7 tips för att vända negativa tankar! 7 kommentarer


1. Bestäm till din fördel. Bestäm saker som andra tycker och tänker om dig som är till din1502078_550973508326974_1914990585_n fördel. Vad är anledningen till en viss min, ett visst beteende eller en reaktion. De tankar som är till din fördel gör att du behåller lust, engagemang och energi vilket i sin tur gör att du kan fortsätta vara bäst när det gäller.

2. Det värsta som kan hända. Den klassiska tanken, det värsta som kan hända har mycket bra med sig. Inom vissa mål och utmaningar kan man till och med pröva att utsätta sig för det man fasar för och märka att man faktiskt klarar av det. Kan hantera både med och motgång och litar till sin egen förmåga.

3. Träna dig i att möjlighetstänka. Öva dig i att skapa scenarion och härliga, fördelaktiga filmer som du spelar för dig själv. Hur bra skulle det kunna bli, kännas och vara. Se sakerna hända framför dig, upplev det fullt ut i din tankevärld.

4. Skapa ett tankemantra. När skräck eller katastrof-tankar fångar dig är det till fördel att ha ett förutbestämt tankemantra som du kan fly till och hålla hjärnan sysselsatt med. Genom att öva med jämna mellanrum kan du vara vältränad på tekniken när det verkligen gäller.

5. Bestäm vad du egentligen vill ha. Hjärnan tänker i bilder och förstår inte tankar av att du inte vill ha på ett eller annat sätt. Exempelvis ’inte nervös’ gör bara att kroppen skapar sig bilden av att vara nervös och all kraft som hjärnan instruerar kroppen till går åt till att aktivera de muskler och system som ger nervös känslan. Tänk dig och gör dig bilden av att vara lugn, trygg och ha roligt exempelvis.

6. Tänk med alla sinnen. Att fokusera riktigt intensivt på tankarna kan användas både att säga det till sig själv och träna sig på att höra sig själv säga det. Man kan också skriva ner det för sig själv eller visualisera att man upplever det man vill. Känn alla känslor i kroppen som du vill känna när du uppnått precis det du vill.

7. Öva dig på att ha tanketyst. Meditation av olika former och andra aktiviteter där det behövs ett stort mentalt fokus övar dig i att vara i total tankevila. Har du makten över dina tankar har du mycket lättare att se till att du framkallar rätt tankar eller utmanar tystnaden. Ett fördelaktigt meditativt sätt är att fokusera på andetag.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 tankar om “7 tips för att vända negativa tankar!

 • cathrin

  Vad bra, jag fastnar ofta i negativa tankespiraler som jag inte kan ta mig ur – här bjuder du äntligen på konkreta tips som jag tycker verkar användbara. Ska skriva ut och använda. Tack!

 • Bibban

  Så bra, jag har verkligen försökt idag. alltså vända det negativa till positivt….så nu är jag igång med baket och i eftermiddag bär det av till gymmet ( tror jag )
  Kram på dig och tack för alla bra tips 🙂

 • Blomman

  Eller varför inte göra som jag? Att man kör en tacksamhets dagbok? I snart är det 1½ månad som jag har hållt på med att skriva om det på min blogg. Och jag känner skillnad. Sen vill jag tipsa om en annan bra film som får en att tänka posetivt. The secret, hemligheten! Se se se dvd.en. Lättare att förstår än att läsa boken tycker jag!

  Ha en trevlig helg! KRam

 • Linda van den Bosch

  Oj, vilken härligt inspirerande blogg du har! Av en slump hittade jag hit och dina inlägg var precis vad jag behövde läsa. Jag inser nu att det inte alls var en slump utan det var helt enkelt meningen. 🙂
  Ha en härlig dag!

 • Smycken och Smulor

  Hejsan! Du frågade om några av mina smycken var till salu, på min inspirationsblogg lägger jag mina sålda smycken (till ny inspiration för mej och andra smyckesdesigners) så just dessa är sålda men jag kan göra nytt åt dej! Setet i grått med gnistrande vackra grå glaspärlor kostar 375kr och den stora blomman på läderband kostar 225kr. Porto på 20 kr tillkommer.
  Mejla mej gärna på malouan@hotmail.com om du är intresserad. Just ikväll verkar dock hotmailen ligga nere. Hoppas det fixar sej snabbt.
  Marie-Louise