4 steg för att bli av med begränsande tankar.


Det finns många situationer där människor har något annat än det de önskar. Det är din medvetenhet om det som är och din tro om att det här är din verklighet så därför anses det förtjäna mycket av din uppmärksamhet, kanske till och med hela din uppmärksamhet och det är det som hindrar dig från att röra dig mot det som du faktiskt redan har skapat genom att du sänt ut en önskan. Så det du behöver göra är att börja skriva ett nytt kapitel om din verklighet för att uppnå den förändring som du önskar. Ett kapitel som inte beskriver hur det är utan ett kapitel som beskriver din verklighet som du vill att den ska vara. Väldigt många säger och tänker det de önskar men deras känslor reflekterar det de inte önskar. Och då aktiveras vibrationen av det som är och då attraherar du mer av det som är. Det kallas för att ha begränsande tankar.

Hänger du med på denna härliga inre resa för att skapa ditt bästa år 2020? Klicka på bilden.

Så, vilka begränsande tankar har du? Vilka förändringar behöver du göra för att justera din vibration?

Det kanske känns lite tidigt men vi står snart inför ett nytt år och det är en av de tidpunkterna på året då det är som mest gynnsamt att göra en sådan här förändring för du får en del på köpet. jag skriver det här inlägget redan nu för att du ska ha tid att börja förbereda dig inför det nya året. De allra flesta upplever som en nytändning vid nyår för de uppfylls av ett hopp om att nästa år kommer bli mycket bättre än det som varit och den känslan ska du hugga tag i och använda som bränsle för ditt beslut att göra 2020 till ditt bästa år någonsin. Det viktigaste är inte vad du gör utan att du gör något för att göra en förändring och att det du gör blir som en ny vana för dig. En ny vana av mer positiva tankar och framförallt mer positiva känslor.

För faktum är, att en liten förändring i din vibration gör stor skillnad och när du väl har gjort den lilla förändringen och håller kvar den så har du liksom satt en boll i rullning och då kommer det gå så mycket enklare att höja din vibration mer och mer och till slut så går det helt automatiskt. Men det krävs att du tar det första steget och gör en förändring. Så vad vill du förändra i ditt liv? Ekonomi? Relation? Jobb? Bostad?

Är du redo att ta det första steget och börja göra en förändring? Jag lovar att det kommer bli kul för det går faktiskt egentligen ut på att bli en lyckligare person och det finns många vägar dit. I det här inlägget kommer du få 4 steg till att bli av med begränsande tankar…..

……men först vill jag tipsa dig om ett verktyg som jag har tagit fram för att du ska kunna göra den förändring som krävs för att du ska nå dit du önskar. Många upplever att de börjar bra men sen halkar de tillbaka i gamla negativa tankebanor och så blir allt som det var förut. Så därför har jag tagit fram ett verktyg som ger dig dagliga påminnelser så att du ska pränta in dina nya positiva tankar som en automatiserad vana. Du lär dig också mer om hur Attraktionslagen verkligen fungerar plus att du får övningar och tips för hur du får Attraktionslagen att fungera för dig så att du kan gör de förändringar som behövs för att skapa det liv som du älskar att leva. Du får också ställa frågor som besvaras av mig i livesändningar så det blir lite som coachning som också ingår. Så vill du göra 2020 till ditt bästa år någonsin så kan du läsa mer om verktyget genom att klicka HÄR.

Dina begränsande tankar berör de områden i ditt liv där du inte är riktigt nöjd. Dina tankar har skapat allt i ditt liv. Och dina begränsande tankar har hindrat dig från att se möjligheter och kanske även avskräckt dig från att försöka alls. Dags att ta itu med de begränsande tankarna, eller hur?

Så hur identifierar man dessa begränsande tankar? Börja med att fundera över vad du säger till dig själv om de områden som du inte är nöjd med? Om du har problem med att hitta en relation så kanske du säger/tänker något i stil med “kvinnor är bara intresserade av män som har en massa pengar” eller “Killar är bara intresserade av yngre kvinnor” eller “Det finns ingen som vill ha någon sån som jag” etc och har du problem med att manifestera pengar kanske du har tankar som: “Man måste jobba hårt för att tjäna pengar”, “Rika människor är giriga”, “Pengar växer inte på trän” etc.  Allt det du säger till dig själv för att rättfärdiga/ursäkta eller förklara varför du inte har det du önskar är begränsande tankar som hindrar dig från att manifestera det du önskar.

Även om vissa av de begränsande tankarna du har, låter helt sanna och trovärdiga för dig så är de begränsande och står i vägen för det du önskar i ditt liv. 

Vi är dock inte alltid medvetna om de exakta formuleringarna på de begränsande tankarna men du märker att de finns där om du har negativa känslor kring vissa områden i ditt liv. Om du till exempel har det väldigt knapert ekonomiskt kanske du upplever känslor av oro, ångest, rädsla, hopplöshet, frustration, ilska och maktlöshet. Bakom varje känsla så ligger en tanke och om du till exempel känner oro så kan tanken bakom vara: “Tänk om pengarna inte räcker till mat”, tanken bakom hopplöshet kan vara: “Det är helt kört”, tanken bakom ilska kan vara: “Grannen har minsann råd med ny bil och jag har knappt råd att betala hyran”.

Så vad gör du då när du hittat en begränsande tanke? Här får du en metod i 4 steg för att upptäcka och bli av med dina begränsande tankar.

Steg 1: Skriv ner de begränsande tankarna. Var som en detektiv och följ dina tankar och känslor för att upptäcka de begränsande tankar som håller dig tillbaka. Skriv ner dem och läs igenom det du skrivit och känn efter vilka känslor som tankarna skapar inom dig. 

Steg 2: Granska de här tankarna och fundera över hur sanna de verkligen är för dig. Många gånger så märker man att det egentligen är någon annans ord som blivit ens egna sanningar. De kommer ofta från barndomen. Det är fullt möjligt att du tycker att tankarna är helt sanna med tanke på den situation du befinner dig i just nu. Men du har faktiskt ett val här. Vilket är viktigast för dig? Att försvara dina begränsande tankar eller att uppnå dina mål och önskningar? När du försvarar dina begränsningar så får du också behålla dem. Valet är ditt. Du kan behålla gamla sanningar eller välja att fokusera på sanningar som helt och hållet är dina egna. Myntet har alltid två sidor, så även verkligheten.

Steg 3: Prova andra tankar. Använd din fantasi och försök hitta tankar som är sanna för dig men som istället för negativa känslor skapar positiva känslor hos dig. Nya tankar kan till exempel vara något i stil med “Mina ekonomiska svårigheter i det förflutna har lärt mig så mycket att jag är fullt beredd att hantera dem nu!” eller “Nu när jag har levt i en ohälsosam relation så har jag lärt mig vad jag ska leta efter för att hitta en glad, kärleksfull partner! “

Tricket här är att gå längre än till att bara tänka den nya tanken. Gå verkligen in i den nya tanken och känn efter hur det känns. När du gör steg 2 och 3  så har du kommit en bra bit på väg för att bli av med dina gamla och begränsande tankar. 

Steg 4: Gör saker annorlunda. Detta kan kännas skrämmande men det är viktigt att du agerar som om dina nya tankar verkligen är sanna. Så om du till exempel är den typ av man som kvinnor avgudar, hur skulle du då agera på fester? Vem kan du bjuda ut? Om du verkligen är kapabel och har lärt dig oerhört mycket från tidigare ekonomiska svårigheter, vilka åtgärder skulle du ta? Om du verkligen är den sortens person som lever hälsosamt, vad skulle du då lägga i din varukorg nu?

Om du låter bli att agera utifrån dina nya tankar så kommer du bara göda dina gamla, begränsande tankar. Men om du istället börjar agera utifrån dina nya tankar, även om du bara tar små, små steg så föder du dina nya tankar så att de kan växa sig starkare inom dig. Dina första steg behöver inte vara perfekta utan det viktigaste är att du tar de första stapplande stegen i enlighet med dina nya tankar. Och kom ihåg att hylla dig själv varje gång du agerar i enlighet med dina nya tankar. Och kom ihåg att för varje begränsande tanke som du byter ut så kommer du ett steg närmare din manifestation.

Vill du lära dig mer om Attraktionslagen så du kan manifestera dina önskningar så kan du läsa om en väldigt populär webkurs som du hittar HÄR.

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *