Nyckel 2! 5 kommentarer


Läs intro till nycklarna HÄR!
Nyckel 2: För att få – Ge!
Vad är du beredd att ge I utbyte mot det du vill ha ut av livet? Att få utan att ge fungerar inte i längden. Människor som alltid tänker på vad de vill ha och hur de ska få det får sällan vad de vill ha. Det är dom som tänker på vad de kan ge för att få det dom vill ha som till slut uppnår det dom vill.
Att ge för att få behöver inte betyda att ge till dom fattiga eller att jobba som volontär bara för att vara generös. Naturligtvis är det aldrig fel och dom som är villiga att ge generöst får oftast väldigt mycket tillbaka.
Men när vi här pratar om ”För att få – Ge!” så handlar det mer om hur du ska dra till dig människor som kan hjälpa dig att uppnå det du önskar. Vad har du att erbjuda dessa människor som gör att de vill hjälpa dig? Hur kan de dra nytta av att du uppnår det du vill?
Om ditt mål är att ha en mer hälsosam kropp till exempel, hur kan din partner dra nytta av det? Vad vinner dina barn på det? Fundera på det och du kommer inse att komma i form handlar inte bara om vad du vill, utan det handlar också om att bli ditt allra bästa Jag så att du kan ge ditt allra bästa till andra, däribland din familj.
Det är mycket lättare att vara hängiven till något som inte bara handlar om dig själv. Vi kan ta Biggest Looser som exempel. Deltagarna går ner 20, 30, 40 och till och med 50 kg, och även om dom har många anledningar så har dom även ett åtagande gentemot coacherna, lagmedlemmarna och publiken vilket spelar en stor roll i deras strävan att uppnå sina mål.
En annan sak att komma ihåg när det gäller att ge för att få; i universum handlar allting om balans. När ett tomrum uppträder så  kommer någonting som fyller upp det. Energi ersätter alltid energi. Det är så det fungerar här i vårat universum.
Precis som när du har varit  på gymmet och tränat; du blir hungrig efteråt. Din kropp behöver ersätta den energi som du gjorde av med när du tränade. Så varje gång du ger, är det energi du sänder ut, och du skapar då ett underskott på energi. Sedan ligger det i universums natur att fylla det underskottet med någonting för att uppnå balans.
Du har säkert hört uttrycket: vad du ger ut får du igen! Så om du ger kärlek skapar du ett tomrum på kärlek inom dig som låter ”ny” kärlek strömma tillbaka för att uppnå balans. Ge ut hat och du får hat tillbaka. Så ställ dig frågan vad du verkligen vill ha, fråga dig själv vad du måste ge för att uppnå det du vill ha och börja ge.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “Nyckel 2!

 • Kärvegård Konsult

  Huskatt, jag håller med dig fullt ut. Jag kanske beskrev det lite klumpigt men tanken var att förklara att det du ger ut får du tillbaka.
  Man ska absolut inte ge kärlek för att få kärlek, men däremot fungerar det så att om du ger ut kärlek så får du kärlek tillbaka inte hat. Det är heller inte så att den kärlek du ger till en person måste komma tillbaka just från den personen utan det kan komma från någon annan.

 • Huskatt

  På sätt och vis håller jag med dig, men inte i allt.

  Personligen tycker jag inte att man ska ge kärlek för att få kärlek. Jag skulle älska min man lika mycket…oavsett vad han gör. Oavsett om han slutar älska mig.
  Lite så tänker jag 🙂