Hälsa


Att bli frisk med Attraktionslagen

Malin Hammar

Malin Hammar

Åh, det här är så roligt! Idag ska vi få ta del av en fantastisk berättelse av Föreläsaren, Malin Hammar. Jag har hört den här historien i en föreläsning med Malin och den var helt suverän. Gåshud rakt igenom. I det här inlägget berättar Malin om hur hon använde Attraktionslagen för att inte bara bli frisk utan faktiskt för att överleva. Malin är en av de experter på attraktionslagen som jag har bjudit in som gästbloggare för att på det sättet ge er läsare så många olika förklaringar som möjligt kring Attraktionslagen. Jag ska inte hålla er på sträckbänken längre utan här kommer Malins ord. 🙂

Det här är Malin:

”Sedan 2009 är jag föreläsare och en av mina föreläsningar heter ”Att leva med Attraktionslagen” som jag har hållit över hela Sverige. I den föreläsningen delar jag med mig av alla fantastiska saker som har hänt mig tack vare Attraktionslagen i mitt liv. Som gästbloggare på Cecilias sida, kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter varje vecka. Jag hoppas det kan hjälpa och stötta de som läser bloggen.”

(mer …)


Attraktionslagen, hälsa och positiva tankar 1 kommentar

Hallå, alla Härliga!

Häromdagen så fick jag ett mail från en tjej som är med i min nystartade grupp på Facebook. Det är en grupp som heter Attraktionsguiden och den gruppen är till för alla som är intresserade av Attraktionslagen. Du kan kolla in gruppen HÄR.

Frågan jag fick handlade om hälsa och positiva tankar och jag vet att det är ett ämne som väldigt många vill veta mer om så jag frågade tjejen om jag fick dela med mig av hennes fråga och mitt svar så att fler kan få ta del av det. Jag fick klartecken av tjejen så här kommer fråga och svar kring hälsa och positivt tänkande.

Hej Cecilia!

Du är en av få ”positiva” coacher som jag inte tycker är enbart flum utan det mesta du skriver om kan jag ta till mig.

Nu är min undran om man kan påverka sin hälsa genom affirmationer eller sk positivt tänkande.

(mer …)


Därför ska du kramas! 1 kommentar

Det finns många bra anledningar till att du ska kramas. Kramar ger uttryck för kärlek, godkännande, tacksamhet, vänlighet och förlåtelse bara för att ge några exempel. Att kramas ger en stor känslomässig tillfredsställelse men det finns även stora fördelar för din hälsa. Och här nedan ser du 3 hälsosamma anledningar till att kramas mer.

Kramas för hälsan och glädjen!

Topp 3 anledningar till att kramas!

1. Minskar risken för hjärtsjukdomar!

Högt blodtryck är en stor anledning till hjärtsjukdomar och studier visar att kramar sänker blodtrycket. Så har du ett svagt hjärta eller högt blodtryck så är det riktigt hälsosamt att kramas.

2. Minska stress och bli lugnare!

Studier visar att kramar  gör oss lyckligare för kramar ökar nivån av hormonet oxytocin. Oxytocin är avgörande för upprättandet av gemenskap, parbildning, omvårdnad, och förmåga att följa sociala normer. Förhöjd aktivitet av oxytocin skapar ökad tillit och gör människor lyckligare och tillitsfulla. Det ökar viljan till parbildning, och är starkt involverat i sexuell lust. Oxytocin kallas även för ”kärlekshormon”. Det dämpar stress och gör oss lugnare.

 

3. Bra för relationer!

Såklart! Känns rätt så självklart men anledningen till att det är bra för relationer är att det frigör hormonerna Serotonin och Dopamin. Dopaminet påverkar viljan till lust och njutning, orsakar ett uppsökande beteende gentemot föremål som bereder njutning och känslan av belöning, och gör individer mer njutningsbenägna och förälskade. När förälskelsen övergår i kärlek tar Oxytocin över Dopaminets roll och passionen ersätts då av mer stillsam kärlek. Så Serotonin och Dopamin är humörhöjande och gör att du känner dig närmare  den person som du kramar. Det ger bättre relationer och bra relationer får dig att må bra!
Förutom dom topp 3 förtjänsterna av att kramas så förbättras ditt immunförsvar, din självkänsla och du lever längre. Vissa studier har även kunnat påvisa att kramar minskar symptom av Alzheimer.
Så sätt i gång och kramas för glatta livet!

Kram på er alla!