Tänk efter före? Eller hylla spontaniteten! 4 kommentarer


Jag är en människa som älskar spontanitet men ibland kan man ju fundera: ”Hur tänkte du nu?”.

Ooooops!!!

Ooooops!!!

Här är några exempel ur verkligheten på hur det kan gå när man säger utan att tänka efter:

* Jag var på en kurs utomlands och mellan passen så hade vi lite fri tid. Vi var ca 25 personer på den här kursen och en av killarna var massör så jag bokade in en tid för massage hos honom mellan två pass.

När nästa pass började så var alla där utom den här killen. Men efter en liten stund så kom han i alla fall och säger följande:

”Ursäkta att jag är sen men jag blev så kåt när jag gav Cecilia massage så jag var tvungen att gå och runka innan jag kom hit.”

(Öhhh, det var lite mer information än vad någon av oss ville ha!!!!!)

* Jag hade fått en stor böld i knävecket en sommar och gick till vårdcentralen. Läkaren som undersökte mig tittade, klämde och kände och erkände till slut att han aldrig hade sett något liknande. Så han gick och hämtade en kollega. Kollegan kom in i rummet och tittar lite snabbt i mitt knäveck innan han säger att det blir Antibiotika. Han fortsätter: ”Det där är Borrelia, (han hade kunnat sluta där, men fortsatte:) för det har jag sett på bild i Aftonbladet! 

WHAT!!! Sett på bild i Aftonbladet???? Okej, var fick du din läkarlicens? Postorder???? Hade varit billigare att åka till Statoil och köpa Aftonbladet för en diagnos.

* När min mamma dog så gick jag till läkaren för att bli sjukskriven. När läkaren skulle skriva läkarintyget till försäkringskassan så dikterade han högt medan han skrev: ”Nära anhörig till patienten hittade patientens mor djupfryst i trädgården efter en 40-årsfest.”

Låter som vi hade värsta brutala kalaset som gick ganska våldsamt till. Det var ju inte riktigt sanningen men det var så läkaren tyckte att det var.

 

Hur är det med dig? Brukar du tänka efter innan du säger saker?

 

You Rock!!!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Tänk efter före? Eller hylla spontaniteten!

  • conny

    Jag skulle aldrig nånsin uttrycka mig som nån av de här personerna gjorde. Massören var lite rolig och egentligen var det ju en komplimang till dig, även om man håller inne med sånt. Läkarna däremot förtjänar all kritik, särskilt han som gjorde en diagnos efter aftonbladets bild. Frågan är om det inte är tjänstefel, man ska inte oroa patienten i onödan.

    • Klokegård Inläggsförfattare

      Hålle rmed dig där Conny! Först när läkaren ställde diagnosen så kändes det tryggt, men när han kom med tillägget att han sett det på bild i Aftonbladet då blev jag minst sagt orolig. Så dels så oroade han mig som patient men han underminerade sig själv också. Den läkaren kommer jag aldrig att gå till. 🙂