5 tips för extra Rockstjärnestatus i din relation. 2 kommentarer


Förutom ekonomisk och arbetsrelaterad stress så kan familjelivet också vara en stor påfrestning på en relation. Men bara för att ni  båda är upptagna som föräldrar just nu så betyder det inte att er relation måste sättas på sparlåga.

Här är fem enkla tips för att sätta lite Rockstjärnestatus på er relation: Twittra det här!

1) 10-minuters snack!
Ägna tio minuter om dagen till att prata med din partner då det får er att känna större samhörighet och mer delaktiga i varandras liv. Det kan kännas svårt att hitta den tiden mellan matlagning, badning av barn och godnattsageläsning och andra vardagliga sysslor. Men prova att ändra era rutiner för att hitta tiden. Som exempel: istället för att slå på TV: n direkt efter att du kysst dina små keruber godnatt så kan ni spendera tio minuter till att prata med varandra. Eller, i stället för att ha middagen på bordet exakt klockan 18.00 vänta 10 minuter så att ni kan ha ert snack. Undvik att prata om barnen under den här tiden och låt den istället handla om er och hur dagen varit för er. Det är också ett perfekt tillfälle att prata om planer och drömmar.

2) När dejtade ni sist?
När den första gnistan bleknar och barn kommer in i ekvationen så är det viktigare än någonsin att hitta tillbaka till varandra och tända den där gnistan igen.. Bortsett från att ni båda får en paus från barnen så är en dejt med din partner en chans för er att vara ensamma med varandra och uppleva lite romantik igen. Att klä upp er, spruta på parfym, käka god mat, prata vuxensaker och vara romantiska kan krydda er relation.
Avsätt lite pengar i familjens budget för att kunna dejta och boka in det i kalendern så att det verkligen prioriteras. Boka in barnvakten i god tid så att allt är klart när det är dags för er dejt.
Oavsett om ni dejtar en gång i veckan, varannan vecka eller en gång i månaden så är det väldigt viktigt att ni båda prioriterar det och ser till att inget annat kommer emellan.

Love

3) Vilka är dina behov?
Att prata om varandras relationsbehov är ett väldigt effektivt sätt att berika ett förhållande för genom det så visar du dels din partner att du värdesätter hans behov och känslor dels så lär du din partner vilka dina behov är.

Jag rekommenderar att ni båda skriver ner de fem egenskaper och fem behov som är viktigast för var och en av er i ett förhållande. Ta sedan en titt på varandras listor och se vilka av dina partners behov som du kan göra något åt​​ och vilka behov du känner att du vill förhandla kring eller veta mer om och vice versa.

4) ”Du är så duktig!”
Forskning har visat att den största anledningen till otrohet är att någon annan har fått dem att må bra i sig själva. Så sex är alltså inte den största drivkraften när det gäller otrohet. Så det bästa sättet att undvika otrohet är att ge din partner komplimanger, beröm och att få din partner att känna att han/hon är en fantastisk människa. Så ge komplimanger så ofta du bara kan och troligtvis så kommer en bieffekt bli att din partner ger dig fler komplimanger än tidigare. Och det gör ju ingenting, eller hur?

5) Dra nytta av tekniken.
Dagens moderna teknik är ett fantastiskt verktyg för att flirta extra med din partner. Lär dig tekniken och skicka gulliga sms eller PM. Om du vet att din partner är nervös inför ett möte så skickar du ett peppande sms strax innan för att visa att du tänker på honom/henne och att du vet att din partner fixar mötet galant etc. På det här sättet kan ni känna er nära varandra även om ni är ifrån varandra.

Mer tips för hur du får en relation att fungera hittar du HÄR.

Jag har också skapat en inspirationsgrupp på Facebook dit du är hjärtligt välkommen. Alla som är med i gruppen kan ladda ner affirmationer och andra saker helt gratis. Klicka HÄR för att komma till gruppen.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “5 tips för extra Rockstjärnestatus i din relation.

  • Stefan Wallner

    Vi har en gång även provat en imagoterapisession, som fungerade ungefär på samma sätt, men där den andra ska spegla det den som pratar säger. Man tar korta återkommande pauser där den andra ska kort sammanfatta sin partner och fråga om man uppfattat rätt. Det häftiga med det var att man fördjupade samtalet väldigt långt.

  • Stefan Wallner

    Intressant inlägg. Min fru och jag har sen i januari kört åttaminutare, vilket går ut på att var och en får åtta minuter att prata om vad som helst där den andra inte får kommentera alls, bara nicka och bekräfta. Inget annat. Vi tar till och med tid, för att man inte ska känna sig stressad att det går för lång tid, så att den andra inte får tid att prata. Efteråt får vi kommentera, men framför allt kommunicera. I början var det svårt. Nu är det nästan som en drog och ofta pratar vi om positiva saker numera. I början var det mest negativa.