Frågor om ångest, relationer mm. utifrån Attraktionslagen


font-954949_1920Så var det dags för ännu ett inlägg som har skapats av medlemmar i min Facebookgrupp om attraktionslagen som har fått ställa frågor som jag här besvarar. Du hittar Facebookgruppen HÄR och du är välkommen att gå med i gruppen där du kan ställa frågor, få inspiration och lära dig mer om attraktionslagen. Jag är så tacksam över de frågor som jag får för det ger mig möjligheten att förklara Attraktionslagen utifrån helt vardagliga händelser som vi alla kan känna igen oss i.

question-mark-738815_1920

F: Min fråga gäller nåt jag kämpat med i över ett år.. Jag har periodvis ångest. Som utöses av EN speciell situation som jag inte vill skriva om här. Men bottom line är att denna ångest börjat ta allt mer plats o det varken vill el mår jag bra av. Jobbar med min ångest varje dag men hittills verkar det mest vara ett steg fram o TRE tillbaka.. Vill så enormt gärna må bättre.. Vet bara inte hur jag på bästa vis kan komma dithän. Vore underbart om du hade nåt svar på detta.. Jag liksom ”kvävs” snart. Typ.. Tusen tack på förhand o jag ser fram mot ditt svar. Kram

S: Jag vill börja med att gratulera dig till att du kommit så pass långt som du har gjort. Många går omkring med ångest men har ingen aning om att det är ångest som får dem att må som de gör. Men du har kommit till insikt om att du har ångest och det är ett viktigt steg. Det första du ska göra är att sluta jobba med din ångest. ????? Ja, jag vet att det låter konstigt och helt knäppt men jag ska förklara hur jag menar. Att du säger/tänker och har för avsikt att jobba med din ångest förutsätter att du har en ångest att jobba med. Så länge du jobbar med din ångest så måste du ha en ångest att jobba med, eller hur? I samma ögonblick som du talar om för din hjärna att du jobbar med din ångest så ”vet” din hjärna att du har ångest och ser också till att den finns där så att du har något att jobba med.

Det här betyder inte att du ska sluta jobba med din ångest eller att du ska strunta i den. Det betyder bara att du ska ändra ditt fokus från det du inte vill ha till det du vill ha. Byt mål och jobba istället mot det du vill. Så börja med att ställa följande frågor till dig själv:

  • Hur vill jag känna?
  • Hur skulle jag må utan ångest?
  • Hur ser ett liv utan ångest ut för mig?

Svaren på de här frågorna är det du ska ha som mål och det ska också vara ditt fokus. Säg att svaret på den första frågan är att du vill känna dig lugn och harmonisk så ska du ha det som mål. Då kan du ställa frågorna: ”Vad får mig att känna mig lugn just nu?, Vilken tanke känns harmonisk just nu?” Gör sedan saker som du vet får dig att känna dig lugn och harmonisk t ex meditera. I början är det bra om du undviker det som skapar ångesten i så stor utsträckning som möjligt så att du bygger upp en inre styrka som gör att du kan möta det ångestladdade utan att aktivera så mycket ångest. Säg saker till dig själv som: ”Jag älskar tanken på att vara harmonisk” ”Jag älskar tanken på att vara fri”. ”Glädje tar en stor del av min tid”. Lek med orden och hitta ord som kittlar glädjen, ivern och inspirationen inom dig. Hitta meningar och ord som skapar glädje inom dig. I alla meningar där du nämner ordet ångest så byter du ut det mot glädje, t ex. När du säger eller tänker ordet ångest så skapar det en negativ känsla i dig och den känslan sänder ut en vibration så du attraherar fler tankar och känslor som matchar det och till slut så manifesterar du yttre omständigheter som skapar mer av den känslan.

Det är också bra om du gör ett statement för dig själv som kan låta ungefär så här: ”Nu har jag låtit ångesten styra mitt liv tillräckligt länge och det får nu vara nog. Jag har lidit så mycket så nu väntar något fantastiskt på mig och jag är nu redo att ta emot det. Mitt liv är fullt av möjligheter och jag ser med spänning fram emot det.” Du kan formulera det med dina egna ord utifrån vad som känns bäst för dig men det är viktigt att du bestämmer för dig själv att det får vara nog nu. Låt dig förföras av livet och se till att njut så många minuter som möjligt under dagen. Du vet att ångesten bara finns i dina tankar och att det är du som kan styra över det. Du har förmågan att skapa lugn och harmoni i ditt liv. Du har förmågan att vara glad och lycklig.

Du kan också se om du kan känna uppskattning över din ångest. Ångesten tvingar dig att komma in kontakt med ditt högre jag för det enda sättet för dig att komma förbi ångesten är genom att ha kontakt med ditt inre. För att komma förbi ångesten så behöver du använda tekniker som fungerar för dig och dessa tekniker fungerar när du har kontakt med dig själv. Att vara i kontakt med sitt högre jag, sin inre kärna är bland det ljuvligaste och vackraste som finns så se ångesten som den puff du behövde för att hitta dig själv. Om det känns som ett för stor kliv där du är just nu så spara det här till senare för när du kan bli vän med och tacka din ångest så är den snart ett minne blott. Så småningom så kommer du känna att ångesten var det bästa som hänt dig för det som växte fram ur ångesten var det ljuvligaste du någonsin upplevt. Kärlek och värme till dig och din ångest.

F: Har känt till attraktionslagen rätt länge, varit med på Helena Magdalenas föreläsningar. Försökt från o till använda den. Nu försöker jag fördjupa mig mera i detta, hitta mig själv osv. Blev lämnad av min sambo efter ett långt förhållande i princip på 20 sekunder. Han flytta ut en dag och samma kväll flyttade den nya kvinnan in med honom. Han har inte sagt något till mig efteråt, svek mig och mina barn på det grymmaste sätt. Alla känslor svek,hat,kärlek,besvikelse osv kom ju över en på en gång. T.o.m tanken på att inte finnas mer. Nej jag vill finnas jag är bra, är en kärleksfull trogen kvinna med barn och snart barnbarn. Har läst på om allt möjligt, mediterat osv. Men svårt att få styr på tankarna o bara tänka kärleksfullt o positivt. Ibland går det bra o har en ett inre lugn o så dyker ”dumma” tankar upp. Har du nåt bra råd o tips?? Tack på förhand

S: Helena Magdalena är väldigt duktig och jag hoppas jag får möjlighet att gå på någon av hennes föreläsningar. Jag skulle kunna skriva en roman som svar på din fråga men ska hålla mig relativt kortfattat genom att ge dig det allra viktigaste här. Först vill jag säga att attraktionslagen fungerar alltid, oavsett om du använder den medvetet eller inte så fungerar den eftersom det är en naturlag.

Eftersom allting skedde så snabbt så kan jag förmoda att du fick en rejäl chock där hela din verklighet rubbades ur sitt läge. Jag förstår också om du har svårt att se något positivt i det som hänt men jag lovar att det kommer komma en dag då du ser tillbaka på det som hänt och känner att det var det bästa som kunde hänt. Det som har hänt har hänt och det är ingen idé att försöka fördjupa dig i frågor och funderingar kring vad du gjort för fel. Men det är som det är och det absolut bästa just nu är att acceptera det som hänt. Det finns ingenting du kan göra för att ändra på det som hänt däremot har du alla möjligheter att nu skapa något fantastiskt ur det här. Du har fått ett helt tomt blad att fylla med det du vill ha i ditt liv. Du har nu fått möjligheten att skapa det liv som du förtjänar.

Mitt råd till dig är att först se till att du är på bra humör, gör vad som krävs för att du ska känna dig på relativt bra humör. När du sen är på bra humör så kommer nästa steg vilket är att skapa tankar kring det som hänt som hjälper dig att hantera hela situationen. Hitta tankar och ord kring de inblandade och den situation som är som skapar mindre jobbiga känslor för det är dina tankar kring situationen som orsakar det lidande du går igenom. Det finns något som står emellan den yttre situationen (att han lämnade dig) och det som pågår inom dig (lidandet och alla andra känslor) och det är dina tankar. Dina tankar kring situationen skapar dina känslor så därför ska du skapa tankar som orsakar mindre lidande för dig. Här kommer några saker som du kan fundera över:

  • Det han gjorde hade inget med dig att göra. Det hade inget med ditt värde som människa att göra. Det han gjorde utgick från honom själv och hans tankar. Ditt värde som människa är intakt och har inte förändrats. Dina tankar om ditt värde har dock förändrats men de är inte sanna.
  • Dina negativ tankar kring situationen kommer inte göra det som hänt ogjort. Det enda du uppnår med dina negativa tankar är mer lidande för dig och i förlängningen även för dina barn.
  • Att acceptera det som hänt är inte detsamma som att du tycker att det är bra. För att kunna förändra dina tankar kring situationen så måste du acceptera att det har hänt och sen släppa taget för att gå vidare.
  • Så länge du har negativa tankar så kommer du vara kvar där du är nu och det är bara du som kan förändra dina tankar.
  • Jag förstår att det är många tankar som snurrar i ditt huvud, tankar av skuld, anklagelse, hämnd, frustration, maktlöshet etc. Jag förstår att du inom dig anklagar honom för att du mår som du gör men vill du fortsätta ge honom makten över dina känslor, dina tankar och ditt liv? Ska hans beteende få styra dig och hur du mår? Ska det få styra dina framtida manifestationer?

Det du beskriver i din fråga kring negativa tankar är att likna vid att du sitter och stirrar i en stängd och låst dörr som inte öppnas. När du kan förändra dina tankar till att bli mer konstruktiva för dig så kommer dörren låsas upp och så småningom även att öppnas. När du känner att du blir som uppslukad av negativa tankar och känslor så rekommenderar jag dig att meditera eller att gå och sova en stund för att bryta det negativa.

Skapa känslomål som blir din ledstjärna. Bestäm dig för hur du vill må och känna. Sen skriver du ner det på ett papper och bestämmer dig för att det är vad du nu strävar mot. Leta sedan efter sådant omkring dig som kan få dig att känna de känslor som du önskar. Barn och barnbarn är en källa till glädje så lägg stort fokus där. Du behöver din energi och den ger du bort när du tänker negativt.

Du har förmågan att välja tankar som skapar glädje precis som du har förmågan att välja tankar som skapar lidande. Valet är ditt. Vilket fokus väljer du? Vad vill du ha i ditt liv? Hur vill du må? Vilka känslor vill du ska dominera din dag? Det är dags att du tar makten över dina tankar och ditt liv. Och det som är så bra är att du har styrkan och förmågan att göra just detta. Du har förmågan att skapa det liv du önskar genom att du förändrar ditt sätt att tänka. Du har varit stark nog att ta dig igenom det här så då har du självklart styrkan att skapa ett härligt liv med glädje och lycka. Värme och kärlek till dig!

F: Jag har märkt att attraktionslagen fungerar alldeles utmärkt. Jag är underbart lycklig o drar till mig positiva saker. MEN det jag undrar är, eftersom att man inte kan påverka andra människor så kan ju tråkiga saker hända dem, som i sin tur påverkar en själv. Tex kan ju ens barn få cancer och dö, ens man dö i en bilolycka m,m och då drabbar det ju en själv på ett fruktansvärt sätt fast att man praktiserar attraktionslagen i sitt liv. Kortfattat så undrar jag över det här som alltid står när man läser om LOA, att man bara kan dra till sig positiva händelser i sitt liv om man praktiserar det rätt. Stämmer det alltid? Eller menas det att OM till exempel ens barn dör så kommer man kunna hantera det på ett bra sätt och inte gå under av sorg? Tacksam för förklaring 

S: Wow, vad kul att du lärt dig skapa medvetet. Det är så härligt att läsa! Tack för att du delar med dig. Din fråga är helt underbar, lite knivig och helt klart överkurs. Jag har förståelsen inom mig och ska nu göra mitt bästa för att ge ett tydligt svar i ord. Precis som du säger så kan vi inte ändra andra människor och vi kan heller inte styra deras vibration så även om du har en hög vibration så kan de omkring dig ha en lägre vibration och attrahera sådant som även drabbar dig. Om du har en hög vibration så drar du till dig människor och händelser som motsvarar det så du råkar till exempel inte ut för en grinig kassör, bilköer, brist på parkering, griniga kollegor osv utan du drar till dig glada kassörer, flyt i trafiken, parkeringsplatser, glada kollegor och det är som om negativa människor helt enkelt inte finner sin väg till dig. Men, när det gäller de närstående så blir det ju lite annorlunda. Om en hög vibration betyder att vi inte råkar ut får tråkiga saker så skulle våra nära och kära leva i evighet och alltid vara friska och så fungerar det ju inte. För våra närstående styr sin vibration och kan attrahera sådant som påverkar oss känslomässigt.

Men, precis som du avslutar din fråga så ger oss en hög vibration ett bättre utgångsläge för att hantera och ta oss igenom jobbiga saker som närståendes sjukdom och dödsfall. Du har säkert sett människor som haft väldiga problem med att hantera sin sorg, de har inte bara upplevt själva sorgen utan det har varit mycket skuld, klander, hat, ilska osv och då beror det helt enkelt på att de har en massa konflikter inom sig och då blir det mycket jobbigare och svårare. Sorg i sig är egentligen en vacker känsla även om den är jobbig men i sin renaste form så handlar den om vår kärlek till en människa som inte längre finns kvar hos oss. Sorg är en viktig känsla och den är vårt sätt att läka emotionella sår.

Så med en hög vibration upplever vi t ex sorgens rena essens utan inblandning av en massa känslor skapade av felaktiga tankekonstruktioner som bara krånglar till själva sorgeprocessen.


Många jag pratar med upplever att de behöver dagliga påminnelser för att inte halka tillbaka i negativa tankemönster så jag har tagit fram ett verktyg som dels fungerar som en påminnelse men som också lär dig mer om hur våra tankar fungerar och hur du gör för att bryta negativa tankemönster och sen ersätter de med positiva på ett sätt så att det blir en automatisk vana att vara positiv istället för negativ. Du kan läsa mer om verktyget HÄR.

Den 6 mars föreläser jag om Attraktionslagen i Stockholm. Läs mer HÄR.

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *