Alla vill till himmelen och göra karriär förstås…. 6 kommentarer


Jag är inne i ett så skönt Flow just nu och min vana trogen så ältar jag extra mycket nu och de mantran jag ältar mest just nu är: ”I´m so happy.” ”I´m happy.” ”Happy, happy, happy”. ”Jag är så lycklig” ”Åh, vad kul allt är”, ”Åh, vad bra jag mår:” etc. På det sättet så förstärker jag känslorna och jag förlänger även det här härliga Flowet. Det är ett knep jag brukar lära ut att älta riktigt ordentligt när saker är bra.

Idag bjuder jag på 7 härliga tips för att känna sig lyckligare:

Många anser att lycka är en av de saker som du antingen har eller inte har baserat på någon kombination av yttre omständigheter och naturlig läggning. Du har en bra dag på jobbet eller någon gör något som rycker upp dig och, Voila, du är lycklig!  En dålig dag på jobbet eller någon beter sig som en idiot och plötsligt är du olycklig. Och de här yttre omständigheterna skulle då vara det som styr om du är lycklig eller olycklig.

Men, det finns psykologer som länge har hävdat att lycka faktiskt är en egenskap som kan utvecklas  en vana eller serie vanor som man kan lära sig. Och det är precis det jag lär ut i mina e-kurser för det är våra tankar som styr våra känslor och vi styr våra tankar. Så om man bara lär sig skapa nya tankemönster så gör man en massiv livsstilsförändring som är fullt möjlig för alla att göra. Du hittar e-kurserna och e-böckerna till suveräna Nyårspriser HÄR.

Här följer 7 tips på små förändringar du kan göra för att snabbt ändra ditt humör och öka Rockstjärnestatusen i ditt liv:

A happy woman1 Le.
Det finns en anledning till varför folkalltid pratar om att ”fake it till you make it” alltså att låtsas tills vi lyckas.  Och när det gäller leendet så beror det på att när vi ler (även om det är på låtsas) så skickar musklerna iansiktet signaler till hjärnan sombidrar till att, rent biologiskt, skapa ett bättre humör än när virynkar pannan. När vi rynkar pannan eller drar ner mungiporna så tolkar hjärnan de signalerna som de musklerna skickar att vi är på dåligt humör. Så le för allt du är värd så kommer du efter en stund att känna dig på bättre humör.

39195bswchbdh132 Boka in något roligt.
Alla behöver något att se fram emot och det är suveränt att kombinera det med drömmar. Du kan till exempel drömma om en resa, ett drömjobb eller ett drömhus. Men det är också viktigt att ha något konkret att se fram emot de närmaste månaderna så boka in något kul som du ska göra i din kalender så att du har något att se fram emot. Det är så viktigt att känna längtan och förväntan.  Det kan handla om middag på en ny restaurangeller en dagsutflykt till en plats du länge velat besöka.

3 Uttryck tacksamhet.
Ett flertal studier har visat att tacksamhet är tätt sammankopplat med glädje och det finns massor av sätt att hitta tid för några fokuserade stunder av reflektion dagligen. Ge det en tanke i bilenpå tunnelbanan på väg till jobbet, när du borstar tänderna, när du står i kön på affären eller helt enkelt när du får en stund över. Ägna då den här stunden till att tänka saker som du är tacksam över. Du kan också prova att föra en tacksamhetsjournal som du skriver i när du känner att du har tid men minst en gång i veckan.

4 Var snäll mot någon.
Gör något litet och enkelt, som att låta någon gå före dig i kön på mataffären, ring din 85-åriga gammelfaster som älskar att höra från dig, håll upp dörren för någon eller vad du nu kan hitta på. Vänliga handlingar ökar välbefinnandet för det är så tacksamt att se att du kan göra en annan människa glad.

5. Ta en promenad.
Vid fysisk aktivitet så frigörs kemikalier i hjärnan som orsakar lycka. Redan efter 15-20 minuter så börjar kemikalierna utsöndras, och ju mer du gör det, desto starkare blir reaktionen i hjärnan. Studier visar att promenader utomhus hjälper till att förbättra ditt humör.

 

6 Ät något hälsosamt.
Att äta en balanserad kost som balanserar blodsockret förbättrar även humöret. Dessutom känns det väldigt bra att ta hand om sig själv genom att äta hälsosamt för det signalerar till dig själv att du är värdefull.

7 Låtsas att du flyttar.
Man gjorde en studie på en grupp män och kvinnor där de fick i uppgift att tänka sig attden här månaden är den sista månaden de ska leva i sin hemstad. Deltagarna i studien förändrade verkligen sitt sätt att leva. De ändrade vilka aktiviteter de gjorde och de njöt av att umgås sina vänner och sina grannar på ett helt annat sätt än tidigare. Hur tror du att den tanken skulle förändra ditt sätt att leva? Vad tror du att du skulle göra annorlunda?

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 tankar om “Alla vill till himmelen och göra karriär förstås….

 • Piedra

  Jag är nog ett hopplöst fall i så fall, för jag gör redan alla 7 sakerna på listan. Ja, fast jag låtsas inte flytta utan jag har flyttat på riktigt under hösten. Inte sjutton är jag lyckligt för det. Inte ett dugg. Tyvärr.

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Fråga dig själv varför du gör det du gör. Gör du saker för att du vill eller för att någon annan vill? Gör du saker för att du tror att det förväntas av dig eller gör du saker för att du förväntar dig ett visst resultat från andra som uteblir?
   Vad du än gör så är det viktigt att du gör det för att du vill. Allt handlar om dina tankar kring saker och ting.

   Önskar dig en skön kväll!

   You Rock!!!

 • Comsi Comsa

  Yes, där satt den, tack för bra inlägg. :-))

  När jag började affimera började de mest otroliga saker ske, först gick jag på rosa moln, sedan lärde jag mig tagga ner och dela med mig. 🙂
  Jag ser alltså en situation så som jag vill (önskar) den skall bli, om och om igen. Det FUNGERAR – jag blir häpen varje gång och omsluts av en enorm tacksamhet.

  Lycka är för mig att känna mig förnöjd, å jag är en förnöjd jäkel! Tihi…

  🙂

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Att affirmera och visualisera är två väldigt kraftfulla verktyg när man väl kommer på hur man ska göra. Vad roligt att läsa att det fungerar så bra för dig.

   Att vara en förnöjd jävel är helt suveränt!

   You Rock!!!