Adventskalendern, Lucka 10!


Har du missat tidigare luckor så klicka HÄR!

Lucka 10!

Men så väcktes hon ur sina drömmar av att någon ryckte i ärmen på hennes kofta och när hon vände sig för att titta vem det var så blev hon så förvånad för hon trodde faktiskt att hon låg hemma i sin egen säng men när hon såg den lilla varelsen som stod vid sängen så insåg hon att det inte hade varit en dröm. Hon började le lite för bredvid sängen stod en liten, liten herre som såg ut som om han kom direkt från ”Tomtar & Troll”. Han hade en spetsig strut till mössa och såg ut som en väldigt gammal och liten tomte. Tomten tittade intresserat på henne och så sade han: – Hej Astrid, mitt namn är Ferios och jag sitter i glädjerådet här hos oss. Dorsia hämtade mig för att jag ska förklara för dig varför du är här hos oss.
Ferios hoppade upp i sängen och satte sig bredvid Astrid och så förklarade han att Dorsia är bara 174 år så hon är ännu bara ett barn och hade kanske lite svårt att förklara för dig hur saker fungerar här hos oss. Astrid tittade förvånat på Ferios och så började hon fnittra och så sade hon till honom att om Dorsia bara är ett barn så måste jag vara en baby, jag är ju bara 43 år. Ferios tittade lite frågande på Astrid och svarade långsamt att: -Ja, så kan det nog vara i mångt och mycket. Men nu ska jag berätta för dig varför du är här hos oss:

Och så började han sin berättelse:

”Som Dorsia redan berättat för dig så bor julen i kistan som vi öppnar varje år till den 1 december. På senare år har det dock gått trögare eftersom kistan blivit förorenad med mörk rök och i år så är röken så förorenad så julen kan inte tränga igenom och hitta hit till oss. Jag vet, Astrid, att du tror att det bara är att göra jul, men det är inte så det fungerar här. Det är enkelt att hänga upp en julstjärna men om inte julen är med så fattas det viktigaste av allt vilket vi återkommer till senare. Om vi återgår till röken i kistan så sade jag att den är förorenad och det som förorenat röken är ilska, sorg, klander, klagolåt, missunnsamhet, avundsjuka och irritation. Det är väldigt tunga och mörka känslor som bygger upp hinder i röken så att julen inte kan ta sig fram och det är här vi behöver din hjälp. Du måste hjälpa oss att få bort det mörka ur röken så att julen kan ta sig hit och det börjar bli ont om tid nu.”

Ferios vände sig mot Astrid och såg henne vädjande i ögonen och Astrid tyckte så synd om den gamla mannen. Ferios böjde sig fram och tog Astrids hand i sina båda och hon kände en så skön värme och trygghet i hans händer. Plötsligt går det som en kall kåre längs med ryggen på Astrid och långsamt låter hon blicken falla ner på sin hand och när hon ser Ferios händer runt sin hand blir hon alldeles kallsvettig för dom är…..

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *