Vill du leva ett mer spännande liv som inte känns tråkigt och monotont? 6 kommentarer


Vill du leva ett mer spännande liv som inte känns tråkigt och monotont?

LastbilBetyder det att du måste hoppa fallskärm? Bli spion? Köra en dyr röd sportbil? Bestiga Mount Everest? Djuphavsdyka efter fartygsvrak? Gå på glödande kol? Det är visserligen spännande saker men de flesta av oss har inte pengar eller tid för den typen av spänning på regelbunden basis. Att ha ett mer spännande liv handlar inte om att söka adrenalinkickar utan mer om att bli mer levande och känna att det är kul att leva.

 

 

Lastbil2I höstas så utmanade jag en rädsla för att få in lite spänning i min vardag, jag nappade på erbjudandet att provköra en lastbil lastad med tjugo ton grus. När jag kvällen innan bestämt mig för att testa det här så satte spänningen igång och det var en härlig känsla av magpirr och förväntan. Känslan höll i sig tills nästa dag och efter det att jag kört lastbilen så var jag euforisk i flera dagar efteråt.

Du behöver inte göra extremt dramatiska saker för att ha ett mer intressant och spännande liv. Små och enkla förändringar i tänkande och i dina vardag kan räcka för att skaka om din värld tillräckligt för att göra det roligare mer fascinerande och äventyrligt och helt på dina egna villkor.

Du kan enkelt ta dig ur vardagens hjulspår och sätta lite Rockstjärnestatus i ditt liv med kreativt tänkande och planering.

Under 26 dagar så kommer du nu få ett tips om dagen för hur du enkelt kan bjuda in lite mer spänning i ditt liv.

1. Skapa utrymme. Det är svårt att öka spänningen i ditt liv om din vardag är överfylld med själlösa och ointressanta uppgifter och sysslor. Kan du förenkla, delegera, eller eliminera några av dessa tråkiga och meningslösa uppgifter? Ibland fyller vi våra liv med dessa saker för att undvika att leva livet mer levande. Är du en av dem?

Nästa tips kommer i morgon! 🙂

Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagarI går startade bloggutmaningen Bogg100 där man ska skriva 1 inlägg om dagen i 100 dagar. Jag startar idag så jag tänkte skriva 2 inlägg idag för att komma ikapp alla de som startade igår. Vill du veta mer om utmaningen så är det bara att du klickar på bilden ovan. 🙂

You Rock!!!

Du kanske också gillar:

 • Spännande morgonrutiner?Spännande morgonrutiner? (10)
  Hallå alla Härliga! I går startade jag en serie i 26 delar här på bloggen där jag […]
 • Vissa dagar är sådanaVissa dagar är sådana (5)
  När jag nu satte mig för att skriva ett inlägg så blev det total bloggtorka, något som […]
 • Möblera omMöblera om (5)
  Hallå alla härliga! Den här dagen startade med ett fantastiskt solsken och några mindre […]
 • Mer Glädje åt folket!Mer Glädje åt folket! (24)
  Nu är käringen igång igen med sitt positiva tjafs. Sorry, men jag kan inte låta bli för […]
 • Tips nr 13 och vi Rockar vidare.Tips nr 13 och vi Rockar vidare. (6)
  Idag har vi haft en fantastisk dag då vår lilla underbara dotter fyllde 11 år. 🙂 I […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 tankar om “Vill du leva ett mer spännande liv som inte känns tråkigt och monotont?

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, och det är det som är så häftigt samtidigt som det ger hopp. Hopp för att om man inser att man med små saker kan uppnå stora känslor då inser man att man kan må bättre utan att det känns oöverkomligt,

   You Rock!!!

 • mickandialog

  Hahah, din sköning..
  Skulle nog inte ge mig på lastbilen, pga att jag har synskador och inte ens får ta körkort. Men det här inlägget väcker positiva tankar, som vanligt.
  Det är ofta jag känner igen mig i dina texter. Tankar, som jag tänkt, lite löst, läser jag på pränt. Känns väldigt medvetandegörande.
  Brukar själv göra lite udda grejer ibland. Tänkte på sist jag var på hyresgästföreningens sammankomst, lite sådär spontant. Låter ju inget för fallsjärmshopparen, precis. Men, de hade stora ardennerhästar. Är lite rädd för hästar. Men jag gick med på att rida till slut. Fasen vilken häftig känsla. Efter det här kan jag klara mer än vad jag tror tänkte jag. Känslan hängde kvar länge. Mannen som hade hästarna, frågade till och med om jag inte ville komma ut på hans gård, så kunde vi rida i skogen.
  kramisen

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Att rida på de där hästarna, som ju är gigantiska, måste ha varit samma känsla som när jag körde lastbilen. Efteråt så sade jag till min man att: Älskling! Jag är bäst i hela världen! För så kändes det verkligen. 🙂
   Visst är det häftigt när man gör sådana där saker som man egentligen är rädd för.

   Kram!

   You Rock!!!