Nyckel 4! 3 kommentarer


Foto by Karvegard

Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR! 
Läs föregående nycklar här:

Nyckel 1
Nyckel 2
Nyckel 3

Nyckel 4: Var tacksam!
Att vara tacksam är en viktig nyckel för att bjuda in det du vill ha i ditt liv. Tänk bara på vilken kraft det ligger i känslan av äkta tacksamhet; lycka, glädje och en känsla av att vara rörd.
Att visa sin tacksamhet är oerhört viktigt. Tänk dig att släpper fram en bil före dig och föraren inte ens vinkar till tack, skulle du hjälpa den föraren en gång till?
Men om någon å andra sidan visar  sin tacksamhet mot dig för den hjälpen du gett dem är det troligt att du gärna hjälper dom igen. Eller hur? Nivån på vår tacksamhet visar människor om vi förtjänar deras hjälp eller inte. Läs  nu den sista meningen igen och fundera över det ett slag.
Det är alltså så att du visar andra hur dom ska behandla dig och ett av de mest kraftfulla sätt att visa det på är genom att vara tacksam. Om du vill att någon ska sluta göra något för dig så sluta vara tacksam för det. Om du vill att de ska fortsätta att göra det så fortsätt att vara tacksam.
Faktum är att tacksamhet påverkar mer än hur människor behandlar dig, det påverkar även den du är och blir. Det har sagts att tacksamhet är den mest positiva och kraftfulla känslan, och den som påverkas mest av din tacksamhet är faktiskt du själv.
Oftast tänker vi på tacksamhet som någonting vi ger till andra och det är visserligen sant men det har en mer djupgående inverkan på dig. Det är en glädje att befinna sig i närheten av tacksamma människor. De är lätta att uppskatta, stötta, älska och tro på. Det är tacksamma människor som vi helst hjälper om vi får en möjlighet.
Det är viktigt att vara tacksam mot andra människor men det är också viktigt att vara tacksam för andra saker med. Tak över huvudet, mat på bordet, hälsa, utbildning, jobb, vänner, familj osv.
Börja därför att skriva tacksamhets-dagbok. Varje kväll innan du lägger dig så skriver du ner fem saker du är tacksam över i ditt liv.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Nyckel 4!

 • Helén

  Tacksamhet. Å så viktigt!
  För visst är det så att den som visar någon annan eller något tacksamhet mår bäst själv. För visst mår man bra när man verkligen tackat någon som hållt upp dörren för mig och man sett hur glad personen blev. Då blir man lycklig! Så visa varandra tacksamhet.
  Ljus och värme!

 • Mohammedi

  Nu är dem 3 dagens blogg vinnarna uppe i min blogg. Kolla om det var du som vann eller inte.

  Glöm inte att det är dagens blogg idag också , anmäl dig igen då till dagens blogg<3

  Idag: Idag så är det roligare dagens blogg, vinnaren syns i ett inlägg + i menyn ( länkar) + i dropdown meny länkar (Längst upp i bloggen)
  = Fler besökare / Om man inte vinner så kommer man ändå synas i ett inlägg bara.

  Lycka till 🙂 ^.^