6 saker som lyckliga personer inte gör, del 2. 20 kommentarer


Asnöig dagIdag har vi haft underbart väder här med strålande solsken och jag är så nöjd med mig för jag har tränat på min Pilatesboll idag. Heja mig! Och dessutom kommer jag göra något som jag aldrig gjort förut, träna 2 gånger på samma dag!!!! För när min man kommer hem efter jobbet så ska vi åka till badhuset och där tänkte jag simma några längder. I övrigt så har jag idag suttit med kalendern och planerat in lie föreläsningar i vår. Och på måndag ska jag bli intervjuad till Bodens Närradios hälsopodcast vilket jag verkligen ser fram emot.

Och här kommer nu del 2 i serien: 6 saker som lyckliga personer inte gör.

2 fingrar2. Lägger näsan i blöt.

Strunta i vad andra människor gör och säger. Sluta titta på var de är, vad de gör, hur de bor, vad de tjänar och vad de har. Ingen lever ditt liv bättre än du eftersom ingen kan göra det bättre än du. Du är unik och bäst i hela världen på att vara du och leva ditt liv. Osäkerhet beror väldigt ofta på att vi jämför det vi har bakom kulisserna med alla andras offentliga fasad. Vi lyssnar till omgivningen istället för att lyssna till oss själva. Så sluta upp med jämförelserna och ignorera distraktioner. Lyssna istället på din egen inre röst och sköt dig själv genom att göra det allra bästa du kan för att leva ditt liv fullt ut.

Håll dina önskningar och mål nära ditt hjärta och ägna tid till dem varje dag, prata bara om dem med människor som du vet stöttar dig och dina mål. Var inte rädd för att vara ensam utan njut av det för att kunna bjuda in de människor som du känner att du verkligen vill ha nära. Låt inte någons okunskap, drama, eller negativitet stoppa dig från att vara det bästa du kan vara.

Önskar er en härlig helg och i morgon kommer del 3 i serien so stay tuned!

You Rock!!!

För fler besökare klicka nedan!

Besökstoppen

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 tankar om “6 saker som lyckliga personer inte gör, del 2.

 • Mia

  Funderar på om det finns någon enda mænniska som inte tænker både negativa och positiva tankar. Hur positiv du æn ær så nog kommer negativa tankar emellanåt. Jag tror det ær normalt! En del av livet!? Om jag vænder på det, nær en mænniska ær riktigt deprimerad så tror jag inte det finns några positiva tankar hos denne. Dæremot, hos ”normalt” (icke-sjukt) negativt tænkande så hoppas jag det finns positiva tankar någon gång emellanåt… 😉

  Vad tror du om den reflektionen?

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Man kan ju mena olika saker också med negativa tankar. Om vi ser det ur ett kliniskt perspektiv där en människa har råkat ut för ett trauma såsom nära anhörigs död, våldtäkt, allvarlig sjukdom etc så har de negativa tankarna en hälsosam funktion. Jag skulle egentligen inte vilja kalla den typen för negativa tankar eftersom de fyller ett positivt syfte vilket är att skapa en mental överlevnad så att säga. Om de tankarna inte fanns så skulle vi antagligen flippa helt, rent psykologiskt så de ”negativa tankarna” skapar en viktig psykologisk copingstrategi för oss.

   Men det finns så många som tänker negativa tankar som inte fyller någon som helst funktion utan snarare förvärrar livet för oss. Måna går omkring med negativa tankar om sig själva och sin omgivning vilket inte leder till något positivt. Normalt eller inte, jag tycker det är värt att minska på det negativa tänkandet som inte gynnar oss för att istället tänka mer konstruktiva tankar som gynnar oss. Det värsta som kan hända om man blir mer positiv i sin tanke är att man blir lyckligare som person och märker att man får ett mer positivt bemötande från sin omgivning.

   Önskar dig en underbar dag!

   You Rock!!!

   • Mia

    Efter separationer, dødsfall, tragedier o.dyl den kænslan kallar jag før sorg och visst ær den helande och nødvændig.

    Jag uppfattas som en positiv person av många. Visst ær jag det, samtidigt så har jag mina mørka stunder. Tror det ær en del av livet. Hur ska jag kunna uppskatta allt det roliga om jag inte har mina mørka stunder också? Ibland så tycker jag att diskussioner just om att vara positiv utestænger det negativa som något fult och som ska bort. Så enkelt ær inte livet… enligt mig, det viktigaste ær att man har førmåga att vænda det till det positiva. Att man inte stannar før længe i det mørka.

    Så fungerar jag i alla fall… Skulle gærna vilja træffa den person som ær positiv jæmt! Jag har svårt att tro att den personen ær ækta vara, det finns också olyckliga mænniskor med ett glættigt yttre. Dem vill jag inte byta med.

    Ursækta att jag drar igång en diskussion. Du kanske inte gillar det, jag tycker dock det ær viktigt och intressant med tankeutbyte!

    Lev væl!

    • Klokegård Inläggsförfattare

     Jag gillar att det blir diskussioner här och att läsarna ställer frågor. 🙂

     Om vi pratar om den vanliga vardagen där vi inte har någon klinisk depression eller är mitt i något jobbigt trauma som dödsfall, arbetslöshet, sjukdom etc så tänker jag så här när det gäller positivt tänkande:
     Att tänka positivt handlar om att ha en positiv grundinställning. Man blir inte irriterad och förbannad över varenda liten motgång, man gnäller inte över det man inte kan påverka, man ältar inte det förflutna och är bitter, man förväntar sig inte att andra människor ska ändra sitt beteende så att man själv kan bli lycklig, man ser till att njuta av livet, man vet att det är okej att vara värdefull och ha kul, man anklagar inte andra för att man känner sig olycklig etc. Om man stöter på hinder eller problem som känns överväldigande så kanske man tappar fotfästet för en stund för att sedan hämta sig för att se hur man kan lösa situationen på bästa sätt för alla inblandade parter.

     Ha det bäst!

     You Rock!!!

     • Mia

      OK, vi verkar tænka ungefær lika i detta.

      Ibland låter det i debatter om positivt tænkande att man ær antingen eller. Det tror jag inte på. Tror nog att de flesta, kanske alla har både ock men att den ena sidan væger øver mer eller mindre.Jag hoppas du førstår hur jag tænker hær.

      Tack før tankeutbytet.

      • Klokegård Inläggsförfattare

       Precis! Att den ena sidan väger över, jag förstår hur du tänker. Och är det den negativa sidan som väger över ganska mycket och man vill ändra på det så är det fullt möjligt att göra det.

       Tack, Mia!

       You Rock!!!

 • KikkiSandström

  Viktigt att tänka på är oxå VARFÖR människor tittar på andra. Helst vill man jämföra och bygga sitt självförtroende och sin självkänsla på att andra är sämre på det ena eller andra sättet. Det andra alternativet är att man tittar och jämför och känner sig dålig för att andra har det bättre, förefaller lyckligare, tjänar mer pengar etc.
  Ett svårt ämne att hantera det där. Viktigt att bygga självkänsla/självförtroende på vad man själv är och gör. Tror ibland att vi får för mycket input utifrån, mer än vi klarar av…

 • Comsi comsa

  ”Strunta i vad andra människor gör och säger” Nej, det kan jag inte göra, för alla människor runt mig är så fina och snälla, så goa och kärleksfulla. Någons annans liv vill jag inte ha, jag älskar mitt eget liv med eller utan bruten arm. 🙂

  För många år sedan jämförde jag mig alltid med andra, jag tyckte att alla andra var så mycket bättre än jag själv. Idag är det inte så längre, jag känner att jag duger precis som jag är och min identitet är inga av de etiketter som livet lappar mig med.

  RockKram ♥

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Om det andra människor gör och säger blir det som styr ens liv så gör man bäst i att inte lyssna på det för det är du själv som är expert på ditt liv. 🙂 Skönt att du är omgiven av positiva människor. och vad bra att du slutat jämföra dig.

   Önskar dig en suverän lördag!

   You Rock!!!

 • Geddfish

  Jamen, jag kan väl få glutta i andras fönster och se vad de har för gardiner? Hihi. Det har jag alltid gjort, men inte av avundsjuka.
  Nej, jag vet så väl att det är alltför lätt att smittas av något negativt man läser i kommentarer o liknande, det finns överallt. Hoppla.
  Ha en fin helg, rockande idésprutan 😉 kram!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Om man tittar på andra i syfte att bli inspirerad så är det ju helt suveränt. Men om det påverkar dig negativt så är det bäst att låta bli.

   Ha en skön lördag!

   You Rock!!! Kram

 • bia

  Tack för den lektionen, hihi…..det är verkligen lätt att halka in på negativa tankar….även om man säger att man ska tänka positivt så gör man det ett tag…men sen är det lätt att falla tillbaka…abbans!!….men jag försöker….och ler man kan man inte ha negativa tankar…det går inte, hihi…
  Trevlig helg!
  Bia

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Våra tankemönster är vanor precis som att träna, äta nyttigt, vårdat/ovårdat språk, rökning etc. Och eftersom det är en vana så kan man med rätt verktyg bryta den och ersätta den med positiva tankar. Jag har faktiskt tagit fram ett verktyg som fungerar som en påminnelse för de som vill bryta vanan med negativa tankemönster som heter: 365 dagar PT. Då får man varje dag i 365 dagar ett mail som blir en påminnelse om vaneförändringen. Mailen lär dig mer om hur våra tankar fungerar och hjälper även till att förbättra självkänslan.

   Sant! När man ler kan man inte tänka negativt.

   Ha en skön lördag!

   You Rock!!!