Vad alla vill men som få upplever att de lyckas med. 2 kommentarer


Vi drömmer alla om olika saker; pengar, resor, kärlek, hälsa, ekonomisk trygghet etc. Det som vi har gemensamt med våra drömmar är anledningen till att vi har dem. Grundorsaken till att vi har de här drömmarna är gemensam för de flesta.

Häng med så ska jag berätta mer.

Det vi alla har gemensamt är att vi vill bli lyckliga och det tror vi att vi ska bli när vi har de där pengarna, åker på den där resan, träffar den där partnern, blir friska, är ekonomiskt trygga etc. För visst är det så att det är avsaknaden av det vi drömmer om som gör oss olyckliga?

Ja, många lever som om lyckan är något som finns utanför de själva men jag tänkte i det här inlägget visa på 8 saker som kan göra dig lycklig utan allt det där runt omkring dig.

Nummer 1!

“För att bli lyckligare så behöver du tänka lyckligare tankar om att må bra”  Twittra det här!

Ta reda på vilka saker som får dig att må bra och gör de så ofta du kan. Om du till exempel vet att du mår bra av att träna så träna ofta och se till att göra det till en vana. Öka på antalet ”måbra”-vanor, ”måbra”-tankar och välj så ofta det är möjligt det som frå dig att må bra.

Fundera också lite över vad som får dig att må dåligt. Är det en relation? Undviker du ett läkarbesök? Spenderar du för mycket tid framför TV:n? Gör något för att ta hand om det som får dig att må dåligt antingen genom att skaffa nya vanor eller genom att tänka på ett annat sätt kring dem. Agera för att minimera de negativa situationerna som minskar din lycka. Och om det är något i ditt liv som känns helt fel så kan det vara så att du inte lever ett liv där du är helt ärlig mot dig själv. Du lever inte utifrån ditt sanna jag och är inte autentisk mot dig själv. Då är det läge att ta reda på vad du faktiskt vill egentligen.

Nummer 2!

“Ett väldigt effektivt sätt att vara lycklig är genom att göra andra människor lyckliga. Och ett väldigt bra sätt att göra andra lyckliga är genom att själv vara lycklig.”

Många studier har visat att när man stöttar, uppmuntrar och hjälper andra människor så upplever man en väldigt hög grad av lycka, det är faktiskt en av de största lyckobringarna. Det får oss att känna oss behövda och glädjefyllda när vi gör något som lyfter andra. Och den glädjen vi känner smittar då av sig till de som finns omkring oss.

Börja i det lilla och skapa vanor där du spenderar mer tid med dina barn, är mer med din familj, överraskar din partner eller ringer dina föräldrar oftare. De här sakerna kommer garanterat göra så att du känner dig lyckligare.

Nummer 3!

“Dagarna är långa men åren är korta.”

Varje dag kan kännas tråkig, meningslös och/eller händelselös. Vi tillbringar ofta våra dagar med att tjata om problem, känna ångest eller skuld, oroa oss för framtiden eller önska önska något bättre. Men varje dag är vårt liv. Just nu är det enda ögonblick vi äger. Och innan du vet ordet av så har ett år gått, fem år, tjugo år. . . och innan du vet ordet av så är livet över.

Så börja se på dina dagar på ett annat sätt.

 • Bli medveten om skönheten omkring dig.
 • Fokusera intensivt på det du gör för stunden.
 • Titta på världen som genom ett barns ögon, som om allt är nytt och spännande.
 • Offra inte en värdefull dag för negativitet eller medelmåttighet.
 • Se varje dag som en gåva, och att du är den lyckliga mottagaren som får njuta av den till fullo.

Nummer 4!

“Du är inte lycklig förrän du tänker lyckliga tankar.” Twittra det här!

Om du är slapptänkt och låter dina tankar fokusera på det negativa och på allt som går fel i ditt liv så kommer du dra slutsatsen att du är olycklig. Men om du istället är mer rapptänkt och låter dina tankar fokusera på att du är lycklig och att lycka är ditt grundläggande sinnestillstånd så kommer livets utmaningar och svårigheter i ett annat perspektiv. Du kan absolut vara en glad person och ändå klara av livets utmaningar.

Öva in vanan att tänka positivt och känna tacksamhet. Gör listor över hur många saker du faktiskt har att glädjas åt och som du mentalt kan återuppleva. Sug länge på känslor av lycka så att det liksom blir ditt grundläge att falla tillbaka på även när det är motigare.

Dass5

Skapa tankar som gynnar dig! Klicka på bilden.

Nummer 5!

”Jag kan bygga ett lyckligt liv med min egen karaktär som grund.”

Att lära känna och leva sitt äkta jag är avgörande för ens lycka. Du måste acceptera och omfamna den du är – din personlighet, dina intressen, dina färdigheter och kunskaper. Du kan vara glad precis som du är utan att försöka vara den du tror att du ska vara eller leva upp till andras förväntningar.

Så ta för vana att lära känna dig själv genom att ta reda på vad du helst vill i livet, vad som gör dig glad och vad som är viktigast för dig. Vad tror du på? Vilka är dina värderingar? Utan alla de roller och åsikter som definierar dig, vem är du egentligen? När du väl vet vem du är så är det dags att fira ditt sanna jag genom att skapa det liv som är din sanna natur.

Skapa nya vanor som speglar ditt autentiska jag och fatta beslut baserade på ditt sanna jag.

Nummer 6!

”Den enda person jag kan förändra är mig själv.” Twittra det här!

Väldigt mycket deppighet och dåligt mående kommer från att försöka få andra att böja sig efter vår vilja eller försöka få andra att bli de människor vi vill att de ska vara. Det kan fungera ett tag men till slut leder det till förbittring, smärta, ilska, och även skilsmässa.

Så ta för vana att acceptera andra människor som de är. Tillåt dem att uttrycka sig fullt ut utan rädsla för att du ska döma eller anklaga. När du ger andra frihet att vara som de är så kommer du att se hur mycket mer de berikar ditt liv och hur mycket gladare ni kommer att bli.

Om något behöver förändras så se till dig själv först. Vad kan du göra annorlunda? Hur kan du ändra ditt sätt att tänka? Kom ihåg att du är herre över din egen lycka.

Nummer 7!

”Lyckliga människor gör andra människor glada men jag kan inte göra någon  lycklig och ingen annan kan göra mig lycklig.”

Precis som vi inte kan ändra andra människor så kan vi inte heller tvinga dem att vara lyckliga. Och andra människor kan heller inte tvinga oss att vara lyckliga. Lyckan kommer från våra egna val och beteenden och hur vi väljer att tänka.

Du kan stödja och peppa andra för att hjälpa dem. Du kan vara glad i dig själv och din glädje kan lyfta upp andra. Du kan vara ditt sanna jag så att andra upplever och känner din äkthet och frihet. Dessa saker kanske eller kanske inte påverkar andras lycka men det kan du inte styra över.

Släpp den dåliga vanan att försöka göra en annan människa lycklig. Det är ett fåfängt försök som kommer att underminera din egen lycka. Och släpp även kravet att någon annan ska göra dig lycklig för det kan de inte. Det är bara du som kan göra det.

Nummer 8!

”Nu är nu.”

Nummer 8 hänger ihop med Nummer 3. Nuet är allt du har och om du inte är glad i nuet så är du inte lycklig. Olika mindfulness-övningar som meditation och yoga kan hjälpa dig att vara närvarande och medveten i varje ögonblick. Öva på att rikta uppmärksamheten på vad du gör just nu så ofta du kommer ihåg.

Livet består av miljontals ”nu” så se till att de räknas och är värdefulla för dig.

Vill du lära dig mer om hur du tänker positivt? Vill du lära dig hur du bryter negativa tankar för gott? Vill du skaffa dig en positiv attityd? Vill du skapa tankar som gynnar dig? Läs mer HÄR.

Du kanske också gillar:

 • Varför fungerar inte negativa tankar?Varför fungerar inte negativa tankar? (2)
  Varför är det så  bra att tänka negativa tankar? Varför fungerar inte negativa tankar? […]
 • Är du nöjd?Är du nöjd? (0)
  Går ditt liv på autopilot? Vantrivs du i ditt liv? Känns det mesta trist och tråkigt? […]
 • Släpp taget om dessa 4 saker för mer lycka!Släpp taget om dessa 4 saker för mer lycka! (2)
  Väldigt många människor har fått det här med lycka om bakfoten. Det gäller naturligtvis […]
 • Att lyckas!Att lyckas! (5)
  Att lyckas och ha ett liv som känns framgångsrikt är något som många strävar efter. Det […]
 • Lyckoskolan, Del 9!Lyckoskolan, Del 9! (0)
  Nu får ni läsare ta del av en lyckoskola vars syfte är att ge dig tips, övningar och […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Vad alla vill men som få upplever att de lyckas med.