Har du svårt att vara positiv i en negativ omgivning? Här får du tipsen! 2 kommentarer


Har du någon gång varit med om att du har varit jätteglad för någonting och så har din glädje försvunnit på ett ögonblick på grund av en negativ person? Tycker du att det är svårt att förbli positiv i en negativ omgivning?

Kanon! Här hittar du 4 tips för hur du förblir positiv!

Jag får ofta frågan hur man förblir positiv när omgivningen är negativ, oavsett om det gäller personer eller situationer och den vanliga föreställningen är att det inte går. Men, det är faktiskt helt möjligt att förbli positiv oavsett din omgivning. Här kommer 4 tips som är hämtade från min E-kurs som heter: ”Lär dig tänka positiva tankar och hur du förblir positiv.”

Omslag3d

Hur förblir jag positiv i en negativ omgivning?

* När du hittat en positiv tanke som är gynnsam för dig så är det viktigt att stärka dig själv i vilken nytta tanken har för dig. Ta reda på fördelarna för dig då det hjälper dig att bli mer beslutsam om att behålla tanken.

* Tänk logiskt när du bemöts negativt av personer i din omgivning. Om någon reagerar negativt på det du säger så fundera över om den här personen vet mer om dig och din situation än vad du själv gör. Oftast kommer du fram till att det inte är så vilket gör att du stärks i att din positiva tanke är närmare din sanning än det negativa du får från din omgivning.

* Fråga dig själv om din omgivnings negativitet förtjänar din uppmärksamhet och om den är mer värdefull för dig än din positiva tanke. Bestäm dig för att det är du som har kontrollen över dina tankar och därmed dina känslor och lägg inte den kontrollen på din omgivning.

* Känner du dig osäker kring om du klarar av att stå emot vissa människors negativitet och du ändå är tvungen att umgås med dem, bli då mer selektiv med vad du berättar för dem så att de inte får chansen att ändra dina positiva tankar till negativa.

Eftersom det är så vanligt att tappa sin positivitet när man möter negativitet och då jag ofta får frågan om hur man gör, så har jag valt att i min E-kurs om positivt tänkande ha med en 6-stegsguide där du får lära dig hur man faktiskt gör för att förbli positiv oavsett det som är runt omkring.

Du kan läsa mer om E-kursen HÄR!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Har du svårt att vara positiv i en negativ omgivning? Här får du tipsen!

 • Camilla

  Jag har verkligen blivit hjälpt av din e-bok ”Bli en stjärna på att tänka”.
  Ibland kan det vara svårt att förbli positiv i såna lägen, men jag har även märkt att ibland när folk gnäller och är negativa, så blir jag lite överpositiv. Kanske ett sätt för mig att inte dras med i negativiteten.
  Kram!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Vad roligt att boken har hjälpt dig, Camilla! Det värmer mitt hjärta att läsa det.
   Det verkar som du hittat en bra strategi för att förbli positiv kring negativa människor.

   Kram!