Det berör oss alla! 2 kommentarer


Jag har instiftat den Stressfria dagen för att väcka uppmärksamhet kring vår tids största sjukskrivningsorsak! På den stressfria dagen uppmanas alla att ta sig minst fem minuter i stillhet någon gång under dagen för att känna på de positiva effekterna av att ta en paus ibland. Stress är ett problem som hela tiden ökar, alla vet om att det finns men väldigt få verkar ha kunskap om vad man kan göra och hur man förebygger stress.

Läs mer om den Stressfria dagen HÄR! Jag hoppas att du vill vara med och sprida det här för att öka medvetenheten så att vi kan få till en förändring.

Stress är en av Sveriges nya folksjukdomar och sjukskrivningarna ökar hela tiden vilket innebär stora kostnader för samhället och individen, inte bara ekonomiska. 2011 sjukskrevs 36 500 personer för stressrelaterade sjukdomar, vilket innebär 100 personer varje dag. Det är alldeles för många, för mycket lidande och för dyrt.

Fall av depression, utbrändhet och svår stress har ökat med 63 procent.

Det här medför enorma kostnader för samhället, arbetsgivarna och individerna. Inte bara ekonomiska kostnader. Här kan du läsa om kostnaderna för samhället.

Min förhoppning är att detta sprids över allt, Twitter, Facebook, LinkedIn och alla möjliga och omöjliga ställen för vår hälsas skull!

Nedan finner du ett avstressande klipp!

 

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Det berör oss alla!