Relationstips som Rockar! 8 kommentarer


Nedan följer några relationstips som är hämtade ur E-boken: ”Du & Jag = Sant!” Boken är en handbok i hur du får en bra relation och innehåller massor med bra tips och exempel ur verkligheten.   Det är vanligt i relationer att man efter en tid tenderar att ”veta” vad ens partner tycker, tänker och känner och därmed även vet vad ens partner kommer säga. Det leder till att vi inte är lika uppmärksamma som vi var i början och därmed inte riktigt ”hör” vad vår partner egentligen säger. Men det händer faktiskt att människor ändrar åsikter, tankar och känslor om saker och det kan faktiskt hända din partner också så därför är det väldigt viktigt att behålla ett aktivt lyssnande. Ett aktivt lyssnande handlar inte bara om att höra orden som sägs utan att även uppfatta känslan eller tanken bakom. Viktigt är också att ställa förtydligande frågor om något verkar oklart eller konstigt och det här är en väldigt viktig del för att undvika missförstånd. Säger din partner något som verkar konstigt så ställ förtydligande frågor istället för att döma, misstro eller ta för givet. Lyssna alltid på din partner med respekt, nyfikenhet och intresse.

Du & Jag = Sant!

Här är några tips för hur du lyssnar aktivt på din partner:

 • Se på din partner när hon/han pratar. Dels så känner sig din partner sedd och respekterad och det gör din partner trygg i situationen vilket är väldigt viktigt speciellt om det är något känsligt som ni pratar om. Du visar att du verkligen lyssnar på din partner genom att se på personen. Dels så uppfattar du den kommunikation som sker ickeverbalt genom miner, gester och kroppsspråk.
 • Lägg inte in egna värderingar i det som din partner säger. Gör ingen tolkning och döm inte utan sök efter förståelse. Ha ett öppet sinne och var uppmärksam på vad det är som din partner egentligen säger. Låter det din partner säger heltokigt så tänk på att alla uttrycker sig olika och har många gånger olika definitioner på orden. Det här är viktigt då det lätt kan leda till missförstånd just på grund av att vi använder språket olika. Det handlar också om att vi har olika erfarenheter här i livet. Och är något oklart i det din partner säger så ska du alltid fråga hur hon/han menar så att det inte uppstår missförstånd.

Här kan du läsa ett utdrag ur boken.

Du kanske också gillar:

 • Önskar du andra resultat i ditt liv?Önskar du andra resultat i ditt liv? (1)
  Finns det områden i ditt liv som du önskar var bättre? Vill du trivas bättre på jobbet? […]
 • Utdrag ur Du & Jag = Sant!Utdrag ur Du & Jag = Sant! (8)
  Här är ett utdrag ur min E-bok om relationer: Du & Jag = Sant! Boken är skriven för […]
 • Relationstips!Relationstips! (0)
  Nedan följer några relationstips som är hämtade ur E-boken: "Du & Jag = Sant!" Boken […]
 • Nu är den här!Nu är den här! (1)
  Äntligen är jag klar med min E-bok om relationer! Boken heter "Du & Jag = […]
 • Haltar din relation?Haltar din relation? (0)
  När vardagen kommer och ekorrhjulet bara snurrar på så är det lätt hänt att man tappar […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 tankar om “Relationstips som Rockar!