7 tips för ett enklare liv! 1 kommentar


1. Var nyfiken! Genom att utveckla din nyfikenhet och bli mer nyfiken på hur saker fungerar och på andra människor så blir det roligare, enklare och ett syfte skapas med att sitta med på möten, middagar, träffa människor, lyssna på andra människor, lära sig nya saker och pröva att göra saker på nya sätt för att se vad som händer. Lär av frågvisa, nyfikna, undersökande och fantiserande barn.

2. Använd din fantasi! Genom att utveckla din fantasi utvecklar du din idérikedom om hur saker och ting också kan vara. Att hitta på nya lösningar, att bli mer flexibel och att hitta sitt eget sätt, sin egen stil och sin egen kombination här i livet. Med fantasi kan du skapa fantastiska målbilder.

3. Var tydlig! Människor som är tydliga i sitt sätt att kommunicera har lätt att bli förstådda av andra människor. Det leder till färre missförstånd, färre obehagliga överraskningar och färre konflikter. Desto mer du tränar dig på att vara tydlig i din kommunikation, desto enklare gör du det för andra människor och därigenom även för dig själv. Tydlighet är attraktivt. När du är så pass tydlig att du stringent kan uttrycka vad du vill ha i ditt liv är förutsättningarna för att få det betydligt mycket större.

4. Var tålmodig! En del är det och andra inte. De som är det har en unik förmåga att kunna vara lugna i alla möjliga olika situationer där andra förlorar så mycket energi för att de inte kan påverka händelser, tempot eller någon annan person. Att inte vara tålmodig skadar mest en själv då det föds en massa stress i kroppen när oro och obehag drar i väg och stressar upp.

5. Självkännedom! Att lära känna dig själv och veta hur du fungerar ökar förutsättningarna för mycket här i livet. För hur du hanterar dig själv, hur du hanterar andra människor och vad i olika situationer som påverkar dig på ett eller annat sätt. Vet du vad du har och behöver så är det lättare att tillfredsställa dina egna behov för att kunna må så bra som möjligt och behålla så mycket energi som möjligt.

6. Attityd! Att kunna påverka sin känsla inför det som händer runt omkring en är självklart användbart och underlättande. Att bestämma hur man vill tolka och se på saker hjälper då vi inte behöver förlora energi för att det regnar, för att favorittröjan är smutsig eller för att vårt försök till något inte gick enligt vår ursprungliga plan. Träna på att leka med dig själv genom att ställa dig frågan; ”hur kan det också vara?” och ”hur skulle jag också kunna känna när det här har hänt?”. Använd det när du hamnar i situationer, känslor och upplevelser av något som inte är stärkande och fördelaktigt för dig.

7. Var närvarande! Att vara i det som händer, när det händer, det är att vara närvarande. En underbar egenskap som olika personer har olika mycket av beroende på vad som händer i våra liv. Det är underbart att vara omgiven av personer som är närvarande. De lyssnar, de fokuserar, de kommer ihåg och de ser en i det möte där man är. Närvarande personer upptäcker ofta små detaljer i vardagen som du inte har sett för att du har haft fokus på det som har hänt eller kommer att hända. Öva din förmåga att känna närvaro genom att plocka dina tankar och din medvetenhet till just det nuet du upplever just nu och till det som händer i varje stund och varje sekund. Strunta i sen och då!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “7 tips för ett enklare liv!