Hjärnan är som Google 18 kommentarer


Hjärnan lägger inte in någon som helst värdering när det gäller vad som är bra eller dåligt för dig. Hjärnan tar emot dina ord och tankar utan att stoppa dig om det är så att det inte är bra för dig. Hjärnan är väldigt komplex och klarar av så otroligt många processer så det är svårt att ens förstå vilken kraftfull manick den är.

rp_P330366-Human_brain_frontal_lobe-SPL.jpg

Jag har ju pratat mycket om hur våra ord och tankar påverkar och hur det styr våra känslor. När du tänker en tanke så sätts en process igång i hjärnan som i sin tur skapar en känsla. Om du tänker att du är misslyckad så säger inte hjärnan att, lilla vän, du är inte alls misslyckad så nu stoppar jag den tankens process så att du inte upplever några negativa känslor av den tanken. Nej, hjärnan sätter igång de processer som motsvarar den tanken oavsett om det är något som är bra för dig eller inte, oavsett om det är något du vill eller inte.

Ett ord som hjärnan helt enkelt inte registrerar är ordet ”inte”. Och inte är ett ord som vi ofta använder när vi vill försöka bryta negativa tankar, jag ska inte tänka på det och det, och jag ska inte tänka si eller så. Du har säkert märkt att när du tänker att du inte ska tänka en viss tanke så brukar det inte fungera så bra utan du tänker den tanken i alla fall även fast du säger till dig själv att du inte ska tänka den tanken. Man kan säga att hjärnan rp_IMG_0553_1.JPGfungerar som Google och vi kan ta en katt som exempel. Om du går till Google och gör en bildsökning på ”katt” så kommer du få upp massor med bilder på katter, eller hur? Men om du nu istället skriver in ”inte katt”, vad får du då för resultat? Jo, massor med bilder på katter för Google fattar inte att du inte vill ha bilder på katter när du skriver inte katt och det är precis likadant med hjärnan. När du tänker att du inte vill tänka en tanke så kommer hjärnan fortsätta med den tanken för hjärnan registrerar inte ordet inte. Tillbaka till Google, om det du nu ville se istället för katter var hundar så får du söka på hund och det är likadant med hjärnan, du får tänka de tankar du vill tänka. Så enkelt är det!

rp_Thinkstar-218x300.jpgOch det är därför jag har skrivit en bok helt utan ordet inte. Boken heter: Bli en Stjärna på att tänka! Så skapar du tankar som gynnar dig! och är en manual för hur du skapar tankar som gynnar dig. Den här E-boken beskriver tydligt hur våra tankar styr våra känslor och hur vi kan ändra negativa tankemönster till mer positiva. I boken får du tips för hur du kan släppa irritation, hantera jobbiga situationer, bli en gladare person, lättare hantera vardagsbekymmer och helt enkelt hur du med hjälp av dina tankar ökar din livskvalitet! I boken varvas konkreta exempel med övningar och tips som du enkelt kan använda direkt.

 

Den här boken passar dig som:

 • Vantrivs på ditt jobb
 • Ofta känner dig smådeppig
 • Ofta blir irriterad
 • Ofta har negativa tankar
 • Vill ha bättre relationer
 • Vill ha mer glädje i livet
 • Saknar en mening
 • Ofta tänker negativa tankar om dig själv.

Läs mer om boken HÄR.

Du kanske också gillar:

 • Ingen bär skuldenIngen bär skulden (8)
  Jag är väldigt glad och tacksam över era kommentarer och det av flera anledningar. […]
 • Den nakna kåthetenDen nakna kåtheten (2)
  Här kommer ännu ett inlägg i serien där ni får följa min resa från botten till toppen. […]
 • 6 ½ vecka senare!6 ½ vecka senare! (3)
  Nu är det lite drygt 6 veckor sedan jag flyttade bloggen hit från Blogspot.  Det har […]
 • Charmiga måndag betyder också Veckans StorlänkareCharmiga måndag betyder också Veckans Storlänkare (6)
  Det är lika spännande varje måndag att kolla i statistiken för att se vilken blogg som […]
 • Helgutmaning!Helgutmaning! (2)
  Människan har en tendens att fokusera på det som är ovälkommet i sitt liv. Vi vet precis […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 tankar om “Hjärnan är som Google

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, när man lär sig hur man tar kontrollen över sina tankar så öppnar sig helt nya möjligheter och livet blir betydligt mysigare. 🙂

   You Rock!!!

 • Comsi Comsa

  ”Inte” finns bara i vårt språk, förstår varför vi ville ha ordet, för det kommer från motstånd till det som sker/skett.

  Älskar din liknelse med Google 🙂

  Kram (((♥)))

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, jag är så fascinerad av vår hjärna och jag är så tacksam över att forskningen kommer fram till mer och mer om hur den verkligen fungerar.

   You Rock!!!

 • Pernilla

  Jag har haft två väldigt jobbiga veckor. En dotter med idéer av konstiga slag ett litet barn som sitter i kläm och mår dåligt. Jag, en orolig mamma men en vettig mormor som ändå agerat. Har jag gjort rätt? Ja, jag tror det och dina små råd har hjälpt mig mer än du kan tro. Jag tänker på de ljusa, bra tankarna och koncentrerar mig på det jag kan göra något åt, just nu. Tack!
  /P

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Pernilla, vi känner inte varandra och jag vet inte några som helst detaljer om de utmaningar du går igenom just nu. Så att mina ord här och inne hos dig har hjälpt dig betyder väldigt mycket för mig att höra. Kan jag göra en skillnad för en annan människa, kan jag hjälpa en annan människa att ta sig igenom en utmaning på ett lindrigare sätt så blir jag så lycklig. Jag önskar dig verkligen allt det bästa och att allt löser sig för er alla på ett väldigt bra sätt. Det är min önskan att mina medmänniskor ska kunna må så bra som bara är möjligt.

   Önskar dig allt gott!

   You Rock!!!

 • Geddfish

  Det där har jag hört tidigare. Att man inte ska säga inte, så nu säger jag bara bra saker, hihi.
  Jag fick ett NJA igår på min undersökning och då säger jag att detta går bra! Ska iväg och träffa läkarna och då finns bara ordet BRA och JA.
  Då har jag fattat kursen, hihi.
  Du är så bra på att förklara, Cecilia, tack för det! Kram och ha en fin lördag!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Det kan vara en utmaning att sluta med ordet inte och det kan leda till ganska roliga formuleringar. 🙂

   Ja, då kommer det att gå bra för både dig och din dotter. Jag håller alla tummar och tår för det bästa.

   Tack, vad kul att du tycker jag är bra på det. 🙂

   You Rock!!!