Om att vara unik och Mediababe! 9 kommentarer


Jag skriver en del på bloggen om att vara unik, antijante och att tro på sig själv och det man gör. I veckan såg jag ett TV-program som heter ”En bok, En  författare” och den här veckan blev författaren Jacqueline Kothbauer intervjuad. Jacqueline har skrivit den omtalade och mycket populära boken; ”Mediababe” som jag har skrivit om tidigare här på bloggen.
I den här intervjun pratar Jacqueline mycket om vikten att vara unik och om hur Jantelagen håller oss tillbaka, men även att Jantelagen har spelat ut sin roll och inte är lika aktuell längre. Hon berättar väldigt levande och ger bra tips för hur man blir mer framgångsrik och hur man blir en mediababe och varför man ska göra en mediababe.

Se gärna intervjun här:

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 tankar om “Om att vara unik och Mediababe!

 • Jacqueline Kothbauer

  Cecilia,
  Jag känner mig djupt hedrad över denna personliga promotion jag får. Sitter just nu och beaktar det mediala genomslaget för popartisten Veronica Maggio och mediababen Carolina Gynning, som släpper skiva respektive roman.

  I bägge fall är framförhållning en avgörande faktor. Bägges alster har funnits färdigt och paketerat för media månader i förväg. Därför kan deras skivbolag/bokförlag i god tid 'sälja in' dem i rätt mediekanaler.

  Än viktigare är att de båda uppfattas som attraktiva av media. Hur man blir det skall jag skriva ett blogginlägg om. Jag måste bara hinna deklararera också innan dagen tar slut. En sak vet jag dock, du Cecilia, är på god väg att bli en framgångsrik mediababe. För att du vill, vågar och ger järnet. Dessutom försöker du hela tiden lära dig och vägrar ge upp. Alla har vandrat den vägen.

  Varma kramar till dig
  Jacqueline

 • Rocktjejen

  Hej, bra & intresann blogg du har. Precis som jag sa till dig på Sportbaren. 😉
  Ha en bra dag. 🙂
  Kram

 • Anna

  Hej! Roligt att du vill läsa om mig i Västerås tidning. Reportern som var här frågade om vem som tipsat tidningen om att komma hem till mig. Det var ju jag själv…tydligen inte så vanligt att folk själva ringer och bjuder hem pressen. Intressant jobb du verkar ha! Kram Anna

 • conny

  Jag har skrivit inlägg om egoism och dess fördelar, men jag fick intrycket att folk inte förstår utan ser egoism som nåt fult. "egotänk" är inte bara bra, det är helt enkelt nödvändigt om man ska fungera själv, och om man ska fungera tillsammans med andra.
  Den som inte har ett fungerande ego, fungerar inte!

 • Framgångsbyran

  Halloj Cecilia!
  Jag gillade verkligen Jacqueline i intervjun. Slogs av att när man skriver "var mer ego" så kan man som Olle uppfatta det som "tänk bara på dig själv och skit i andra". Visst är det intressant. Att ta hand om sig själv ger tillbaka till omgivningen. Männsikor som mår bra är så mycket bättre för andra. Jag förvånas att Olle inte tänkt så.
  Ha en fin Valborg nu!
  Inger