Attraktionslagen – Övning för att attrahera pengar 8 kommentarer


Attraktionslagen och pengar

Attraktionslagen

Det finns enormt mycket man kan säga om pengar och jag skulle kunna skriva ett inlägg som var flera kilometer långt. Pengar framkallar så många olika känslor, både positiva och negativa. Pengar får människor att göra saker de aldrig skulle göra annars. Det finns till och med de som mördar för pengars skull så visst är pengar ett laddat ämne. Och ändå så är pengar egentligen bara papperslappar med siffror. Egentligen rätt fascinerande. Men, oavsett om vi vill det eller inte så är pengar något som vi behöver för att få mat i magen, kläder på kroppen, tak över huvudet etc. Och självklart så kan man attrahera pengar med hjälp av Attraktionslagen, precis som du kan attrahera bristen på pengar så i dagens inlägg tänkte jag ge dig ett suveränt tips för hur du kan attrahera pengar.

Attraktionslagen säger att lika attraherar lika så för att attrahera din önskan så ska du agera som om du redan har det du önskar. Du måste alltså bli den person du kommer vara när du attraherat din önskan innan din önskan har kommit. Så när det gäller pengar ska du alltså känna dig rik och bete dig som en rik person. Det här är något som de allra flesta upplever som väldigt svårt eftersom man nästan dagligen blir medveten om det pengabehov man har. Man blir nästan dagligen påmind om alla de saker som man inte har råd att köpa. Och varje gång man blir påmind så sänder man ut en vibration av brist och attraherar då mer av bristen. Så idag kommer en övning som hjälper dig att känna att du har pengar och att du sköter om din ekonomi.

När man har brist på pengar så brukar det kännas som om bristen på pengar är det som kontrollerar ens liv. Man känner inte att man har kontroll över sina pengar utan går med en ständig oro och hoppas att pengarna ska räcka månaden ut. Syftet med övningen är att du ska känna att det är du som har kontroll över dina pengar, att du tar hand om din ekonomi, att du tar ansvar för din ekonomi och ditt liv och att du faktiskt har pengar. Allt detta kommer leda till en förändring inom dig, du kommer se dig själv som mer värdefull, rik och duktig. Du kommer känna dig starkare och gå mer rakryggad. Jag menar inte att människor utan pengar är värdelösa men faktum är att de allra flesta som kämpar med ekonomin känner att alla andra har massor med pengar och att de själva inte har det vilket skapar en känsla av utanförskap och värdelöshet. Det är tyvärr så det ser ut i samhället idag.

2012-10-20-122

Pengaövning

I dagens tekniska samhälle så har väldigt många Internetbank inte bara i datorn utan även som app i mobilen vilket gör det väldigt enkelt att genomföra den här övningen. Har du inte Internetbank så går du bara till banken eller så använder du dig av kontanter. Du kommer se vad jag menar här nedanför.

 • Skapa 4 sparkonton. Har du inte Internetbank och inte vill gå till banken för att skapa 4 konton så kan du använda dig av 4 kuvert eller 4 spargrisar istället som du lägger kontanter i.
 • Varje månad när du får din lön, pension, sjukersättning, a-kassa eller liknande så ska du sätta in pengar på de här kontona. Om du lever riktigt knapert varje månad så tar du 1% av din inkomst vilket betyder att du totalt tar 4% av din inkomst. Om du har lite mer varje månad så kan du föra över 5% till varje konto och om du tjänar ännu lite mer så kan du föra över 10% till varje konto. Så du kommer alltså att föra över totalt 4%, 20% eller 40% av din inkomst till de 4 kontona. Du kan till exempel börja lågt och om du sen ser att det går väldigt bra så kan du höja summan. Så om du börjar på 1% så kan du nästa månad höja till 2%.
 • Så kommer vi då till de 4 kontona som du ska föra över pengar till. De här kontona ska alla gå till olika saker så du får döpa de till namn så du vet var pengarna ska gå.

  1. Ett konto ska gå till välgörenhet så fundera ut något som du vill donera pengar till så kan du döpa kontot till det. Mitt konto för välgörenhet heter Rabeka som är namnet på mitt fadderbarn i Indien. Jag ger en summa varje månad via autogiro men utöver det så sparar jag på mitt ”Rabekakonto” och ett par gånger om året så ger jag något extra till skolan där Rabeka går så att de till exempel kan åka på en skolutflykt eller köpa in något de behöver i skolan.
  2. Konto två är ett konto bara för dig. De här pengarna ska du använda till att unna dig själv något som du verkligen vill ha och/eller göra. De ska inte användas till förbrukningsvaror som schampo och Cerat utan till det där lilla extra som du annars inte tycker att du har råd med. Pengarna kan gå till manikyr, en massage, en weekendresa, en konsert eller något annat som känns lyxigt och helt onödigt.

  3. Konto 3 är ett konto för större inköp som en bil, dator, semester etc.4. Konto 4 kan du välja lite själv. Det kan vara för oförutsedda utgifter, sparande för att betala en skuld eller som en buffert.
 • Du kan självklart skapa fler konton om du vill men jag har märkt att 4 konton är en bra start att hålla reda på. När jag började göra det här så kunde jag inte stoppa undan många tior men det var en väldigt härlig känsla att ha 4 sparkonton. Bara det att ha 4 sparkonton gjorde att jag kände mig rikare än jag gjort på länge. Och jag kände direkt när jag hade skapat kontona att jag tyckte det var så kul att ha de här kontona och det var väldigt roligt att föra över pengar till dem. Och jag bara längtade efter att få in mer pengar så att jag kunde föra över pengar till kontona och faktum är att det tog inte lång tid, bara ett par timmar efter så kom det helt oväntat in pengar och 4% åkte direkt in på kontona. Ibland blir det inte många kronor in på kontona men det är inte summan det handlar om utan det handlar om känslan det skapar inom dig. För det är ju känslan som attraherar och om du attraherar att det är kul att spara pengar så får du mer pengar att spara.

Uppdatering!

Jag har fått ett helt gäng frågor kring den här övningen och jag väljer att besvara de här för jag misstänker att fler funderar över samma saker.

F: Vad gör jag om jag akut behöver pengar? Är det okej att tömma ett eller flera konton då?

S: Försök att i så stor utsträckning som möjligt lämna kontona orörda. Försök att hitta en annan lösning istället. Anledningen till det här är vad det gör med dig. Om du du länsar kontona varje gång du behöver lite pengar så kommer du känna dig misslyckad och fattig och de känslorna gynnar inte din ekonomi. Syftet med den här övningen är att du ska känna att du har kontroll över din ekonomi men om du länsar dina sparkonton så kommer du halka tillbaka till att det är bristen på pengar som kontrollerar dig. Men, är det så att du blir vräkt om du inte fixar fram pengar så är det klart att du kan använda dina sparpengar.

Upplever du att du ofta behöver tömma konton så kan du använda ett av dina konton till den här typen av utgifter så slipper du ta från de andra kontona.

F: Hur länge ska man göra det här?

S: Du bör hålla på åtminstone 3-6 månader för att verkligen få in känslan av att ha kontroll över din ekonomi och att du har pengar. Men du borde se resultat redan tidigare än 3 månader.

F: Hur ska jag kunna lägga undan pengar när jag inte har några?

S: Du kan få dra åt svångremmen lite när det gäller onödiga saker. För faktum är att de allra flesta lägger pengar på onödiga saker varje månad. Sluta köp dagstidningar och veckotidningar. Ät bara godis på lördagar. Välj billigare alternativ. Gör egna hamburgare istället för att köpa de dyrare färdiga du hittar i frysdisken, de hemmagjorda är dessutom godare. Drick vatten istället för läsk. Drick kranvatten istället för att köpa vatten. Det kommer inte kännas svårt att göra de här uppoffringarna eftersom pengarna går till dina sparkonton. Och om det känns tufft så logga bara in på din bank och kolla in dina konton. Det är en väldigt härlig känsla att se att du har 4 konton med pengar. 


Har du några frågor så får du gärna lämna en kommentar nedan.

Om du vill arbeta med mig för att skapa ett liv som du älskar att leva så finns det tre sätt jag kan hjälpa dig:

1) Gå en E-kurs om Attraktionslagen. Du hittar dem i min webshop som finns HÄR.

2) Boka tid för att bli coachad av mig. Du hittar all info kring det HÄR.

3) Onlinekurs; Attraktionslagen & Pengar som finns HÄR.

You Rock!!!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 tankar om “Attraktionslagen – Övning för att attrahera pengar

 • Lasse Westberg

  Hej Cecilia
  Smart övning, jag funderar så här.
  För att få känslan av att ha pengar, så det första jag gör då lönen kommer är att direkt överföra till dessa konton , kuvert, inte spara det till sist. För om jag sparar det till sist kan ju känslan bli, nej Gud va lite pengar jag har på kontot, nu kan jag inte lägga undan något.
  Tack för tipset ????kram

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Hej Lasse!
   Ja, det bästa är att göra det direkt och sen varje gång det kommer in lite extra pengar som när du pantar flaskor, hittar pengar på gatan, vinner på en lott etc.

   Kram!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Det är en jättehärlig övning för man blir så inspirerad och peppad. Man bara längtar efter att pengar ska komma in så man får sätta in sina % på sparkontona. 🙂

   You Rock!!!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Tanken kombinerad med känslan skapar. Om man t ex vill attrahera pengar och tänker på pengar men samtidigt hela tiden är uppmärksam på bristen och har känslor av oro och ångest så attraherar man mer brist på pengar. 🙂