Är du optimist? 2 kommentarer


Utmaningar kan ju vara lite motiga men det finns en sak jag gillar med utmaningar och det är att de visar mig om jag för tillfället är positivt eller negativt inställd till livet. Och utmaningen i morse var att upptäcka att vi inte hade något vatten. Jag insåg att antingen så har vattnet fryst eller så har pumpen gått sönder. När jag gjorde upptäckten så kände jag mig helt lugn och blev inte det minsta upprörd eller panikslagen utan jag kände mig helt lugn och faktiskt fascinerad. Ja, jag blev fascinerad och märkte att jag faktiskt log åt hela situationen.

Fascinationen låg i det faktum att vi har bott i det här huset i nästan 10 år och vattnet har nu fryst 2 gånger vilket inte är mycket men det fascinerande är att dessa 2 tillfällen har varit just när min man varit utomlands och spelat. Förra gången så var han i Österrike och spelade på Afterski och nu är han på Gran Canaria. Det är egentligen inte speciellt kallt, tror det var runt 10 minus i natt vilket inte känns tillräckligt för att vattnet ska frysa. Men, förra gången det frös så fick jag veta att vi har värme till våra rör som det bara är att koppla på.

12277226_10208302784155514_1273489269_nDetta görs i källaren och den är inte rolig. Jag vet inte om det är värt att kalla källare utan det är mer så att man går in i husgrunden under huset och det är mörkt och väldigt äckligt där. Det är bara ett stort rum med grusgolv och så kommer det ner en massa rör och grejer genom taket och det är en hel del kablar och grejer där. Så, jag tog ficklampan och gick ner där och tog en bild som jag skickade till min man och han bekräftade att det var rätt kabel och att den antagligen var vattenskadad så jag behövde leta reda på ca 50 m kabel och dra ner till källaren för att få igång värmen till vattenrören. Och wips! Det tog bara 2 minuter så var vattnet igång igen. Och jag är så tacksam över att det inte var pumpen som var trasig för jag vet knappt var den är nergrävd.

Nåväl, min reaktion på den här kalla utmaningen sade mig att jag är positivt inställd till livet och det är jag så tacksam över. Det är fantastiskt så mycket det finns att vara tacksam över, eller hur?

 

 

 

 

Här kommer en lista över 10 egenskaper som kännetecknar en optimist. Känner du igen dig?

1. Optimister överrumplas sällan av motgångar.
2. Optimister tror sig ha kontroll över sin framtid.
3. Optimister räknar med att regelbundet förnya sig.
4. Optimister avbryter negativa tankebanor.
5. Optimister övar upp sin förmåga att uppskatta det som är positivt.

6. Optimister använder sin fantasi för att träna framgång.
7. Optimister är hoppfulla även då de inte kan vara lyckliga.
8. Optimister tror att de har nästan obegränsade möjligheter.
9. Optimister tycker om att utbyta goda nyheter.
10. Optimister accepterar sådant som inte går att ändra.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Är du optimist?

 • Elin

  Roligt att du hittade hit, välkommen! 🙂

  Ja de sista månaderna har varit tuffa för mig så några såna här dagar gjorde susen!

  Känner igen problemet med krånglande rör, växte upp med samma sak, alltid trist.
  kramar

 • Geddfish

  Duktiga du! ♥ heja heja!
  Jag är nog rätt optimistisk, jag kan ibland behöva lite tid att tänka.
  Hade jag varit pessimist, hade jag lagt ner min utredning för ett år sedan, men jag tog nya tag och begärde en Second Opinion och bestämde mig för att tro på detta! Och – det funkade!
  Sedan kan känslorna komma över en, det kan bli för mycket, vi är ju inga robotar.
  Kram ♥