Svar på frågor om Attraktionslagen


2014-03-01 17.49.38Hallå alla Härliga!

Jag har haft en helt suverän vecka och hoppas att er har varit lika fantastisk. 🙂

I det här inlägget ger jag svar på frågor som jag fått kring Attraktionslagen och jag hoppas att ni hittar något användbart i mina svar. Innan vi går över till frågorna så vill jag tipsa om en blogg där bloggaren skriver om sitt liv med Attraktionslagen och jag rekommenderar verkligen ett besök där för det är verkligen härlig läsning som gav mig gåshud och tårar av lycka. Här är bloggen: Dreamitdoit.

 

Jag har en grupp om Attraktionslagen på Facebook och du är välkommen att gå med i gruppen som du hittar HÄR.

question-mark-1026531_1920

Nedan följer frågor och mina svar, F=fråga, S=svar. 🙂

F: Hur man ska attrahera in en framtida partner, man och pappa till sina framtida barn så att det blir rätt Och hur man kan använda attraktionslagen att bearbeta gamla trauman (om man kan det) .

S: Börja med att bestämma dig för hur en framtida partner ska vara, hur ska han se ut? Vilka egenskaper ska han ha? Vilka intressen ska han ha? Vad söker du hos en partner? Viktigt här är att du ser till vad det är du söker efter och inte till det du INTE vill ha. Så inga tankar som att han ska inte röka, han ska inte dricka för mycket, han ska inte ha dålig ekonomi etc. Formulera istället så här: Han ska vara hälsosam, han ska vara sund, han ska ha en trygg ekonomi etc. Men, det handlar inte bara om vad du söker utan det handlar väldigt mycket om dig. Är du redo för den partner du söker? Matchar du honom rent vibrationsmässigt? Så bestäm dig för att han är på väg in i ditt liv och under tiden så gör du dig redo för att möta honom genom att ta hand om dig själv. Se till att du har bra självkänsla, att du är lycklig, att du gör saker som du tycker om, att du är så attraktiv som du vill vara för en partner. Jag har en mailserie med 40 tips för att bli oemotståndligt attraktiv som är helt gratis och du hittar den HÄR. 

Attraktionslagen agerar hela tiden så det är inget man kan välja att använda sig av till specifika saker, det är precis som med Gravitationslagen, den fungerar jämt. När det gäller gamla trauman så är det väldigt viktigt att förlåta sig själv, jag vet att det låter konstigt men ofta så klandrar man sig själv av olika anledningar men det är så viktigt att komma ihåg att du alltid gör ditt allra bästa. Och ditt allra bästa idag behöver inte vara lika bra som ditt allra bästa var förra torsdagen. Om andra människor var inblandade i traumat så är det viktigt att förlåta dem också och en viktig nyckel till att kunna göra det är att först försöka hitta ett sätt att förstå varför de gjorde som de gjorde och då känner du att det är lättare att förlåta. Ställ dig också frågan om traumat är så värdefullt att du vill låta det styra ditt liv i negativ bemärkelse. Ska du leva ett så långt liv så att du har råd att slösa bort flera år på att låta historia styra ditt liv? Det kan låta hårt och naivt men tro mig, jag har så många gamla trauman så jag borde egentligen ha tagit livet av mig för länge sedan. Men jag har valt att leva istället och jag väljer att leva fullt ut i glädje. När det verkligen kommer till kritan så¨är det egentligen väldigt få saker som är viktiga här i livet. Du är en fantastisk människa som förtjänar att leva ett liv i passion, kärlek och glädje. Livet är till för att njutas av! Och en viktig sak till när det gäller attraktionslagen är att när du har negativa känslor så är du på väg från det du önskar, när du har positiva känslor så är du på väg mot det du önskar. 

F: Hur kan jag med hjälp av LOA, förlåta, acceptera samt släppa det förflutna, och istället leva fullt ut och vara lycklig i nuet?

S: Kom ihåg att Attraktionslagen fungerar så att lika attraherar lika. Vad du än fokuserar på så skapar det en vibration inom dig och den vibrationen matchas av Attraktionslagen så att du får mer av sådant som skapar de känslorna inom dig. När det gäller det förflutna så är det väldigt viktigt att förlåta sig själv, jag vet att det låter konstigt men ofta så klandrar man sig själv av olika anledningar men det är så viktigt att komma ihåg att du alltid gör ditt allra bästa. Och ditt allra bästa idag behöver inte vara lika bra som ditt allra bästa var förra torsdagen. Om andra människor var inblandade i det som du vill släppa så är det viktigt att förlåta dem också och en viktig nyckel till att kunna göra det är att först försöka hitta ett sätt att förstå varför de gjorde som de gjorde och då känner du att det är lättare att förlåta.

Det finns ingenting som säger att man måste älta en viss mängd eller ett visst antal år innan man är redo att släppa och gå vidare. Det är helt individuellt och kan gå på nolltid eller ta flera decennier, du väljer själv.

Hur man håller energi tjuvar borta för det mesta så känns det som jag gör rätt i loa affirmationer attraherar mm men det känns som något /någon suger åt sig mina önskningar eller är det något annat som jag gör fel? Kanske jag är för svag? Du måste bestämma dig för om det är du som ska styra ditt liv eller om ditt liv ska styras av minnen från det förflutna. Det absolut bästa att göra är att försätta dig i ett rejält lyckoläge så du känner dig på topp och att allt är suveränt, när du sedan är i den höga, härliga vibrationen så kan du gå igenom det förflutna och med kärlek se på det som varit och de inblandade och bestämma dig för att du väljer att lämna det förflutna där det hör hemma, i det förflutna. Bestäm dig för att du nu förtjänar att leva resten av ditt liv enligt ditt eget val och det är liv i glädje, kärlek och uppskattning. Se också efter vilka lärdomar du fått från det förflutna och uppskatta det du lärt dig. Fanns det kanske till och med något i det förflutna som först verkade väldigt hemskt men som sedan visade sig leda till något helt fantastiskt?

Alla känslor du har haft kan du enkelt återskapa med hjälp av dina tankar och ditt fokus. Och kom ihåg! Känslor är bara känslor och du kan enkelt skapa nya härligare känslor och är det riktigt envisa och jobbiga känslor så ska du veta att det går över. Om inte annat så går det över när du sover.

 

F: Om man skriver ner sin önskan och sedan känner känslan men tappar tålamodet på leverans hur man ska behålla tron fast en tid går på att universum kommer att leverera.

S: Ah, visst är det frustrerande!!! Jag har absolut noll med tålamod. Vill jag ha något så vill jag ha det nu! Får jag en idé så ska den genomföras NU! Jag är expert på det här med tålamod, eller bristen på tålamod ska jag väl säga. 🙂 Så fort du känner att ditt tålamod börjar naggas i kanten så är det som om du stänger dörren mitt i ansiktet på din önskan och sen när tålamodet brister helt så låser du med trippla lås så önskan absolut inte kan ta sig in till dig. Så hur ska du göra då? Det går ju inte att bara säga till sig själv att vara tålmodig och så blir man tålmodig, eller hur? Jag har lärt mig att det allra bästa är att skippa ämnet helt. Skriv ner det du önskar och glöm sen bort det. Attraktionslagen har ett perfekt minne och glömmer inte bort din önskan bara för att du inte tänker på den hela tiden. Tänk bara på det du önskar om det fyller dig med underbara känslor eller i alla fall med glädje. Om du får någon som helst negativ känsla som otålighet, hopplöshet eller liknande så släpp ämnet direkt. Det bästa sättet att ändra fokus från ämnet till något helt annat är att distrahera hjärnan. Gör något helt annat som får dig att skifta fokus. Och det är viktigt att det du gör för att skifta fokus är något som gör dig glad och harmonisk. Ju mindre motstånd desto snabbare manifesteras det du önskar och motstånd är helt enkelt negativa känslor. Och ju fler negativa känslor desto större motstånd  desto längre tar det innan din önskan kommer. Så för att öppna dörren när din önskan ringer på så ska du ha positiva känslor. Fokusera på allt det omkring dig som du uppskattar och som du är nöjd med. Allt det som gör dig glad bereder väg för ännu mer som gör dig glad.

 

F: Hur man attraherar en snällare chef!

S: Kan inte låta bli att le åt den här underbara frågan som jag är övertygad om att många vill ha svar på. Var finns den där snälla chefen? 🙂 Jag är övertygad om att din chef har positiva egenskaper och sidor, även om du kan tycka att det är svårt att se dem. Gör det till din utmaning på jobbet att hitta positiva saker hos din chef. Har han/hon snygga skor? Snygg frisyr? Bra musiksmak? Ett fast handslag? Bra hand med kunder? Och i slutet av varje dag så skriver du ner de positiva saker du hittar hos din chef. En annan sak du kan göra är att tänka annorlunda om din chefs brister, t ex: ”Det är fascinerande att en människa kan vara så ovetande om hur hon/han kränker andra människor”, ”Det är fascinerande att en person kan ha en så hemsk armsvett utan att känna det”, ”Det är fascinerande att en person kan ha så svårt att respektera andra människors privatliv”.

Vad du än tänker när det gäller din chef så är det absolut viktigaste att det skapar positiva känslor inom dig, eller åtminstone mindre negativa. Din chef förtjänar ju inte att ditt liv påverkas negativt och att du mår dåligt pga av att han/hon är som han/hon är, eller hur? Och om du inte kan hitta några som helst tankar kring din chef som skapar lite mindre negativa känslor så släpp allt fokus och alla tankar på chefen och fokusera på allt annat på ditt jobb som du uppskattar. Jag lovar dig att om du bestämmer dig för att du ska må bra, vara på bra humör och att ingen annan ska få förstöra ditt humör så kommer du märka stora förändringar på din arbetsplats. Kom ihåg att Attraktionslagen ser till att lika attraherar lika så om du förblir positiv på din arbetsplats så kommer du till slut inte att lägga märke till din chefs brister, du kommer inte se dem för det finns inte utrymme för det negativa bland det positiva. Och vem vet vad som kan hända? Chefen kanske slutar? Kanske blir förflyttad? Du har ingen aning om vad som sker i morgon eller ens om två timmar. Livet är ett mirakel och en spännande resa och vi har ingen aning om allt fantastiskt som finns runt hörnet.

F: Hur man talar om för folk som inte är insatta i Loa varför man inte kan hänga med på än det ena och än det andra, varför man inte gör saker man skulle vilja, utan att behöva säga att det beror på att man inte har råd och utan att ljuga, eftersom man nu inte vill tänka bristtankar. Får ofta frågor av den typen.

S: Om folk inte bara kan acceptera ett nej utan en förklarande anledning så kan du till exempel säga att: ”Det låter jättekul men just nu så har jag öronmärkt mina pengar till något annat så det får bli en annan gång och då bjuder jag.”  ”Jag skulle jättegärna vilja följa med men jag har satt upp andra mål för mina pengar och ju mer jag kan spara undan desto fortare har jag fått ihop pengar till mitt mål.” och får du då frågan vad du ska göra med dina pengar så säger du t ex: ”Det ska jag berätta för dig sen när jag har nått mitt mål.”, ”Eller det är en spännande överraskning som jag inte kan berätta för någon just nu.”

Prata inte om Loa med folk som inte är insatta, inte är intresserade och/eller inte tror på det för det är som att köra huvudet i väggen och det skapar bara negativa känslor inom dig och det har du inte tid med för negativa känslor drar dig bort från din önskan och mot det oönskade.

F: Hur man riktigt går till väga med sina önskningar. både hur man formulerar de och vad man gör sen när man har önskat och affimerar och har gjort i flera år men vet inte vad jag gör för fel. Skriver tacksamhets bok har önsketavla försöker känna i kroppen det jag önskar.
S: Man pratar om 3 steg i Attraktionslagen: 1. Du önskar, 2. Attraktionslagen levererar, 3. Du tar emot. Steg 1 och 2 är väldigt enkla, önskar gör du varje gång du upplever en brist vilket sker nästan varje dag, det handlar om småsaker som en parkeringsplats, vägar utan bilköer, att hinna i tid, få svar på ett mail etc. Steg 2 sköter Attraktionslagen så det behöver vi inte bry oss om alls och så kommer då steg 3 och det är där det blir problematiskt. Det viktigaste är att du är på samma vibration som det du önskar och det har du säkert hört förut, men vad betyder det egentligen? Det handlar kort och gott om dina känslor. Allt vi ber om vill vi ha för att det kommer få oss att må bra. Vi vill ha en partner för att känna kärlek, vi vill ha pengar för att känna frihet, vi vill ha nya kläder för att känna oss snygga, vi vill ha ett fint hem för att känna trivsel etc. Kort kan man säga att allt vi önskar oss önskar vi för att det ska få oss att må bra. Kruxet är att lära sig att må bra innan man får det man önskar. Om jag vill ha pengar så kan jag inte känna brist och tro att jag ska få pengar, det jag istället får är ännu mer brist på pengar.
I samma ögonblick som du möter en kontrast, alltså något som saknas i ditt liv så sänder du ut en önskan om det du vill ha. Kontrasten påminner dig om att det saknas något och då skickar du automatiskt en önskan. Det viktiga är att din önskan är fokuserad på det du önskar och att du känner positiva känslor. Om du istället när du önskar har fokus på det du saknar så är det det du vibrerar och det du attraherar. T ex: ”Jag vill ha en partner, men det är väl ingen som kan älska mig.” Jag vill ha mer pengar men hur ska jag få tag på det”. ”Jag vill ha en bättre bil men hur ska jag ha råd med det”. I de här exemplen så uttalar jag min önskan men jag fokuserar på bristen eller det omöjliga i min önskan och det jag då sänder ut är vibrationen av det oönskade. Här kommer exempel på hur man kan säga istället: ”Jag vill ha en partner och det ska bli spännande att se hur han ser ut”. ”Jag vill ha mer pengar för jag vill njuta av frihet”. Jag vill ha en bra bil som tar mig dit jag vill”. Bara genom att läsa de här olika exemplen så märker du skillnad i energin de sänder ut, eller hur? Så när du önskar se till att fokus ligger på hur det kommer kännas när du fått det du önskar för det är ju därför du vill ha det.
När det gäller affirmationer så kan de fungera väldigt bra om man använder de på rätt sätt. Det räcker inte med att det är positiva påståenden utan det handlar om vilka känslor som skapas inom dig. Vi tar ett exempel om pengar: ”Jag är rik och pengar flödar till mig”, ”Jag är en pengamagnet”, ”Jag kan köpa vad jag vill”. De här 3 affirmationerna är positiva påståenden men om du sitter med minus på kontot, avstängd telefon, tomt i frysen och en hög obetalda räkningar då hjälper inte de här affirmationerna utan de påminner dig bara om det du inte har och du mår dåligt av affirmationerna. En bra affirmation är en affirmation som fungerar och en affirmation som fungerar är en affirmation som skapar positiva känslor inom dig. En affirmation som får dig att må dåligt stöter bara bort det du önskar dig. Så om vi tar de 3 affirmationer om pengar så skulle man kunna säga så här istället: ”Jag har förmågan att få in pengar” ”Andra människor har varit i min sits och tagit sig ur den” ”Visst vore det kul att kunna köpa något nytt” ”Det finns massor med pengar i världen” ”Pengar byter ägare varje sekund” ”Jag har förmågan att få en idé som kan ge mig lite extrapengar”.
Du skriver att du försöker känna i kroppen det du önskar och det du ska känna är de känslor du kommer ha när du har fått det du önskar. Och om blotta tanken på det du önskar skapar negativa känslor inom dig så släpp ämnet och fokusera på något som gör dig glad istället.

F: Finns det ett snabbt & effektivt sätt att stoppa en negativ tanke, omfokusering liksom…
Vore kanon ♡

S: Ja, det finns massor med knep för att fokusera på något annat. Vi fungerar ju alla olika och påverkas olika av olika saker men en sak som jag märkt fungerar för alla är att meditera. Jo, förresten, det finns en sak till som fungerar för alla och det är att ta en tupplur. Hjärnan behöver distraheras på något sätt och det fungerar bra om man gör nya saker eller gör saker på annorlunda sätt. Om du till exempel skriver med fel hand så distraheras hjärnan från de negativa tankarna för det krävs stort fokus av hjärnan att försöka skriva med fel hand. Andra saker som fungerar är t ex att sjunga högt, köra en ny väg, handla i en ny affär, äta något nytt, titta på roliga eller gulliga klipp på YouTube.

Du kan också resonera med dig själv och så fort en sådan tanke dyker upp så säger du till dig själv att just nu ska jag inte tänka den tanken utan jag ska göra det om 15 minuter istället så nu ställer jag larmet på mobilen så den ringer om 15 minuter och då ska jag tänka på den tanken för nu ska jag istället lyssna på den här låten som är jättebra eller nu ska jag rita en ko som skiter på isen eller för nu ska jag skicka ett sms till någon jag älskar väldigt mycket eller för nu ska jag ta världens fånigaste selfie och lägga ut på Instagram etc.

Ett annat resonemang  med dig själv kan vara att helt enkelt fråga dig själv om den här tanken för dig närmare eller längre ifrån ett härligt liv.

Det gäller att hitta de verktyg som fungerar för dig. Det effektivaste för mig är att lyssna på musik, jag har en spellista på Spotify där jag har låtar som alltid får mig på bra humör. Du kan också söka här på bloggen för jag har skrivit mycket om effektiva sätt för att bryta negativa tankar.

F: Finns risken att man skrämmer bort en ev. framtida partner om man skriver att han redan finns ?!

S: Om ingen läser det du skriver så är det ingen fara att du skrämmer bort honom. 🙂 Det viktiga är att du älskar och njuter av ditt liv här och nu. Det är dina känslor som är det allra viktigaste för det är de som sänder ut vibrationen som Attraktionslagen besvarar. Om du känner dig älskad, lycklig och fullkomligt nöjd i ditt liv här och nu så kommer du bara få mer av sådant som gör att du känner dig älskad, lycklig och fullkomligt nöjd.

F: Hur ser attraktionslagen på det där med ”kärlek” och att vara kär… ska man tillåta sig att ”fastna” i en speciell person eller hindrar det en från att öppna upp sig för nya..?

S: Om du ”fastnar” för en person som är precis allt det du någonsin önskat och lite till så kommer du inte vara intresserad av att träffa andra. Om du träffar en partner men fortsätter att leta efter en ny partner så har de vibrationer du sänt ut inte varit i linje med den partner du önskar. Känns allt helt rätt, sant, kärleksfullt, härligt och ärligt så ska du ”fastna” i den person som det gäller. Har du något tvivel så tycker jag du ska leta vidare för då var det inte riktigt rätt.

F: Hur man ska attrahera en lyckad graviditet utan att bli skengravid ???? Det funkar tydligen inte med att tänka att man är gravid haha! PS har partner och vi försöker bli gravida, så jag är inte inne på jungfrufödsel haha

S: Fokusera på allt kring barn och graviditet som skapar bra känslor inom dig. Så skengraviditet är inget du ska tänka på släpp det ämnet direkt. Läs t ex bloggar skrivna av gravida som går igenom ett bra graviditet och bli inspirerad av vad de gör. Sök dig till sådana ämnen som känns bra, som inspirerar dig och som gör dig förväntansfull. Hittar du inga sådana ämnen som rör graviditet, bebisar och familjeliv så släpp ämnet helt och fokusera istället på andra saker som fyller dig med glädje, lycka och inspiration. Lev livet i glädje varje minut och gör sådant som känns bra och inspirerande. Allt kommer att lösa sig till det bästa och om du lever i glädje så attraherar du bara mer som ger dig ännu mer glädje.

 

Stort tack till alla er som ställt frågor till mig jag har haft jättekul när jag svarat och hoppas att en del av den glädjen strålar genom skärmen till er. Jag hoppas också att ni har nytta av mina svar.

I morgondagens inlägg kommer jag skriva om hur något så enkelt kan vara så svårt när det gäller Attraktionslagen. I min webshop hittar du e-kurser och e-böcker om hur våra tankar fungerar och hur du kan lära dig använda dem för att få det du önskar. Du hittar webshopen HÄR.

You Rock!!!

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *