fokus


Attraktionslagen – Vilket är ditt dominanta fokus?

Våra tankar skapar våra känslor vilket i sin tur styr din vibration som i sin tur avgör vad du attraherar in i ditt liv. Så med hjälp av dina tankar kan du alltså styra vad du attraherar in i ditt liv vilket är väldigt praktiskt.

Så genom att styra ditt fokus till saker som får dig på bra humör skapar du även gynnsamma tankar vilket gör att du skapar en hög vibration vilket leder till att du attraherar in positiva saker i ditt liv. Det är det jag brukar kalla för att vara rapptänkt. Motsatsen, att vara slapptänkt är när man låter gamla inkörda tankar dominera ditt fokus och det är ju okej om det handlar om gynnsamma tankar men vanligare är tyvärr att det är mindre gynnsamma tankar som mal på i gamla hjulspår.

(mer …)


Attraktionslagen och ditt fokus 3 kommentarer

Hallå alla Härliga!

Sitter här och myser med kex och ost samtidigt som jag skriver till er. Det är så mycket jag vill berätta men vi tar lite i taget. I dag tänkte jag berätta lite om det här med fokus och vad det egentligen betyder. Jag brukar påminna folk att vara uppmärksamma på deras fokus så att de inte avviker alltför mycket från önskad väg. Men jag har märkt att jag inte tydligt nog har förklarat vad jag menar med fokus för det är många som inte förstår vad jag menar. Och eftersom fokuset är så viktigt så ska jag här förklara vad jag menar och varför det är så viktigt, och självklart så får du också veta hur du vet vilket fokus du för stunden har.

(mer …)
Attraktionslagen: Så skiftar du fokus för att manifestera din önskan 1 kommentar

När du ändrar ditt tankefokus når du andra resultat i ditt liv. Jag vet att det låter väldigt enkelt och du tänker säkert att det behövs nog allt lite mer än att du bara ändrar dina tankar. I det här inlägget berättar jag mer om hur det fungerar och förklarar det här med fokus så att du själv kan se hur det hänger ihop. Det är med ditt tankefokus du styr det du manifesterar oavsett om det är önskade eller oönskade manifestationer.

Om du har svårt att upptäcka vilket fokus dina tankar tenderar att hemfalla åt så kan du istället fundera över hur ditt liv ser ut. Är du helt nöjd på alla plan i ditt liv så har du ett för dig gynnsamt tankefokus. Men ser du att det finns områden i ditt liv som du är mindre nöjd med så är sannolikheten stor att du inom de områdena har en typ av tankefel. Att dina tankar kring de områdena i ditt liv till stor del består av icke konstruktiva tankar. För det du fokuserar dina tankar på manifesteras i ditt liv. Dina tankar påverkar det du ser omkring dig och det som du manifesterar i ditt liv. 

(mer …)
Tips för att tänka i enlighet med din önskan 3 kommentarer

Tulpaner

Tulpaner

Jag får ofta frågor och kommentarer kring det här med positivt tänkande och jag märker att många tycker det är svårt samtidig som de så gärna vill för att attrahera det de önskar. Så idag tänkte jag förklara lite kring hur våra tankar och attraktionslagen fungerar och så får du tips om en väldigt effektiv övning som hjälper dig att fokusera dina tankar i den riktning du önskar. Och oavsett om du tror på attraktionslagen eller inte så är det så här det fungerar för oss alla och det är dina tankar som är vägen till ett liv som du är nöjd med.  (mer …)
De oändliga möjligheterna – ALLT finns

Charmiga måndag är här och den här veckan kan inte börja bättre än att tänka: ”De oändliga möjligheterna”. Läs de orden några gånger och känn efter hur det känns. Visst känns det spännande? Som om ett härligt äventyr finns därute och att det bara är att ge sig hän och njuta av de oändliga möjligheterna. 

Susanne Wärn

Susanne Wärn

Här kommer nu nästa inlägg i serien om Attraktionslagen där jag har bjudit in experter på området som gästbloggare för att på det sättet ge er läsare så många olika förklaringar som möjligt kring Attraktionslagen. I dagens inlägg möter vi Susanne Wärn som har betytt väldigt mycket för min förståelse för Attraktionslagen.

Vi ”träffades” i en grupp på FB som handlar om Abraham Hicks. Jag gick med i den gruppen när jag började studera Attraktionslagen och jag ställde massor med frågor i den gruppen och väldigt ofta så fick jag svar från Susanne. Så, hon är den personen, i Sverige, som gett mig störst kunskap på området så jag är väldigt glad över att hon tackade ja till att bidra till den här serien. Och bara titeln på hennes inlägg är underbar och nu tycker jag vi kör igång med inlägget. (mer …)
Så vad vill jag då? 4 kommentarer

StrandenJag har haft fullt upp här hemma med våra besökare från Holland. Det är så kul att visa ”Sverige” för dem och ni skulle ha sett Marie-Louises ansiktsuttryck när hon fick smaka Kalles kaviar. Hahaha, hon spottade och fräste. 🙂 I går var vi på stranden och det var så skönt och barnen älskade det. Idag tänkte jag här på bloggen ge er ett suveränt tips för att förbättra humöret. 🙂

 

(mer …)
Fem misstag som olyckliga människor gör, del 1. 4 kommentarer

Fem fingrarJag har haft massor med tekniska problem idag, det känns som om allt har strulat. Det var mobilen, internet, datorn och mailen så därför är jag sen med det här inlägget som skulle publicerats i eftermiddags. Men här kommer i alla fall som utlovat 5 misstag som olyckliga människor gör och i morgon kommer ytterligare 5 misstag.

En person behöver inte sitta i fängelse för att vara en fånge. Människor kan vara fångar i sina egna övertygelser, värderingar, tankar, val och idéer. säg till din negativitets-kommitté som träffas i ditt huvud och diskuterar att de ska sitta ner och hålla käften. (mer …)
Du har förmågan att… 10 kommentarer

Du har förmågan att bryta negativa tankebanor och har du verktygen så blir det mycket lättare så idag bjuder jag på en övning som hjälper dig att skifta fokus. Men först ska jag dela med mig av bilderna som jag lovade häromdagen när jag berättade om det Tulpanarrangemang jag skulle göra. Så här kommer bilder på ett arrangemang där jag har tagit 5 Turkiska Thé-glas som vaser och ställt på en bricka i Svenskt Mässing.

Tulpanarrangemang Tulpanarrangemang2

Att bryta negativa tankebanor är en vanesak och kan kännas lite ovant i början. Då kan det vara bra att fokusera lite på de positiva tankar som du faktiskt redan har.

Övning: Vad har jag tänkt idag?
En rolig kvällsövning där du sätter dig med papper och penna och skriver ner alla positiva tankar som du kan komma på att du tänkt under dagen som varit. Sådana positiva tankar som kommit helt spontant utan medveten ansträngning från din sida.

Du har förmågan att tänka positivt!

Jag är just nu en av fem bloggar som kan bli framröstad som ”Veckans Blogg”, tack alla ni som röstar och rösta gärna igen. En röst var 24:e timme. Så rösta så många gånger ni kan och hinner! :)
Klicka här för att komma till Besökstoppen och för att kunna rösta!!
Irriterad!!!

I går blev jag totalt överrumplad av en stor dos irritation. Den överföll mig skoningslöst och helt utan förvarning vilket jag tycker var väldigt fräckt. Med förvarning så menar jag att jag inte tänkte några medvetna irritationstankar som föranledde attacken. Tvärtom så var jag på riktigt bra humör. Vi backar bandet så ska jag berätta hur det var.

Som jag ser det så började det redan i förrgår när jag fick en så våldsam nysattack så min dotter och jag började asgarva. Min kropp försökte prestera 50 nysningar på 2 sekunder eller så. Jag har varit grymt förkyld i ca 2 veckor och började bli riktigt uttråkad vid det här laget. Så jag sade till min dotter att i morgon ska jag vakna helt frisk. Ja, helt frisk och glad för det är kul att vara glad så jag vill vakna glad och nyfiken. Jag älskar att vara nyfiken. Så i morgon ska jag vakna frisk, glad, nyfiken och förväntansfull för jag älskar känslan av förväntan. Och jag hade lite svårt att somna den kvällen för hela jag var fylld av dessa härliga känslor och jag längtade så starkt efter morgondagen.

Min dotter trodde inte på att jag skulle vakna helt frisk vilket hon nästan hade rätt i. Så när jag vaknade igår så mådde jag faktiskt bättre men framförallt så var jag väldigt glad och både nyfiken och förväntansfull. Helt underbara känslor att vakna med och ha som ackompanjemang när man hoppar ur sängen.  Känslorna höll i sig under dagen och jag lallade runt här hemma som i ett rosa skimmer. På eftermiddagen så satte jag igång med att sortera dukar och gardiner vilket jag sett fram emot ett tag. Vi har gjort om ganska mycket här hemma vilket egentligen var ganska oplanerat. Allt började med att min man och jag för några månader bestämde oss för att byta sovrum då vi hade det kallaste rummet i hela huset så vi skulle ta ett rum på övervåningen. den lilla flytten ledde till att 6½ rum skulle ”flyttas runt” för att få nya funktioner. Så vi har tapetserat och målat om en del här hemma bland annat vårt sovrum och rummet innan det som nu blivit ”linnerum”. Och jag älskar de här två rummen för vi har valt så snygga tapeter. Jag smyger gärna omkring i dessa rum med ett njutningsfyllt leende på läpparna.

 

Nåväl, som ni nu förstår så beredde det mig stor njutning när jag skulle sortera linnet och få in det i linneskåpen i det nytapetserade rummet. Och när jag stod där och pysslade helt närvarande i nuet så märker jag plötsligt hur irriterad jag är. Och det fanns ingenting i de yttre omständigheterna som kunnat framkalla en irriterad tolkning från min sida. Helst av allt så ville jag bara stänga in mig i sovrummet och vara ensam och fokusera min tankar i en annan riktning men det var inte möjligt då eftersom det är höstlov och jag var ensam hemma med min dotter. Min 10-åriga dotter märkte min irritation och undrade vad det var. Sur gummaTill slut så berättade jag för henne att jag var väldigt irriterad men att jag inte visste orsaken till det. Jag förklarade också att det inte hade med henne att göra. Hur som helst så begick jag 2 ”misstag” som båda grundade sig i att jag i den stunden halkade bort från min vanliga väg och jag levde just då inte som jag lär. Jag gjorde dock en liten ansträngning för att mildra irritationen genom att hitta en tanke som kändes lite bättre och det var att jag ”tröstade” mig med att min man strax skulle komma hem och då skulle jag kunna stänga in mig i sovrummet för att göra lite fokusskiftning. Jag fick njuta av den tanken i en kvart innan jag får ett sms från min man som skriver att han måste jobba över och inte vet när han kommer hem. BOOOOM!!! Där var irritationen tillbaka i dubbel styrka. Typiskt! När jag så väl behöver honom så finns han inte där. Inte för att jag anklagade honom för det för han kunde ju inte rå för att det blev övertid.

De två misstagen jag gjorde:

Misstag nummer 1: Jag lät mig sugas in i irritationen och blev irriterad på mig själv för att jag var irriterad vilket ledde till att irritationen fick ännu mer fokus vilket ledde till ännu mer irriterade tankar.

Misstag nummer 2: Jag skickade PM till en vän och berättade om min irritation vilket förstärkte det ytterligare i och med att jag gav det ännu mer fokus.

Hur gick det då?

Jo, jag gjorde till slut det som jag skulle ha gjort från början och började leva som jag lär. (även jag halkar ibland vilket jag faktiskt uppskattar för det förstärker bara min övertygelse om att det jag lär fungerar). Så det jag gjorde var helt enkelt att flytta mitt fokus. Jag började tänka på vad jag ville känna istället för irritation vilket genast mildrade irritationen. Och så ser jag min dotter prata i telefon för hon har ringt sin farmor för att fråga om hon får sova över vilket hon fick. Så jag skjutsade dit henne och fick hela dagen idag helt för mig själv vilket har varit otroligt skönt för det har gett mig möjlighet att verkligen styra in mitt fokus där jag vill ha det.

Hur gör du när du blir irriterad? Skriv gärna en kommentar och berätta om dina tricks eller ställ gärna några frågor.

You Rock!!!
Hitta lösningar istället för att klaga!

You Rock!!!

Efter att min bok: ”Rockstjärnestatus i Din Vardag!” släpptes så har det blivit en del artiklar i media. En av dom går att läsa i MetroJobb och den handlar om det avsnitt i boken som heter: Rockstjärnestatus på jobbet, där jag bland annat skriver om vikten av att gå från klagomål till önskemål på jobbet.

Är du missnöjd på jobbet? Det första steget att uppnå en förändring är att sluta klaga – och i stället börja önska.

– Klagomål är ett gift som sprider sig. När vi klagar dras ofta några kolleger in i jargongen och en illusion av samhörighet skapas. Men det är ingen konstruktiv samhörighet och den förändring vi vill se uppstår sällan, utan snarare leder klagandet till stagnering, säger karriärcoachen Cecilia Kärvegård, aktuell med boken ”Rockstjärnestatus – guldkant i din vardag” om vikten av att skifta perspektiv på jobbet, från klagomål till önskemål.

En önskemålsbaserad strategi handlar om att fokusera på vad man vill uppnå.

Läs hela atrikeln på MetroJobb genom att klicka HÄR!

Att gå från klagomål till önskemål fungerar även i relationer och på andra områden i livet. Att fokusera på önskemål gör att du tar tillbaka kontrollen över ditt liv. Klagomål försätter dig i en offersituation men när du fokuserar på lösningar och önskningar så tar du kontrollen över situationen.

Den här artikeln gav mig ett uppdrag till i höst där jag ska föreläsa för en ekonomienhet på ett statligt företag om att ha ett lösningsfokuserat fokus på arbetsplatsen.

Boken Rockstjärnestatus i Din vardag hittar du hos Adlibris och hos Bokus.

You Rock!!!