En fantastisk text med så mycket liv! 4 kommentarer


Jag vill här dela med mig av en text skriven av Oriah Mountain Dreamer, indiansk stamäldste, maj 1994.
Den här texten berör mig verkligen och väcker något inom mig som jag måste beskriva som inspiration, livsglädje, hopp, tacksamhet och kreativitet.

Läs och förundras över ordens kraft!

Det intresserar mig inte vad du gör för att leva. Jag vill veta vad du brinner för, och om du vågar drömma om att möta ditt hjärtas längtan.
Det intresserar mig inte hur gammal du är. Jag vill veta om du riskerar att se ut som en dåre för kärlekens skull, för din dröm, för äventyret att vara levande.
Det intresserar mig inte vilka planeter som står i konjunktion till din måne. Jag vill veta om du berörts mitt i din egen sorg, om du har öppnats av livets svek eller har blivit skrumpen och sluten av rädsla för mer smärta! Jag vill veta om du kan sitta med smärta, min eller din egen, utan att dölja den eller förminska den eller fixa det. Jag vill veta om du kan vara med glädje, min eller din egen, om du kan dansa vilt och låta extasen fylla dig ända ut till fingertoppar och tåspetsar utan att förmana oss vara försiktiga, vara realistiska, att minnas begränsningar att vara människa.
Det intresserar mig inte om historien du berättar för mig är sann. Jag vill veta om du kan göra någon annan besviken för att vara sann mot dig själv, om du kan bära anklagelsen om svek utan att svika din egen själ, om du kan vara trolös och därför pålitlig. Jag vill veta om du kan se skönhet även när den är inte vacker, varje dag, och om du kan anskaffa eget liv i dess närvaro. Jag vill veta om du kan leva med misslyckande, ditt och mitt, och ändå stå på kanten av sjön och ropa till silvret av fullmånen, ”Ja!”
Det intresserar mig inte var du bor eller hur mycket pengar du har. Jag vill veta om du kan gå upp efter en natt av sorg och förtvivlan, trött och blåslagen till benet, och göra vad som behöver göras för barnen.
Det intresserar mig inte vem du känner eller hur du kom att vara här. Jag vill veta om du kan stå mitt i elden med mig och inte rygga tillbaka.
Det intresserar mig inte var eller vad eller med vem du har studerat. Jag vill veta vad som håller dig, från insidan, när allt annat faller bort. Jag vill veta om du kan vara ensam med dig själv och om du verkligen tycker om det företag du har i de tomma ögonblicken. -Oriah Mountain Dreamer

Du kanske också gillar:

 • Mod och styrka genom tanken!Mod och styrka genom tanken! (2)
  Kvinnor har modet att ta ledningen och visa vägen! Ja, det är rubriken på ett event i […]
 • 7 framgångstips!7 framgångstips! (1)
  1. Skaffa dig en "fanclub" med fans och utmanare! Din fanclub är till för att stärka […]
 • Föreläsningen som ingen jävel vill se!Föreläsningen som ingen jävel vill se! (6)
  I går föreläste jag i Stockholm och det var så underbart. Jag älskar att föreläsa […]
 • Nytt i butiken!Nytt i butiken! (0)
  Det fylls på i Bokshopen ibland och här finner du allt samlat. Klicka på bilderna för […]
 • Inspiration rockar.Inspiration rockar. (0)
  Att ha livskvalitet, en inre trygghet och livsglädje är att ha Rockstjärnestatus, eller […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “En fantastisk text med så mycket liv!

 • Joanna

  Svar; de spelar ingen roll jag litar på dej:)
  jag skriver ett om dig i morgon är så jävla trött i huvudet nu och "jobbar" och följer å ska uppdatera speedwaymatcher resten av kvällen

 • Snickaregården

  Har aldrig sett den på svenska förut. MEN den är Fantastsik. Precis som jag skrev på min blogg förut,ord är magi
  Ha det gott
  Kram Maria