Veckans Rockstjärna!!!! 28 juni! 4 kommentarer


Veckans Rockstjärna!!!

Någon som har hög Rockstjärnestatus den här veckan Är…...ISA!!!!! som skriver bloggen Isas trädgård. Jag rekommenderar verkligen ett besök där för härlig trädgårdsinspiration. Och så måste ni förstås kolla in hennes underbara växthus och ruin!

Här är Isas Rockstjärneberättelse!

Orange rockar i min läkerabatt !

När jag anlade den långa perennarabatten för några år sedan uteslöt jag konsekvent växter med färger som orange, gult och rött. Här skulle det bli en läkerabatt med lugn- och rogivande färger som lila, blått, rosa, silver, vitt , lime och grönt i olika nyanser och former … en rabatt för själen att vila i och hämta kraft ur … utan ”störande” inslag med starka färger som signalerar något annat.

Resan genom livet har gjort mig väldigt känslig för stress …. som för så många andra.

Att vistas i min läkerabatt har hjälpt mig väldigt mycket att tanka kraft för att orka vara ”ute i samhället” med allt vad det innebär. Hög musik i affärer, sorl på restauranger, snabb trafik och tempo kan vara lika störande som rött, gult och orange i rabatten om man är känslig för intryck.

Men livet ändrar sig och tar ibland osynliga steg framåt … ifjol fick jag frön till orange och gula vallmon av en gammal kär vän … då hade jag länge tittat på kombinationen  djuplila/orange i andras rabatter.

Jaaa … jag kände mig faktiskt redo att släppa in lite orange i rabatten !

Jag sådde alla fröna vid den lilla muren som lavendeln hänger över och stäppsalvian växer runtomkring … och nu när de har börjat blomma är jag såå NÖJD !! Fast jag skall erkänna att jag var djupt besviken först när de första blommorna som slog ut var GULA … men herregud dom skulle ju vara oranga .. men dom kom till slut dom med !

Orange som kontrastfärg mot det djuplila är ju helt underbar och ger dynamik i hela landet … de är inte så många än och bara ”bofasta” på ett ställe … men jag blev så nöjd att jag t.o.m köpte en till på handelsträdgården och satt i kruka att flytta runt !

Haaa … orange rockar i min perennarabatt och jag, jaaa .. det går lite lättare att vistas ”ute i samhället” måste jag erkänna, det tar inte lika mycket kraft längre … även om jag hellre föredrar att vistas i min läkande trädgård !

Kram/Isa

Isa kommer ha en länk till sin blogg en vecka framöver i högra kolumnen, hon får också ”100 Rockstjärnetips”, min Autograf, äran plus ett brev på posten.

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Veckans Rockstjärna!!!! 28 juni!

 • Conny

  Fint! Har du nån helhetsbild av din trädgård? Jag blir lugn och harmonisk av alla växter och blommor oavsett färger.
  Färgerna på blommor finns i alla upptänkliga nyanser, somliga är två eller flerfärgade och ibland när jag knallar omkring i min trädgård undrar jag varför?
  Insekter finns ju också i alla upptänkliga former, men behövs alla regnbågens färger för att locka alla sorters insekter? Naturen är ju rationell och skapar bara det som är funktionellt, och varför har vi fått en känsla för det estetiska, så att vi kan tycka att tex blommor är vackra?

  Svara genast Cecilia och tala om hur det ligger till! 😉

 • Lev Ditt Liv

  I den trädgården skulle jag vilja vara.. färg kombinationen är så härlig..
  Bara njuter av bilderna..wow.

  Kram Mia

 • Marika utomjording(extraterrestre, alien)

  Wow vilken underbar trädgård!
  Vilken rockstjärna du är som kan ändra din uppfattning utan att tappa tråden.
  Härligt!!!

 • Framgångsbyran

  Åh vilken Härlig perennrabatt, stäppsalvia! Mmmmm underbart! jag gillar verkligen orange men kände när du beskrev din ursprungstanke att det gav ett lugn. Verkligen skön bild av hur du kan gå där och bli lugn. Men sedan att de oranga blommorna tittar fram som små sprakande glödkorn, ja det ger ett härligt liv åt upplevelsen! Naturen ÄR fantastisk!!
  Tack för de vackra bilderna!
  Kramar Inger