigt att ta vara på det som är möjligt, och ha mål som går att nå.
  När jag för många år sen brukade gå och simma, så kom det ibland en man som satt i rullstol, med sig hade han sin assistent. Han gled ner i vattnet och simmade, trots att han inte kunde använda sina ben. Det gav mej alltid energi, hopp, och framförallt insikt i hur duktiga människor – som trots sina begränsningar – är på att ta vara på det som fungerar. Tacksamhet får man på köpet 😉
  Ha en fin dag

 • Geddfish

  Bra idé. Ska försöka med de…
  Synd att man inte kan förändra vädret, en för mig viktig orsak till misslynthet. Just nu är jag på topp, solen skiner, inga sura miner.
  Kram!