Utdrag ur Du & Jag = Sant! 8 kommentarer


Här är ett utdrag ur min E-bok om relationer: Du & Jag = Sant! Boken är skriven för dig som vill förändra, förbättra eller rädda en relation. Utdraget är från första kapitlet som handlar om kommunikationen i en relation.

Du & Jag = Sant!

”En kvinna som jag kommer kalla för Anna kontaktade mig för att få hjälp med henne äktenskap.

”Vi har varit gifta i 3 år och jag känner mig inte längre uppskattad och är inte längre säker på att Stan älskar mig. Han visar mig ingen kärlek och ser mig inte längre, berättade Anna för mig.” Jag frågade henne om hon hade berättat för Stan om vilka behov hon hade vilket hon sade att hon hade gjort ett oräkneligt antal gånger men det hände i alla fall inget. Då frågade jag henne vad hon mer exakt hade sagt till Stan, hur hade hon ordagrant lagt fram det. Svaret jag fick var följande: ”Jag vill att du visar mig att du älskar mig och att du uppskattar mig.” Stan hade då svarat att det gjorde han redan väldigt mycket.

Men, sade Anna, det stämmer ju inte eftersom jag inte märker det. Då bad jag Anna att fråga sin man på vilket vis han visar sin kärlek och uppskattning. Anna tyckte det var konstigt att ställa en sådan fråga för det vet väl alla hur man visar kärlek och uppskattning.

Ja, det är en bra fråga, vet alla det?”

Nästa gång jag träffar Anna så har hon frågat Stan hur han visar henne sin kärlek och uppskattning och hans svar visade att vi definierar saker på olika sätt. Han hade bytt bromsar och däck på hennes bil så att hon nu kunde köra säkert. Det bevisade att han älskade och uppskattade henne, tyckte han.

Vill du veta hur det gick för Anna och Stan och vill du lära dig mer om kommunikation i relationer så kan du köpa E-boken i min bokshop som du hittar HÄR.

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 tankar om “Utdrag ur Du & Jag = Sant!