Nyckel 7! 2 kommentarer


Nu har vi kommit halvvägs i serien att nå dina drömmars liv!

Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR! 
Läs föregående nycklar här:

Nyckel 1
Nyckel 2
Nyckel 3 
Nyckel 4
Nyckel 5
Nyckel 6

Nyckel 7: Var i gott sällskap!
Det har sagts att du bara blir så rik som dina tio närmaste vänner. Det samma kan sägas för lycka, ambition, hälsa och massor med andra saker som utgör det som är ditt liv. Därför är det viktigt att skapa relationer med de personer som har det du önskar eller som lockar fram ditt sanna jag.
Har du sunda relationer till människor som representerar det du strävar efter så ökar dina chanser att bli ditt sanna jag och skapa det liv som du verkligen vill ha. Däremot så är ohälsosamma relationer en stoppkloss för att nå dina drömmar för att de sänker din ”standard” och tappar fokus från den du verkligen är.
Ohälsosamma relationer är dåligt av två anledningar; dels för det negativa med att bli illa behandlad och dels för den påverkan dessa relationer har på din personlighet. Eftersom människor som stannar kvar i dåliga relationer hela tiden måste försvara sitt beslut att stanna kvar. Detta för att känna sig okej.
Det mest vanliga sättet att försvara det här är att sänka sina egna krav och att tolerera ett andra klassens beteende från andra. När det har gått så långt så accepterar man till slut även ett sämre beteende från sig själv, mot sig själv och mot andra. På det sättet förstör dåliga relationer din personlighet.
Tack och lov så gäller även motsatsen när det gäller relationer som är hälsosamma och stärkande. Tänk på hur det känns när du träffar en person som bara fyller dig med glädje och energi. Det behöver inte vara någon du känner utan en person du hör i kassakön eller på bussen. Den sortens människor är den sort som stärker dig och din personlighet.
Lägg märke till vilka människor i din omgivning som verkligen stärker och inspirerar dig. Fråga dig själv vad det är som inspirerar dig och fyller dig med energi och glädje hos dessa människor och börja leta efter människor i din omgivning som har de här egenskaperna. Stärk relationen till dessa människor och umgås mer med dom. Inte för att du vill bli som dom utan för att dom lockar fram ditt sanna jag.
Du är ute efter den del av dig som de här människorna lockar fram. Se dom som katalysatorer som lockar fram och stärker ditt sanna jag. Om du har lyssnat till en föreläsare som verkligen har inspirerat  dig så ligger bara hälften av den upplevelsen i att föreläsaren var otroligt bra, den andra hälften kommer från det som föreläsaren väckte hos dig. Föreläsaren väckte något som redan fanns inom dig, han/hon var katalysatorn.
Fundera över vilka människor i din omgivning som lockar fram det positiva du har inom dig och öka ditt umgänge med dessa människor och dra ner på umgänget med dom människor som bara tar din energi utan att ge något positivt istället.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Nyckel 7!