5 enkla stresshanteringstips för helgen! 2 kommentarer


För att känna dig pigg på måndagsmorgnarna så är det viktigt att slappna av och hämta ny energi under helgen. Här får du 5 bra tips inför helgen.


5 bra tips för avslappning under helgen!

1. Stäng av!

Avsätt tid för  avslappning under helgen, tid då du inte blir avbruten. Stäng av telefon och dator, du behöver inte vara tillgänglig 24/7. Ta dig tid för dig själv och var i tystnad en stund där det bara är du och dina tankar.

2. Gör något kul!

Att ha roligt är avstressande och gör dig mer avslappnad. Gå oc se en rolig film på bio eller häsa på en god vän som du inte träffat på länge. Gör något roligt med familjen, något som ni gör sällan. Se till att skratta mycket för skratt är bra för din mentala hälsa och hjälper dig att släppa stress.

3. Strunta i ”viktiga måsten”!

Att ha obokad tid under helgen är väldigt avstressande. Ofta planerar man in städning, tvätt eller veckoshopping under helgen vilket ger dig styckad tid. Styckad tid är när tiden är indelad i olika aktiviteter och ostyckad tid är när tiden är ”fri”, alltså när man gör saker oberoende av klockan. Så ta bort några av dom inplanerade ”måstena” och gör något som är roligt istället.

4. Gör något nytt!

Besök ett museum, upptäck nya platser i din kommun, krama ett träd, hitta en favoritplats i närmaste skog, besök ett café eller en restaurang du aldrig varit på, ät en maträtt du aldrig ätit. När man gör något nytt så fokuserar hjärnan väldigt mycket på det eftersom det är något ovant och nytt vilket för med sig att den släpper tankar på stress och negativa tankar.

5. Gör någon glad!

Att göra någon glad eller att göra en god gärning gör både dig själv och någon annan glad. Glädje får oss att slappna av och se lite positivare på tillvaron. Att göra någon annan glad gör att du blir gladare och känner dig nöjd med dig själv och du fylls av en väldigt positiv känsla.
Stress är en del av de flestas vardag. Eftersom vi hanterar saker väldigt olika så är det svårt att peka ut specifika orsaker till stress som skulle vara allmängiltiga. Däremot så är symptomen av stress lika och om dessa symptom ignoreras så är risken för utbrändhet överhängande. Så det är väldigt viktigt att förebygga detta genom att medvetet ta sig tid för avslappning och vila på regelbunden basis.

Kom ihåg! Den 28 maj är det den Stressfria dagen! Läs mer HÄR!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “5 enkla stresshanteringstips för helgen!

 • ☆ Fru Eriksson

  Kanon………
  Här ”kör” jag mé många Övningar mm mm…
  /Kram & tack så ♥-ligt för en bra Blogg!

 • charlotte

  Gillar dina kloka råd. Har följt några av dem i helgen. Det roligaste som finns är för tillfället att fotografera med Iphone – en helt ny värd har öppnats sig för bildskaparinnan inom mig.
  Nu ska jag försöka omdesigna mitt liv så att jag får betalt för att vara mig själv.
  Fyller 48 år i sommar och är redo att bygga ny början.
  Kan behöva en coach längre fram…