Stressigt värre, del 2! 1 kommentar


Här kommer del 2 i serien om stress. Jag använder ordet stress som ett väldigt brett begrepp och i det ligger allt som  har med bra stress, farlig stress, utbrändhet, utmattningssyndrom och allt runt omkring att göra. Varje dag kommer ett nytt inlägg som behandlar ämnet stress.


Jag  inleder den här serien med att titta på några arbetsrelaterade brister som kan vara  en del av orsaken till att stress uppkommer!

Stressigt värre; Del 2:

* Tid: När man inte får (eller ger sig) tillräckligt med tid för att kunna genomföra sina arbetsuppgifter till fullo arbetar man under ständig tidspress och upplever att tiden aldrig räcker till och det arbete man utför  blir inte klart eller inte genomfört på ett tillfredsställande vis.

* Kompetens: När den anställdes förmåga och kvalifikationer inte tas tillvara så att den anställde får växa och blomma genom att utföra uppgifter som kräver de kvalifikationer hon/han besitter. Att hela tiden få utföra uppgifter som ligger under kompetensnivån ger känslan av att inte få visa vad man duger till.

* Överensstämmelse: Många anställda upplever ingen eller bristande överensstämmelse mellan befogenheter/ansvar och resurser. Se på vården som exempel; man drar ner på personal och den personal som är kvar ska hinna med lika mycket som tidigare när de hade fler kollegor som var med och delade på arbetsuppgifterna. När en anställd får ansvar för fler vårdtagare förstår man att vissa av arbetsuppgifterna blir lidande vilket utgör ett stressmoment för den anställda.

I morgon kommer Del 3 där ni får ta del av ytterligare tre arbetsrelaterade brister.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Stressigt värre, del 2!

 • fitnessjossan

  Åh vilket bra inlägg!

  Vet du vad jag precis upptäckte?
  Vi bor inte långt ifrån varandra hehe 🙂

  Ha en fin dag
  Kraaam