Har du ont om tid?


Har du ont om tid?

Häromdagen så satt jag och funderade lite och jämförde hur vi lever idag jämfört med hur vi levde för tjugo år sedan. En stor skillnad är att vi idag har något väldigt tidskrävande som vi inte hade för tjugo år sedan och det är fenomenet Internet. Många idag känner att de har så ont om tid och att tiden inte räcker till. Man hinner inte med att göra allt det där som man känner att man vill eller måste göra.

klocka

Men när man ser hur uppkopplade folk är hela tiden så är det egentligen inte konstigt om tiden bara försvinner och att det är mycket som man får skjuta upp till morgondagen. Jag kan ju bara titta på mig själv i skrivande stund. Jag har ett fönster uppe i Firefox med 4 flikar och så har jag två fönster öppna i Chrome med totalt 15 flikar öppna. Det är statistikprogram, Facebook, bloggen, admin i bloggen, Twitter, Instagram, YouTube och ett helt gäng flikar med artiklar som jag ska läsa, (någon gång). Det piper från Facebook, Twitter och mailen. Och förutom datorn så ligger mobilen bredvid mig som piper för aviseringar på Twitter, Facebook och Google+ och så piper det vid sms, den ringer, det piper när jag får Swish och när jag får mail till mina 4 mailadresser i Outlook + gmail. Inte konstigt att man blir ”störd” ibland. 🙂

Som jag ser det så är det främst 4 saker som folk ägnar sig mest åt vid dator, surfplatta och mobil och det är Sociala medier som FacebookInstagramTwitter och Google+ sen är det YouTube, bloggar och spel. Jag har inte nämnt de i någon speciell ordning men jag tror det är de största tidstjuvarna. YouTube är ju enormt stor och själv så använder jag det faktiskt lite som Google och gör sökningar där när jag vill veta hur man gör olika saker. Sociala medier är något som de allra flesta sysslar med flera gånger varje dag mycket som tidsfördriv. Och bloggar är också väldigt stort och även om inte alla har en blogg så är det väldigt många som läser andras bloggar. Spel är något som vuxit sig väldigt stort på nätet och många spelar på online casino. Jag har själv inte spelat på nätet men jag har spelat på enarmade banditer på någon färja och det fungerar väl likadant på nätet bara det att det finns så mycket mer att välja på där.

 

 

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *