Tips för att tänka i enlighet med din önskan 3 kommentarer


Tulpaner

Tulpaner

Jag får ofta frågor och kommentarer kring det här med positivt tänkande och jag märker att många tycker det är svårt samtidig som de så gärna vill för att attrahera det de önskar. Så idag tänkte jag förklara lite kring hur våra tankar och attraktionslagen fungerar och så får du tips om en väldigt effektiv övning som hjälper dig att fokusera dina tankar i den riktning du önskar. Och oavsett om du tror på attraktionslagen eller inte så är det så här det fungerar för oss alla och det är dina tankar som är vägen till ett liv som du är nöjd med. 

flower-953381_1920

I samma ögonblick som du förändrar dina tankar och dina känslor så skapar du en ny verklighet och drar in nya saker i ditt liv. Ja, jag vet att det låter helt otroligt och som något konstigt, magiskt och mirakulöst. Men det är inte så konstigt som det låter. Det är stora ord men både sanna och helt verkliga vilket du kommer att förstå och se om en liten stund när du har läst den här texten.

I varje stund så skapar du och det låter antagligen också väldigt stort och konstigt men det är så här att du skapar dina tankar, dina tankar skapar känslor, dina känslor styr ditt beteende som i sin tur skapar resultatet. Inom attraktionslagen kallar man det man skapar för manifestationer vilket är det som du attraherar. När du tänker en tanke så följer ganska snart en ny tanke som skapar en liknande känsla inom dig och om du låter detta fortgå så har du snart en tankespiral som snurrar. Och om det är så att du tänkt en tanke som skapat en härlig känsla inom dig så är det ju bara helt suveränt att hamna i den tankespiralen, eller hur? Men om du tänker en tanke som skapar en negativ känsla inom dig så är det inte lika roligt och det är här jag märker att väldigt många får problem. Jag får ofta kommentarer där folk skriver att de ”försöker” tänka positivt men att de hela tiden halkar tillbaka till de negativa tankarna.

Med tanke på att en tanke attraherar en liknande tanke så är det ju inte så konstigt att det är svårt att börja tänka positivt om tankarna man halkar tillbaka till är negativa. De allra flesta av oss har från barnsben lärt oss att tänka negativt så det är en inbyggd mekanism som vi har inom oss. Men hjärnan är så finurligt konstruerad så vi kan skapa nya tankar och vi kan ”utrota” gamla oönskade tankar, det handlar bara om träning. Om du tänker en tanke ofta så får den som ett djupt spår i din hjärna och till slut så är spåret så djupt så den tanken kan kicka igång automatiskt. Men om du slutar tänka den tanken så kommer till slut den tankens spår att växa igen, precis som om du slutar gå på en stig i gräsmattan. Till slut så växer gräset upp och till slut så kan du inte ens se stigen längre.

Det misstag jag vet att många gör är att de försöker mota bort de oönskade tankarna vilket ger motsatt effekt. För kom ihåg att allt du fokuserar på växer så om du tänker att du inte ska tänka en viss tanke så ger du den uppmärksamhet och då attraherar du bara fler tankar av samma kvalitet. Så för att sluta tänka en tanke så måste du styra om ditt fokus och istället tänka en tanke som du vill tänka.

Den första manifestationen är alltid en tanke och en känsla, sen följer idéer, impulser och infall som i sin tur till slut leder till fysisk manifestation av det du önskar. Det absolut mest effektivaste sättet att manifestera det du önskar är att se till att du är glad och lycklig. Tyvärr tror många att ju mer de fokuserar på det de önskar desto fortare kommer det till dem. Och det är visserligen sant MEN, det vanligaste är att när folk tror att de fokuserar på det de önskar så fokuserar de istället på frånvaron av det de önskar för att på något sätt rättfärdiga sin önskan eller för att bevisa att de verkligen behöver det de önskar. Detta leder tyvärr till att de attraherar mer av frånvaron av det de önskar.

Men hur vet jag om jag fokuserar på min önskan eller på frånvaron av det jag önskar?

Tack och lov så är det väldigt enkelt. Om du känner dig glad och lycklig så fokuserar du på det du önskar men om du har negativa känslor så fokuserar du på frånvaron av det du önskar. Vi kan ta pengar som exempel. Det är slutet på månaden och du betalar dina räkningar. Du inser att för att du ska ha pengar till mat så kommer du inte kunna betala alla räkningar. Du betalar de viktigaste och har sen några räkningar kvar som är obetalda. Du kan nu välja att fokusera på de obetalda räkningarna vilket kommer få dig att må dåligt, känna oro och ångest. Du kan också välja att fokusera på de räkningar du faktiskt HAR betalat och vara glad över att du betalat dem. Båda sakerna är sanna men de skapar olika känslor/vibration inom dig. Så om du vill attrahera mer pengar så ska du fokusera på de räkningar som du har betalat och njuta av den känslan det ger dig. Och så är det med det mesta omkring dig, det finns alltid två sidor av det hela och det är du som väljer vilket fokus du ska ha. I fallet med räkningarna så blir inte de obetalda räkningarna betalda bara för att du mår dåligt över att du inte kunde betala dessa så det skadar faktiskt ingen om du väljer att fokusera på det som är bra istället.

Att gå från negativa tankar till positiva tankar kan sägas vara grunden i attraktionslagen för det är den vibration du sänder ut som attraherar det som manifesteras i ditt liv. Och det handlar bara om att bryta vanan att tänka negativt vilket kräver träning och jag har tagit fram ett verktyg i syfte att hjälpa dig att ändra vanan med negativa tankar till vanan att tänka positivt. Verktyget fungerar som en påminnelse som dagligen ger dig mer kunskap, övningar och påminnelser. Du kan läsa mer om verktyget HÄR.

Övning för att styra ditt fokus.

Den här övningen heter Segmentföresats och är hämtad från Esther & Jerry Hicks. Den är väldigt enkel och när du hållit på ett tag så kommer det gå automatiskt.

Din dag består av olika segment och börjar direkt när du vaknar, sen kommer nästa segment när du går ur sängen för att klä på dig. Nästa segment kanske är att du går på toaletten och sen följer nästa segment som är din frukost osv. Inför varje segment ska du ta en stund och bestämma vilken känsla och upplevelse du vill ha av följande segment. Om vi börjar med att du på kvällen har gått och lagt dig. Innan du somnar så gör du klart inför nästa segment som är att du vaknar och då kan du säga till dig själv att i morgon vaknar jag pigg och utvilad. När du sen vaknar på morgonen så kan du tänka att nu går jag upp ur sängen i lugn och ro. Innan du sen ska göra din morgontoalett så kanske du tänker att jag tar hand om min fantastiska kropp på ett kärleksfullt sett när jag sköter min hygien. Innan du äter frukost så kan du tänka att du ger din kropp energi så att den ska orka ta dig igenom dagen. Innan du sen ska åka till jobbet så tänker du att jag kör lugnt på bra vägar och det är glest med trafik. Jag kör tryggt och säkert för att komma till mitt arbete.

Så där fortsätter du under dagen så fort du ska göra något nytt. Om det är något speciellt som du ska göra och som du känner oro eller nervositet inför så kan du skriva ner din avsikt inför det som är framför dig för då förstärker du ditt fokus och din avsikt. Använd gärna ord som beskriver känslor som du vill känna när du är i ett segment. När jag satte mig för att skriva det här inlägget så var min avsikt att med glädje och lätthet skriva ett inspirerande och tydligt inlägg. Genom att göra den här övningen så styr du medvetet ditt fokus till det du önskar och till det positiva.

Jag önskar dig lycka till!


Alla inlägg som handlar om Attraktionslagen kan du läsa HÄR.

Jag har en grupp om Attraktionslagen på Facebook där du är välkommen. Du hittar gruppen HÄR.

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Tips för att tänka i enlighet med din önskan

 • Geddfish

  Jo, jag vet detta, sedan kurser för många många år sedan. Men, man glömmer bort, trampar i det gamla och förgångna, så lätt hänt.
  Att vara före med en positiv tanke, se målet, är så självklart. Egentligen.
  Och jag blir så glad av att läsa positiva bloggar!
  Jag vet att livet är en berg- och dalbana, och allt ska gås igenom för att stärka upp sig inför nya tag.
  Nu ska jag peppa mig hela lördagen inför morgondagens långa bestyr och känna hur roligt det ska bli!
  Tack, Cecilia!
  Kram, Gerd

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Vi glömmer så lätt eftersom det i mångt och mycket går tvärtemot det vi lärt oss sen barnsben. Så det är tur vi blir påminda lite nu och då. 🙂
   Det är vår föreställning om hur livet ska vara som gör det till en Berg- och dalbana. Vi kan själva styra hur djupa dalarna ska vara och framförallt hur länge de ska vara. Livet kan precis lika gärna vara Autobahn, det är endast får föreställning som avgör.
   Det är så härligt att peppa sig själv och jag vet att du fixar det galant!

   Kram, Gerd!

   You Rock!!!