6 enkla tips för en stressfri dag! 1 kommentar


Allt fler sjukskrivs för stressrelaterade symptom i Sverige och det absolut bästa sättet att undvika det är att förebygga. Så här får du 6 bra tips för att skapa stressfria dagar med maxad rockstjärnestatus.

Jag sätter mig ner tills brådskan gått över!

6 tips för en stressfri rockstjärnedag!

1. Rocka långsamt!

Starta din dag lugnt och stressfritt genom att gå upp en kvart tidigare. Rockstjärnor går alltid upp tidigt.  Wink Gör alla förberedelser på kvällen som att ta fram kläder, packa barnens gympakläder, timer till kaffebryggaren/vattenkokaren osv. Ät din frukost i stillhet med lugn musik och ett tänt ljus så lägger du grunden för dagen. Om du skapar en lugn morgon kommer resten av dagen få högre rockstjärnestatus genom att bli mer stressfri. Om du har en morgon fylld med stress så följer det med dig en stor del av dagen.

2. Belöna dig själv!

Gör morgnarna till något lustfyllt att se fram emot. Belöna dig själv för att du tar så väl hand om dig själv för det motiverar dig till att fortsätta göra bra saker för dig själv under dagen. Du är rockstjärnan i ditt liv och du förtjänar att må bra!

3. Tid till ingenting!

Boka in 5-15 minuter vare dag för att göra ingenting. Stäng av mail och telefoner, stäng dörren och sätt dig och titta ut genom fönstret i 5 minuter och bara andas och töm hjärnan på störande tankar. Eller dröm dig bort till en skön plats, kanske en varm och skön strand med vågor som sköljer in över stranden. Är du stressad kanske du känner att du inte har tid för sådant trams MEN du vinner tid på att göra det här. Konstigt? Kan verka så men effekten av att ta en stund för dig själv blir att du får mer energi och din förmåga att fokusera och arbeta mer effektivt ökar. Du kommer också märka att du blir gladare, får mer tålamod och lättare kan hantera motgångar.

4. Acceptera mera!

Acceptera dig själv och andra som ni är. Varken du eller någon annan är perfekt men alla gör sitt allra bästa och det i sig är perfekt. Koncentrera dig på de saker som fungerar bra och använd det som peppning och motivation för att förbättra/förändra det som fungerar mindre bra. Maxad rockstjärnestatus är att acceptera det som inte går att förändra.

5. Du har rätt att le!

Forskning visar att ett leende förbättrar människans humör, får henne att må bättre och minskar stress. Så använd din rätt att le och le ofta mot allt och alla. Även ett falskt leende sätter igång reaktioner i din hjärna som får dig att må bättre.

6. Du har rätt att säga nej!

Att säga ja till dig själv innebär ibland att säga nej till andra. Och det är helt okej. För att minska stressen är det viktigt att du säger nej till det som är oviktigt och slöseri med din tid. Fokusera istället på dina viktiga uppgifter istället för att försöka göra allting.

För mer tips och inspiration Gilla vår Facebooksida HÄR!

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “6 enkla tips för en stressfri dag!

  • Lina

    Hej!
    Jag vill bara tipsa om våran nystartade, aktiva blogg som är helt fullspäckad med inspiration, gör-det-själv-tips (tutorials) och massa mer inredningsgodis! Vi är helt och hållet inne på den lantliga, gamla nötta stilen, men utan att inrikta oss på enbart vitt!! Vi har även en Till-Salu-kategori som vi kommer att utöka successivt! – Följ oss på BlogLovin så missar du ingenting!
    Ha en kanondag!
    Kram / Lina