Att jobba med de mjuka bitarna.


Ni som följer min blogg vet att jag ända sedan barnsben har varit intresserad av mänskligt beteende och de faktorer som ligger bakom. Det här intresset har ju följt mig upp i vuxen ålder och det var en anledning till att jag utbildade mig till Beteendevetare.

Många gånger under mitt liv har jag sett hur man inom skolan, organisationer, företag och även privat helt eller delvis tycks vara helt okunnig om hur människor fungerar och därför inte har tagit någon hänsyn till det. Det här får mer eller mindre förödande konsekvenser både ekonomiskt men framförallt för den enskilda individen.

KontorOch som jag ser det så är det en av anledningarna till att vi har så höga sjukskrivningsantal när det gäller stressrelaterade sjukdomar. Men det som är glädjande tycker jag är att se att det ständigt kommer nya företag som jobbar just med de här mjuka bitarna. Det kommer fler och fler utbildningar, kurser och coachmöjligheter för chefer och ledare. Och det är ju där det måste börja, att öka medvetenheten hos ledarna för att sedan kunna sprida den kunskapen i organisationerna.

Det ultimata för en organisation är ju att ha arbetsteam som både mår bra och presterar på topp och genom att ta hänsyn till det jag kallar de mjuka värdena så är det fullt möjligt att uppnå det här. Jag såg till exempel ett företag som heter PBM som jobbar utifrån en beteendepsykologisk grund. De erbjuder ledarskapscoachning, grupputveckling, kartläggningar, utredningar, utbildningar och rekrytering med beteendepsykologin som grund och det tycker jag är väldigt bra.

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *