Svenskar är verkligen urusla….. 6 kommentarer


Ja, skäms på svenska folket!

Fy skäms!!!

Vi svenskar är verkligen urusla på att ge komplimanger och om möjligt ännu sämre på att ta emot komplimanger. Förutom att vi ger komplimanger alldeles för sällan så ges ofta komplimanger av fel anledningar. Vissa ger komplimanger för att dom vill ha något tillbaka, t ex en komplimang. Vissa ger komplimanger för att vara snälla och för att ställa in sig hos mottagaren (rövslickeri).

När vi sedan äntligen får en ärlig, villkorslös komplimang så är det sällan vi tar emot den!!! Vi idiotförklarar i princip givaren genom att svara: tycker du?, detsamma, äh, den här gamla trasan, den köpte jag på rea, jo, men jag hade aldrig klarat det utan ….., det är inte min förtjänst, jag hade bara tur och ja, listan över olika sätt att vägra ta emot en komplimang kan göras hur lång som helst.

Varför har vi så svårt att tro på att människor i vår omgivning faktiskt kan se positiva saker hos oss? Varför ska vi strunta i att ta emot en komplimang för att istället ägna oss åt falsk blygsamhet? Det är ju egentligen så enkelt att ta emot en komplimang, det är så lite som behövs för att ta emot den gåvan som en komplimang faktiskt är.

När jag ger en komplimang och får till svar: ”Åh, vad snällt sagt”, då blir jag lite irriterad och brukar svara att: ”Nej, jag är inte snäll, jag är bara ärlig!” Och så är det, jag ger aldrig en komplimang för att vara snäll utan jag ger en komplimang för att jag verkligen tycker det jag säger.

Så vad är då det lilla, lilla som räcker för att ta emot en komplimang? Jag kommer dit men först så vill jag att du ska komma ihåg en sak: ”Världen är så stor så det finns utrymme för massor, det finns plats för alla människor att vara totalt fenomenalfantastiska!!! Jag är fenomenalfantastisk och du med!!! Pränta in det i ditt hjärta, din känsla och i ditt varande: Du är totalt fenomenalfantatisk!!! Och just det, så var det den där lilla grejen med att ta emot komplimanger, det kommer under bilden!

Du är fenomenalfantastisk!

 

Det där lilla som räcker för att ta emot en komplimang är: TACK! That´s it! Då har du tagit emot gåvan utan krusiduller. Stort tack för att ni har läst ända till slutet! Och kom ihåg! Alla älskar att få ärliga komplimanger!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 tankar om “Svenskar är verkligen urusla…..