Ryck upp dig! 16 kommentarer


Har du hört den förut? Allting går emot dig, inget blir som du vill och du orkar inte särskilt mycket och så kommer någon hurtfrisk typ och säger: Ryck upp dig! Man kan bli sur för mindre!

Sur gumma
Kärves Design och Foto

Ni känner säkert igen känslan att det tar emot hela tiden och viljan att ge upp nästan tar överhanden. Vi har alla varit där någon gång.

Tips för att vända motgångar:

* Är du mitt i det; ta en paus, ju motigare det känns, desto längre paus behövs. Även om du har en deadline och invänder att du inte har tid så ta en paus. Det ger dig mer energi och du kan fortsätta med fräscha idéer och ny energi.

* När du tycker att du har gjort allt, fortsätt lite till. Det kan vara så att det bara behövs en extra liten ansträngning för att du ska lyckas med det du föresatt.

* Är du bara dödstrött på allt. Vila, läs en bok eller ta en promenad. Låt hjärnan få syre genom att andas djupt så att nya idéer kan blomstra. Gör något helt annat. Ring upp en inspirerande människa som kan ge dig andra infallsvinklar och idéer.

* Fundera över om det mål du satt upp verkligen är ett mål som du verkligen vill uppnå. Om du verkligen vill uppnå det så ge inte upp. Många gånger är det så att vi snubblar på mållinjen så ha tålamod, det vänder, förr eller senare.

Du kanske också gillar:

 • Hur kul kan det vara?Hur kul kan det vara? (6)
  Det kan vara precis så kul som du väljer att det ska vara! Simple as that! Ett vanligt […]
 • Nytt Jobb!Nytt Jobb! (3)
  Jag berättade i ett tidigare inlägg: Livsstilsdesignern tipsar, om en bok som heter Nytt […]
 • Har du det? Vad är det?Har du det? Vad är det? (0)
  Jag får många frågor och funderingar kring begreppet Rockstjärnestatus och tänkte här […]
 • Vilken är din ursäkt?Vilken är din ursäkt? (3)
  De allra flesta har ursäkter som hindrar dom från att leva sina liv fullt ut. Man har de […]
 • Jag är bäst i hela världen!Jag är bäst i hela världen! (8)
  Vilken härlig känsla att veta att jag är bäst i hela världen! Det finns en sak som bara […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 tankar om “Ryck upp dig!

 • conny

  Just det, och då kan man tänka så här; Va bra att jag började renoveringen av badrummet, för annars hade jag inte upptäckt de gamla rören, som till slut gått sönder och då hade det kostat betydligt mer av arbete och pengar.

  Jag menar att det finns nåt positivt i alla upplevelser. Även dåliga erfarenheter är bra erfarenheter, eftersom man har dem som referens nästa gång man ställs inför liknande situationer.

 • Klokegård - Designa ditt Liv!

  Erika, Conny och Alicia:

  I det här inlägget syftade jag till mer vardagliga situationer där man möter motstånd. Till exempel när man ska lösa ett problem, arbeta mot ett mål, utföra en uppgift osv.

  Vi kan ta ett exempel.

  Du ska renovera badrummet, ett roligt projekt som gläder hela familjen.

  Du har en budget och en ungefärlig tidsram när du börjar.
  Det går bra i början, men sedan börjar motgångarna. Du hittar en fuktskada, upptäcker att rören är så gamla så dom behöver bytas. Golvet måste brytas upp och vad är det där för konstig fläck i taket?
  Och så rullar det på, både budget och tidsplan spricker. Till slut känns målet väldigt avlägset och lusten att renovera badrummet är som bortblåst.

  Det är nu det gäller att inte ge upp.

  Conny säger: "Den bästa medicinen mot nedstämdhet är att umgås med positiva och glada människor."

  Det är så sant men tyvärr så verkar det vara få som har tagit till sig den enkla lärdomen.

 • Erika

  Jag är nere i period då allt är hopplöst & att bara vilja leva är en kamp varje dag.
  Dom orden har jag hört allt för ofta & hatar då dom kommer nära & kära. tack för tipset

 • conny

  Har man den minsta insikt i mänsklig psykologi säger man inte "ryck upp dig" när man pratar med en deprimerad person.
  Problemet som jag ser det när det gäller utbrändhet, psykisk ohälsa osv. är bristande självinsikt, den "drabbade" vet oftast inte de egentliga orsakerna till sitt tillstånd, för då kunde man ju kurera sig själv.

 • conny

  Alla mår dåligt ibland, men det innebär inte att man ska acceptera tillståndet som naturligt, för det är det inte. Meningen med livet är att det ska fungera utan problem, det gör det naturligtvis inte, men man bör ha insikt om att livets mening är livet självt och att det ska fungera perfekt. Cellerna i din kropp finns inte för att du ska fungera halvbra, de finns där för att helheten (som är du) ska fungera perfekt.
  Har man en svacka då man mår dåligt, eller rentav en depression, så är det symptom på att nånting inte är som det borde vara.
  Jag vet av personlig erfarenhet att många som mår psykiskt dåligt ofta väljer att umgås med andra i samma situation. Det gör att de dras ännu djupare in i depressionen, man triggar varandra undermedvetet, fast på ett negativt sätt. Den bästa medicinen mot nedstämdhet är att umgås med positiva och glada människor.

 • Alicia

  Usch ja… att höra "ryck upp dig" från folk som tror att de vet vad det innebär att vara deprimerad/ha en fobi osv är jag så hemskt otroligt trött på! Men folk förstår tyvärr inte förens de själva är med om något som man inte bara kan rycka upp sig ifrån….

 • Klokegård - Designa ditt Liv!

  Madde: Det kan vara nyttigt för en del som blir peppade av motgången. Men det finns också dom som lätt ger upp vid minsta motgång.
  Jag tycker också att man får må dåligt. Det måste man få göra, onaturligt vore det annars. Man måste få svära och gråta när livet far fram ovarsamt med en, samtidigt så är det också viktigt att inte fastna i detta stadium och dra på sig en offerkofta och ligga och tycka synd om sig själv i oändlighet.
  Ibland kan man också fastna i en negativ tankespiral och det kan vara läge att ta sig ur det för att gå vidare. Allt har sin tid och alla känslor är okej.
  Dalar kan vara nyttiga för att lära oss och utveckla oss.

 • Madde / Mamma och blivande fröken

  Fast jag tillhör den skaran som anser att det är nyttigt att känna så ibland också. Att faktiskt få vara sur utan att någon ska vända det till någonting annat. I dagens samhälle ska vi vara så tacksamma hela tiden, aldrig känna sig deppade eller må dåligt, samtidigt mår folk sämre en någonsin vilket kanske just beror på att man inte FÅR må dåligt. Jag tror att med dalar kommer toppar och en dal behöver inte med automatik vara en dålig sak. =)

 • Irrhönan

  Det som funkar för mig – stundtals 🙂 – är att tänka efter vad jag tycker om att göra – och så göra det.

  Dansa, till exempel. Det fungerar. Jag blir glad och får massor av energi. Lika stor överraskning varje gång.

 • Tinezza

  Alldeles riktigt !! Man måste se det i nya infallsvinklar än "Ryck upp dig" och jag tror att ett bra sätt, är att fundera över dom mål man vill uppnå i livet verkligen är rätt, för att kunna gå vidare.

 • Loppan

  Vad bra tips! Väldigt mycket bättre än kommentaren "Ryck upp dig", som bara gör att mår ännu sämre.

  Ha en fin kväll!