10 saker som lyckliga människor undviker. 12 kommentarer


Som jag skrev tidigare i dag så skulle ni få en lista med 10 saker som lyckliga människor undviker så här kommer den.

Du vill vara lycklig. Jag vill vara lycklig. Och det är helt förståeligt för det är en underbar känsla att vara lycklig. Men modern forskning visar att det finns fler anledningar än den härliga känslan. Det har visat sig att lycka har många fördelar med sig då man hos lyckliga personer har sett; starkare immunförsvar, ökad kreativitet, skarpare fokus, bättre koncentrationsförmåga, bättre relationer, färre skilsmässor, färre sjukdagar, högre inkomst, mer arbetsglädje mm. Så det är ju inte så konstigt att lycka hamnar väldigt högt upp på önskelistan, eller hur? Sann lycka är inte bara den att explosion av glädje som kommer med att få en befordran, förlova sig eller vinna på lotteri. Ihållande lycka innebär belåtenhet, inre harmoni och sinnesfrid de känslor du vill ha i din vardag. Forskning inom lycka har visat att vi alla har ett individuellt grundläge för vår lycka som är genetiskt men ca 40% av vår lycka bestäms av våra val och vanor. Och eftersom våra val och vanor styr 40% så har vi också beteenden, val och vanor som gör oss mindre lyckliga. Vill du undvika de beteenden som gör dig mindre lycklig?

Här kommer 10 vanor som glada människor undviker:

1. Älta det förflutna
Att ständigt återuppleva smärtan av det förflutna genom att älta det som varit håller dig fast i negativitet, skuld, ilska och sorg. Håll dig fokuserad på nuet och allt det goda som finns tillgängligt för dig här och nu.

skriva2. Stillasittande
Fysisk aktivitet boostar endorfinerna, ger energi och ökar självkänslan. Och naturligtvis så bidrar motion till en god hälsa som är en av de största anledningarna till lycka.

3. Isolera sig
Lyckliga människor är inte ensamma. De njuter av att spendera tid med familj, vänner och arbetskamrater. De tycker om att umgås och interagera med andra människor och knyter gärna nya kontakter. Isolering föder ensamhet och depression vilket motverkar lyckan.

4. Fokusera på det negativa
Oavsett om du är lycklig eller inte kommer jobbiga saker hända i livet. Men lyckliga människor fortsätter inte fokusera på det negativa hur lång tid som helst utan de går så småningom vidare och släpper taget om det som hänt. De rör sig medvetet förbi negativa situationer och tankar med avsikt att fokusera på det positiva i deras liv.

5. Skapa skulder eller förbli skuldsatt
Det finns inget som tär så mycket på lyckan som pengaproblem och den efterföljande ångest, oro och stress som följer med det. Det är svårt att känna sig glad när man är skyldig en massa pengar. Lyckliga människor ser till att minska sina utgifter för att kunna betala av sina skulder.

Sjö6. Sätta materiella ting ovanför upplevelser
Materiella ting ger bara en kort stund av lycka och bleknar ganska snabbt. Men upplevelser däremot ger en högre nivå av tillfredsställelse som dröjer sig kvar som underbara, ljuvliga minnen som du kan plocka fram flera år senare och njuta av.

7. Att bära agg
Vi blir alla arga eller frustrerade över andra människor men att förbli arg och frustrerad är som att släppa en kall, våt filt över glädjen. När vi bär agg eller går omkring och känner oss kränkta så finns det inget utrymme för glada känslor och vi stänger lyckan ute från våra liv.

8. Glömma tacksamheten
En av de bästa vanorna vi kan ha är att uttrycka tacksamhet. Tacksamhet ökar verkligen din känsla av lycka. När du glömmer att vara tacksam för allt som du faktiskt har i ditt liv så förnekar du samtidigt dig själv en stor källa till glada känslor. Lyckliga människor är noga med att uppmärksamma det dem uppskattar.

Stenar9. Räkna med att andra ska göra dem lyckliga
Det är väldigt vanligt att vi tror att lycka kommer från andra människor. Om de beter sig som vi vill att de ska bete sig så blir vi lyckliga. Vi tror att andra kan göra oss lyckliga genom att säga vissa saker, fylla alla våra behov eller ge oss vad vi vill. Men naturligtvis så kan inte andra människor göra oss lyckliga och det är heller inte deras uppgift. Lyckan kommer inifrån oss själva och att vänta på att andra ska göra oss lyckliga bidrar bara till vårt missnöje.

10. Att sluta växa
När vi slutar expandera som individer genom personlig utveckling så fastnar vi i ett slags limbo. Vi förlamar oss så att vi inte har möjlighet att uppleva nya äventyr, idéer och/eller självkännedom. Detta leder till stagnation och depression.

Den här listan är plockad från en lista på 50 saker som lyckliga människor undviker och den listan har prenumeranterna av mitt nyhetsbrev fått. Varje vecka skickar jag den typen av inspiration till mina prenumeranter och eftersom jag uppskattar mina prenumeranter så får de tips som jag inte delar någon annanstans. De får dessutom en massa erbjudanden och rabatter i min webshop. Vill du också ha mitt nyhetsbrev så kan du fylla i nedanstående formulär. Du får då en E-bok med 101 tips

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 tankar om “10 saker som lyckliga människor undviker.