Total jämlikhet! 3 kommentarer


Det finns ett område där det råder total jämlikhet; oavsett kön, sexuell läggning, etnicitet, handikapp, ålder, status eller utbildning och det är tiden. En sekund är lika lång, oavsett var i världen den tickar, oavsett på vems arm som klockan sitter. Varenda levande varelse har 60 sekunder/minut, 60 minuter/timme, 24 timmar/ per dygn.. ALLA har lika mycket, totalt jämlikt!

Men total jämlikhet är en sanning med modifikation då jag har hört att det finns människor som INTE har tid.

Har du också hört det? Jag hör det ganska ofta; nej, jag har inte tid. Och jag vet inte om jag ska gratulera eller beklaga.
Att inte ha tid, innebär det då att dom här människorna lever i ett vakuum där tiden står stilla, där tiden inte existerar? Då måste det ju också innebära att de inte åldras, eller?
Själv så har jag tid; hela tiden faktiskt, den bara går och går, förbrukas liksom. Det fina med tiden är att det är jag som väljer vad jag fyller den med.

Så vilken grupp tillhör du? De som lever här och nu och har tid; 24 timmar/dygn, eller tillhör du dom som inte har tid, lever i ett vakuum och aldrig kommer åldras?

Ha en härlig lördag!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Total jämlikhet!

  • conny

    Tiden existerar i en subjektiv mening för varje människa, och är någonting som vi har att förhålla oss till, och det är detta som författaren av inlägget menar.

    Det går självklart inte att mäta tiden i nån allmän mening, men i begreppet vad man gör med sin tillvaro, så kan man mäta den relativt till vad vi använder den till.

  • Anonymous

    Tiden är relativ, och en falsifierad konstruktion, inte en absolut sanning. Alltså är dina "sekunder" lika långa, enbart för att de är ett försök till att mäta något som inte existerar.