6 saker som lyckliga personer inte gör, del 1 26 kommentarer


Snöar intensivtJag hoppas ni alla har en riktigt härlig torsdag och att ni inte är helt insnöade. Här har det nu snöat två dagar i rad och eftersom vi har minusgrader så ligger snön kvar vilket jag gillar. Det blir så ljust och fint och jag älskar den ljuvliga tystnaden som blir. Har du tänkt på det någon gång? Att tystnaden har ett annat ljud när det är snö? Jag älskar den tystnaden. 🙂 Idag startar jag en serie i 6 delar där ni får ta del av saker som lyckliga personer inte gör och här kommer del 1.

Precis som alla människor så gör lyckliga människor en massa saker. De tillbringar mycket tid till att uttrycka tacksamhet, uppskattning , optimism, vänlighet, att vårda kärleksfulla relationer, att fokusera på sina mål, smaka på livets små njutningar och så vidare och så vidare.

Men det de aldrig gör är:

1 finger1. Spenderar längre tid än nödvändigt i negativa miljöer.

För att du ska kunna göra positiva val i ditt liv så är det viktigt med en miljö som gör det enkelt, naturligt och roligt för dig. Så skydda dig själv, din strävan och din potential genom att begränsa den tid du är med negativa människor och miljöer.

När andra människor gnäller och klagar över det orättvisa i livet och ber dig att hålla med, trösta och att delta i deras klagomål så gå bara därifrån eller byt samtalsämne. För så fort du deltar i det negativa spelet så har du förlorat.

När du är ensam så se till att ditt fokus ligger på positiva tankar som skapar härliga känslor inom dig. Gör det till en vana att släppa tankar som får dig att må dåligt även om du bara släpper ett fåtal av dem så kommer du märka en förändring i ditt liv. Du behöver inte negativa tankar. De löser ingenting. Och det enda de ger dig är bara mer negativa tankar och känslor. De skapar en inre stress som absolut inte är hälsosam.

Vill du lära dig mer om hur du bryter vanan av att tänka negativt kan du göra det HÄR.

Njut den här torsdagskvällen så kommer del 2 i morgon.

You Rock!!!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 tankar om “6 saker som lyckliga personer inte gör, del 1

 • Agneta

  Och jag är utpräglad vintermänniska och har hamnat så fel i livet, jag menar, bo på västkusten när man älskar sträng kyla, massor av snö och solsken – det stämmer inte riktigt, men nu är det så!
  Nej, inte vara med människor som suger musten ur en, det har jag slutat med för länge sedan, dom behöver man inte, för att uttrycka det lite rakt på sak! Du har så rätt!
  Agneta

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, du borde verkligen flytta upp till norra Sverige, Agneta. 🙂 Och jag som faktiskt älskar värmen borde flytta till Långtbortistan där det alltid är varmt. 🙂

   Önskar dig en suverän lördag!

   You Rock!!!

 • Mia

  Visst ær det skøn tystnad nær hemmen ligger inbæddade i snø.

  Jag gillar det du skriver om negativt och positivt. Lever så till stor del, før jag klarar helt enkelt inte av før mycket gnæll. Dæremot så lyssnar jag på nær mina næra vænner har problem och berættar om dem, behøver ælta dem. Vet inte om du ræknar in det som gnæll? I så fall tycker jag det ær ett steg før långt om jag skulle læmna mina vænner i sticket nær de kanske behøver det som mest. Å andra sidan, med den livsinstællning jag har, så sker det inte så ofta, mina vænner ær stabila och hamnar inte i ”gnællægen” mer æn någon gång under en 5-10-årsperiod. 😉

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Är man en positiv person så blir det jobbigt eller tråkigt med för mycket gnäll för det ligger så långt ifrån ens egna tankar och energi.
   Har man råkat ut får ett problem eller en situation som besvärar en så kan man behöva ösa ur sig vad som hänt för att sedan gå vidare och det kan inte räknas som gnäll. Gnäll är t ex att hela tiden klaga över saker man inte kan påverka, som att det är kallt ute, att det regnar, att chauffören i bilen framför inte använder sin blinkers, andra människors beteende osv. Sen finns det även de som gnäller och klagar över sådant de kan påverka och förändra men inte gör det av någon anledning.
   När det gäller familj och väldigt nära vänner så kan det vara svårt att lämna dem och bara gå därifrån. Det du däremot kan göra är att lyssna konstruktivt. Om du märker att en vän råkar ut för samma problem hela tiden så kan du ställa frågor till henne såsom, ”Finns det något du kan göra för att förändra det här? Hur skulle du vilja att det var istället? Kan du välja andra tankar kring den här situationen?” För ofta hamnar vi av vana i samma tankemönster och då kan det vara bra med någon som kan hjälpa oss att bryta dessa mönster.

   Om dina vänner gnäller så sällan så har du tydligen valt ett bra umgänge. 🙂

   Önskar dig en härlig helg!

 • Raija

  Ler stort, för jag skrev också om tystnaden med snön i mitt inlägg igår kväll.

  Finns otroligt många människor med negativa tankar och åsikter, som verkligen skulle behöva läsa din blogg 🙂 . Men problemet är att de sällan tar till sig sånt här, för de vill inte förändra sin värld.

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Förändring kan verka skrämmande och stort. Många tror heller inte att en förändring är möjlig och så finns det dem som inte inser att de är negativa.

   Ha en skön helg!

   You Rock!!!

 • camilla

  Snö är sååå vackert…på bild!
  Jag är INTE en vintermänniska. Jag vill ha sommar och sol och värme…hela tiden.
  (Och ändå bor jag kvar i Norrland… 😉 )
  Kram!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, det är väldigt vackert och just nu så känns det som om jag bor i ett vackert vykort. 🙂 Men jag föredrar också sol och värme då man kan gå lättklädd och barfota. 🙂

   Önskar dig en ljuvlig helg!

   You Rock!!!

 • Znogge

  Ja visst har tystnaden en annan röst när det är snö och precis som du gör så älskar jag den! Men får jag välja så föredrar jag en vinter utan snö ändå…

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, det är underbart!
   Jag föredrar värme och sol och funderar seriöst på att antingen flytta utomlands på heltid eller bo utomlands större delen av vinterhalvåret.

   Njut helgen!

   You Rock!!!