Hur kul kan det vara? 6 kommentarer


Det kan vara precis så kul som du väljer att det ska vara! Simple as that! Ett vanligt fenomen är att människan genomlever, släpar sig igenom eller ”står ut” med vardagen för att sedan leva upp under helgen då man hittar på roliga saker eller bara slappar.
Man kan tycka att det faller sig naturligt eftersom många jobbar mån-fre, men jag har mött människor som av en eller annan anledning inte jobbar och dom lever på det här sättet utan att vara styrda av arbetstider.

Bara för att ha en bild i inlägget!

Det går ganska enkelt att med logik komma fram till att vi har fler vardagar än lediga dagar och då känns det ganska bittert om mer än hälften av årets dagar ska genomlidas. Eller hur?
Att ha Rockstjärnestatus i din vardag innebär att ”krydda” till vardagens göromål så att även vardagen har guldkant, inte bara dom lediga dagarna. De flestas liv är fyllda med vardagliga göromål som även  kallas för måsten, (läste jag någonstans), och Rockstjärnestatus är att göra dessa göromål till något roligt och mer lustfyllt. Det är ett sätt att leva mer i nuet i stället för att redan på söndagseftermiddagen börja  längta och planera inför nästa helg. Vardagen blir ett nödvändigt ont som vi måste passera för att komma till GÅ, alltså till helgen.

Det som är så fantastiskt är att det inte kräver några större projekt för att göra det här, det är en fråga om att ändra attityd, tankar och görande.


Några tips som förändrar i vardagen!

1. Måndagsattityden! Skaffa en ny måndagsattityd! Här kommer några förslag:

*Måndag – starten på en vecka med nya möten och nya möjligheter. Du skapar din vecka!
*Varje måndag är en chans att påbörja en ny vana. 52 chanser varje år.
*Se söndagen som nyårsafton och måndagen som nyårsdagen då det nya börjar.
*Se över veckans mål på söndag och på måndag morgon börjar du jobba mot veckans mål.
*Måndag – den här veckan har du möjlighet att inte göra om förra veckans misstag. 

2. Musik! Musik har en fantastisk kraft och positiv inverkan på vårat mående. Så när du städar, viker tvätt, diskar, lagar mat o dyl så sätter du på din favorit-cd och dansar med dammsugaren. Det går fortare och lättare.

3. Tänk om Tänk rätt! Istället för att låta dina tankar fokusera på hur tråkigt det är så ändrar du istället fokus till resultatet. Fokusera på hur det känns när allt är klart, tillfredsställelsen du kommer känna när fönstren är rena, glädjen när golven glänser, den härliga doften av ren tvätt. Eller fokusera på glädjen som du ger resten av familjen.

4. Görande! Hitta på nya sätt att göra saker. Gör fina mönster med kaviaren på smörgåsen. Ät på finporslinet, klä om till tisdagsmiddagen, skär ut hjärtan av brödskivorna, byt platser vid bordet och i soffan. Här är endast fantasin det som begränsar.

5. Fokus! Väljer du att fokusera på andra bilisters misstag så att du får bli irriterad eller väljer du istället att fokusera på tankar som fyller dig med glädje och inspiration?

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 tankar om “Hur kul kan det vara?

 • Framgångsbyrån STHLM

  Oj oj fake it til you make it i all ära.. Men namnge dammsugarn går jag inte på 😉
  Jag vill ha en ny fräsch!
  Jag håller med dig så Cecilia. Men vid reflektion upptäcker jag att jag har färre o färre människor nära mig som har vardagstänket. Skönt!
  Allt handlar om inställning o vilken frihet när man kommer på det, att man kan ändra allt själv.
  Nu ska jag göra en fab onsdag!
  Njut er,
  Inger

 • Anette Ryan

  Hej! Vi äter gärna biff mitt i veckan. Väldigt sällan blir det till helgen av någon anledning. Många i Sverige tycker att det är "helgmat" men här i Oz så äter man rätt mycket kött flera gånger i veckan. Vi gör det typ en gång men vi planerar bara maten så den passar med vem som ska laga den och vilka aktiviteter som påverkar hur mycket tid det kan läggas på matlagningen. Vill man äta "festmat" och dricka vin en tisdag så går det lika bra som en lördag i mitt tycke, ja om inte bättre. Det förgyller liksom vardagen. Städnign är dock trist trots ny damsugare! Men jag gillar förslaget att namnge den. Kanske går det då lättare och kanske känner man att man borde umgås med "namn" mera och då blir det ju renare hemma också 🙂
  Tjingeling Anette 🙂

 • Den nakna coachen

  Underbart "Lev ditt liv" vilket bra tips att döpa dammsugaren…ska testa om det går lättare då 🙂

  Annars så drömmaer ajg om att en dag kunna ha städhjälp minst en gång i veckan…det skulle innebära rockstatus 🙂

  Kraam

  /Linda

 • Alexandra

  Hej!
  vinnaren av det valfria märkesplagget/produten är nu utsedd och finns länkad längst ned i det gamla tävlingsinlägget som du hittar på KATEGORIER>TÄVLINGAR!! och sen är det bara scrolla tills du hittar inlägget! SUPERKUL ATT DU VAR MED OCH TÄVLADE!

  Nu har jag startat en till tävling där du har en ny chans att vinna valfritt märkesplagg/produkt från bla converse gucci, louis uitton osv precis som innan:)
  Det är bara klicka här på länke för att komma dit;
  http://vadfanskajagheta.se/2011/june/tavling-vinnvalfritt-markesplagg.html#comment

 • Lev Ditt Liv

  Så sant så..
  Jag kallar min damsugare för Ludde, han blir lättare att ha o göra med till snabb rolig musik, Vardagsporslinet har jag kastat ut sedan länge. Har bara finservis i köket. Fattar inte varför man ska ha fint lite och vardag ofta. Jag vill ha fint jämt..
  Jag rockar vidare!
  Härliga Cecilia,,karmen