irritation


Ett effektivt sätt att ”styra” Attraktionslagen 1 kommentar

Känslor och attraktionslagenHallå alla Härliga! Jag njuter av livet och bara ser hur fantastiskt allt omkring mig är. Varje dag får jag njuta av fåglarnas intensiva konsert här utanför, det är helt magiskt. Jag är så lycklig över att jag har skapat det liv som jag har idag och det fascinerande är hur lätt det var. När jag insåg att jag inte behövde kämpa så föll allt bara på plats på ett helt perfekt sätt nästan till synes helt av sig själv.

Nu har jag äntligen kommit igång med YouTube igen och igår lade jag upp ett nytt klipp om attraktionslagen som du kan se genom att klicka HÄR.

Dagens inlägg handlar om dina känslor och hur väl de fungerar som en vägledning med massor av budskap till dig. Dagens kloka ord om våra känslor och attraktionslagen är hämtade från del 7 i E-kursen om attraktionslagen.

(mer …)


Nu får du väl ändå skärpa dig!!!

Du borde skärpa dig

Du borde skärpa dig

Ja, du har säkert också tänkt tanken att din partner måste skärpa till sig. Speciellt när han/hon gör saker som gör dig irriterad, eller hur? Din partner måste ju bara förstå att man kan ju inte göra så där eftersom det gör dig så irriterad. Lite respekt kan man väl ändå begära, eller hur?

Som ni vet så har jag tagit fram ett coachingverktyg för relationer för att kunna hjälpa fler par att skapa en kärleksfull relation. Jag har coachat många par under åren men jag vet att det finns många fler par som behöver hjälp men som av olika anledningar inte har möjlighet att vända sig till någon för att få hjälp och det är där det här verktyget kommer in. Verktyget är väldigt prisvärt, mycket billigare än att anlita någon och om bara den ena partnern är villig att göra något så fungerar det här verktyget utmärkt och dessutom så gör man det på den tid man har tillgänglig. 

Nåväl, i det här inlägget så tänkte jag berätta om en sak ur mitt eget äktenskap och ni som har hört mig föreläsa kommer nog i håg ”det svarta hålet”. Det här exemplet finns även med i 365 Dagar KR – Din guide till en Kärleksfull Relation som du kan läsa mer om HÄR. Allting började strax efter det att vi flyttat till det hus där vi bor idag. Vi flyttade hit för 9½ år sedan och det är ett stort hus. Själva huset är på 180 m2 med 8 rum och kök och ovanpå det så har vi en vind på 90 m2.  Och utomhus så har vi förråd, garage och uthus på ca 250 m

(mer …)


Irriterad!!!

I går blev jag totalt överrumplad av en stor dos irritation. Den överföll mig skoningslöst och helt utan förvarning vilket jag tycker var väldigt fräckt. Med förvarning så menar jag att jag inte tänkte några medvetna irritationstankar som föranledde attacken. Tvärtom så var jag på riktigt bra humör. Vi backar bandet så ska jag berätta hur det var.

Som jag ser det så började det redan i förrgår när jag fick en så våldsam nysattack så min dotter och jag började asgarva. Min kropp försökte prestera 50 nysningar på 2 sekunder eller så. Jag har varit grymt förkyld i ca 2 veckor och började bli riktigt uttråkad vid det här laget. Så jag sade till min dotter att i morgon ska jag vakna helt frisk. Ja, helt frisk och glad för det är kul att vara glad så jag vill vakna glad och nyfiken. Jag älskar att vara nyfiken. Så i morgon ska jag vakna frisk, glad, nyfiken och förväntansfull för jag älskar känslan av förväntan. Och jag hade lite svårt att somna den kvällen för hela jag var fylld av dessa härliga känslor och jag längtade så starkt efter morgondagen.

Min dotter trodde inte på att jag skulle vakna helt frisk vilket hon nästan hade rätt i. Så när jag vaknade igår så mådde jag faktiskt bättre men framförallt så var jag väldigt glad och både nyfiken och förväntansfull. Helt underbara känslor att vakna med och ha som ackompanjemang när man hoppar ur sängen.  Känslorna höll i sig under dagen och jag lallade runt här hemma som i ett rosa skimmer. På eftermiddagen så satte jag igång med att sortera dukar och gardiner vilket jag sett fram emot ett tag. Vi har gjort om ganska mycket här hemma vilket egentligen var ganska oplanerat. Allt började med att min man och jag för några månader bestämde oss för att byta sovrum då vi hade det kallaste rummet i hela huset så vi skulle ta ett rum på övervåningen. den lilla flytten ledde till att 6½ rum skulle ”flyttas runt” för att få nya funktioner. Så vi har tapetserat och målat om en del här hemma bland annat vårt sovrum och rummet innan det som nu blivit ”linnerum”. Och jag älskar de här två rummen för vi har valt så snygga tapeter. Jag smyger gärna omkring i dessa rum med ett njutningsfyllt leende på läpparna.

 

Nåväl, som ni nu förstår så beredde det mig stor njutning när jag skulle sortera linnet och få in det i linneskåpen i det nytapetserade rummet. Och när jag stod där och pysslade helt närvarande i nuet så märker jag plötsligt hur irriterad jag är. Och det fanns ingenting i de yttre omständigheterna som kunnat framkalla en irriterad tolkning från min sida. Helst av allt så ville jag bara stänga in mig i sovrummet och vara ensam och fokusera min tankar i en annan riktning men det var inte möjligt då eftersom det är höstlov och jag var ensam hemma med min dotter. Min 10-åriga dotter märkte min irritation och undrade vad det var. Sur gummaTill slut så berättade jag för henne att jag var väldigt irriterad men att jag inte visste orsaken till det. Jag förklarade också att det inte hade med henne att göra. Hur som helst så begick jag 2 ”misstag” som båda grundade sig i att jag i den stunden halkade bort från min vanliga väg och jag levde just då inte som jag lär. Jag gjorde dock en liten ansträngning för att mildra irritationen genom att hitta en tanke som kändes lite bättre och det var att jag ”tröstade” mig med att min man strax skulle komma hem och då skulle jag kunna stänga in mig i sovrummet för att göra lite fokusskiftning. Jag fick njuta av den tanken i en kvart innan jag får ett sms från min man som skriver att han måste jobba över och inte vet när han kommer hem. BOOOOM!!! Där var irritationen tillbaka i dubbel styrka. Typiskt! När jag så väl behöver honom så finns han inte där. Inte för att jag anklagade honom för det för han kunde ju inte rå för att det blev övertid.

De två misstagen jag gjorde:

Misstag nummer 1: Jag lät mig sugas in i irritationen och blev irriterad på mig själv för att jag var irriterad vilket ledde till att irritationen fick ännu mer fokus vilket ledde till ännu mer irriterade tankar.

Misstag nummer 2: Jag skickade PM till en vän och berättade om min irritation vilket förstärkte det ytterligare i och med att jag gav det ännu mer fokus.

Hur gick det då?

Jo, jag gjorde till slut det som jag skulle ha gjort från början och började leva som jag lär. (även jag halkar ibland vilket jag faktiskt uppskattar för det förstärker bara min övertygelse om att det jag lär fungerar). Så det jag gjorde var helt enkelt att flytta mitt fokus. Jag började tänka på vad jag ville känna istället för irritation vilket genast mildrade irritationen. Och så ser jag min dotter prata i telefon för hon har ringt sin farmor för att fråga om hon får sova över vilket hon fick. Så jag skjutsade dit henne och fick hela dagen idag helt för mig själv vilket har varit otroligt skönt för det har gett mig möjlighet att verkligen styra in mitt fokus där jag vill ha det.

Hur gör du när du blir irriterad? Skriv gärna en kommentar och berätta om dina tricks eller ställ gärna några frågor.

You Rock!!!