Gör något stort


Om någon skulle skriva en bok om ditt liv, skulle titeln då vara något i stil med Den förutsägbara berättelsen om (Infoga ditt namn här)´s monotona liv – eller skulle titeln vara Spännande eskapader ur (Ditt namn)’s vilda och äventyrliga liv ?

Verkliga livet brukar hamna någonstans mellan monotoni och underbar upprymdhet som stundtals blandas upp av perioder med tristess. (Även roliga saker och glädje kan bli förutsägbart om det återkommer på samma sätt alltför ofta.)

Som de vanedjur vi är så känns våra rutiner trygga, bekväma och tröstande. Vi människor har en tendens att stå emot alltför mycket spänning även om vi längtar efter att leva ett mer spännande liv. Att leva ett spännande liv verkar bra i teorin men det är lite skrämmande när vi står inför möjligheten att faktiskt göra något som är mer spännande.

Vill leva ett mer spännande liv som inte känns tråkigt och monotont?

Betyder det att du måste hoppa fallskärm? Bli spion? Köra en dyr röd sportbil? Bestiga Mount Everest? Djuphavsdyka efter fartygsvrak? Gå på glödande kol? Det är visserligen spännande saker men de flesta av oss har inte pengar eller tid för den typen av spänning på regelbunden basis. Att ha ett mer spännande liv handlar inte om att söka adrenalinkickar utan mer om att bli mer levande och känna att det är kul att leva.

Du behöver inte göra extremt dramatiska saker för att ha ett mer intressant och spännande liv. Små och enkla förändringar i tänkande och i dina vardag kan räcka för att skaka om din värld tillräckligt för att göra det roligare mer fascinerande och äventyrligt och helt på dina egna villkor.

Du kan enkelt ta dig ur vardagens hjulspår och sätta lite Rockstjärnestatus i ditt liv med kreativt tänkande och planering.

26. Gör något stort. Finns det något stort som du har låtit bli att göra även om det kan förändra ditt liv från tråkigt till fantastiskt? Kanske är det en jobbförändring, ett förslag du fått, ett miljöombyte, en ny relation i ditt liv etc. Vad det än är så ta det första steget. När du agerar så skapar det fart och bygger spänning.

Inlägg 35 i bloggutmaningen #blogg100

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *